Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΗ παγκόσμια αθλητική διοργάνωση-θρύλος IRONMAN για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Αθλητικός τουρισμός

Η παγκόσμια αθλητική διοργάνωση-θρύλος IRONMAN για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στην περιοχή γύρω από την Costa Navarino στη Μεσσηνία. Ο πρώτος αγώνας που θα διοργανωθεί στην Ελλάδα είναι IRONMAN 70.3 ή αλλιώς “Half- IRONMAN”. Οι αποστάσεις που διανύονται είναι οι μισές του full, δηλαδή 1,9 χλμ. κολύμβησης, 90 χλμ. ποδηλασίας και 21,1 χλμ. τρέξιμο, 113 χλμ. Συνολικά.

Η παγκόσμια διοργάνωση τριάθλου IRONMAN θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στις 14 Απριλίου 2019 στην Costa Navarino, υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο αγώνας IRONMAN ξεκίνησε στο Waikiki της Χαβάης πριν από 40 χρόνια ακριβώς. Είναι ο πιο απαιτητικός μονοήμερος αγώνας καθώς οι αθλητές καλύπτουν περίπου 4 χλμ. κολύμβησης, 180 χλμ. ποδήλατο και έναν μαραθώνιο, 42,2 χλμ. Σήμερα, έχει καθιερωθεί ως η κορυφαία παγκόσμια διοργάνωση τρίαθλου, έχει παρουσία σε πάνω από 55 χώρες και πιστό κοινό που ξεπερνά το 1 εκατ. ενεργούς αθλητές και 5,5 εκατ. φανατικούς θεατές, που το ακολουθούν στις χώρες που διοργανώνεται.

Από αριστερά οι κ.κ.: Γιάννης Ρέτσος (πρόεδρος ΣΕΤΕ), Nico Aeschimann (Regional Director Southeastern Europe & Middle East IRONMAN), Θανάσης Παπαδημητρίου (διευθύνων σύμβουλος ΕΥ ΖΗΝ Greece), Μαρίνα Παπατσώνη (Marketing & Business Development Director TEMES) και Χαράλαμπος Καρίμαλης (πρόεδρος ΕΟΤ).

Ο πρώτος αγώνας που θα διοργανωθεί στην Ελλάδα είναι IRONMAN 70.3 ή αλλιώς “Half- IRONMAN”. Οι αποστάσεις που διανύονται είναι οι μισές του full, δηλαδή 1,9 χλμ. κολύμβησης, 90 χλμ. ποδηλασίας και 21,1 χλμ. τρέξιμο, 113 χλμ. Συνολικά.

Η ανάληψη αυτής της διοργάνωσης από τη χώρα μας σηματοδοτεί την είσοδό της στο καλεντάρι του πιο σημαντικού παγκοσμίως και κορυφαίου από πλευράς κύρους αγώνα Τριάθλου, από το 2019 και για τα επόμενα χρόνια.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στην περιοχή γύρω από την Costa Navarino στη Μεσσηνία, ανάμεσα στα παραθαλάσσια μεσογειακά τοπία της νοτιοδυτικής Πελοποννήσου.

Ο κ. Θανάσης Παπαδημητρίου, διευθύνων σύμβουλος της ΕΥ ΖΗΝ Greece AE, επίσημου licensee των διοργανώσεων IRONMAN στην Ελλάδα, δήλωσε: “Ξεκινώντας αυτήν τη συνεργασία με την WTC, ιδιοκτήτρια του brand IRONMAN και αρκετών ακόμη διάσημων αγώνων, φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε ένα διαφορετικό μέλλον στον αθλητικό τουρισμό της χώρας μας. Παρουσιάζεται μία σημαντική ευκαιρία για προσέλκυση κοινού υψηλού κοινωνικο-οικονομικού επιπέδου το οποίο θα επισκέπτεται τη χώρα μας για να συμμετέχει στους αγώνες IRONMAN, να δοκιμάζει τα όρια της ανθρώπινης δύναμης και πείσματος απολαμβάνοντας την ελληνική φύση και φιλοξενία. Το έργο δε θα είναι εύκολο αλλά είναι μεγάλη η ικανοποίηση μας αφού ο πρώτος αγώνας μας IRONMAN 70.3 φαίνεται ότι θα προσελκύσει περισσότερους από 1.500 αγωνιζόμενους συνοδευόμενοι από ακόμα 3.500-4.000 άτομα. Στόχος της ομάδας μας είναι να κάνουμε το IRONMAN 70.3 Greece τον καλύτερο αγώνα της Ευρώπης, από την πρώτη κιόλας χρονιά!”
Η πλατφόρμα εγγραφής για το IRONMAN 70.3 Greece ανοίγει τη Δευτέρα 28 Μαΐου 2018, στις 2 μ.μ. στο www.ironman.com/greece70.3. Οι αθλητές μπορούν να απευθύνονται στο greece70.3@ironman.com για οποιεσδήποτε ερωτήσεις.
Ιστοσελίδα | + Άρθρα
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024