Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΟ ιατρικός τουρισμός στο επίκεντρο του 6ου Forum Υγείας στην Πάτρα
Ιατρικός τουρισμός

Ο ιατρικός τουρισμός στο επίκεντρο του 6ου Forum Υγείας στην Πάτρα

Η ενότητα του Ιατρικού Τουρισμού συνδιοργανώνεται από τον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αχαΐας, τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσιοθεραπευτών / Περιφερειακό Τμήμα Αχαΐας & Ηλείας και το Ιατρικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών.

Δύο επίκαιρα θέματα που συνδέουν την υγεία με την ανάπτυξη θα αναδειχθούν στο φετινό 6ο Forum Υγείας το Σάββατο 2 Ιουνίου, στο Royal Theater στην Πάτρα.

“Ιατρικός Τουρισμός” και “ιατροφή & Υγεία” είναι οι βασικές θεματικές ενότητες του καθιερωμένου πολυσυνεδρίου, που με συνέπεια κάθε χρόνο αναδεικνύει τη σχέση της Υγείας με την Ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας.

Ο ιατρικός τουρισμός αποτελεί ένα θέμα που είχε απασχολήσει και τις εργασίες του 1ου Forum Υγείας το 2013. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, ήταν η πρώτη φορά που τίθετο ένα τέτοιο θέμα σε δημόσια συζήτηση σε άμεση σύνδεση με την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου. “Αυτήν την περίοδο όμως, με τον τουρισμό γενικότερα  να αποτελεί έναν από τους βασικότερους πυλώνες για την ανάπτυξη του τόπου μας, ο ιατρικός τουρισμός αποτελεί μια ξεχωριστή προοπτική για τη χώρα μας, που έχει ανέβει αρκετά υψηλά στην ατζέντα όσων έχουν ρόλο στην προώθησή του. Οι συνθήκες είναι ώριμες, ώστε η Δυτική Ελλάδα να αποκτήσει το δικό της ρόλο στον ιατρικό τουρισμό αξιοποιώντας σημαντικά πλεονεκτήματα που διαθέτει για αυτό. Προϋπόθεση να υπάρχει η ανάλογη συνεργασία όλων των ενδιαφερόμενων φορέων και επαγγελματιών σε μια τέτοια κατεύθυνση”.

Η ενότητα του Ιατρικού Τουρισμού συνδιοργανώνεται από τον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αχαΐας, τον Πανελλήνιο Σύλλογο  Φυσιοθεραπευτών / Περιφερειακό Τμήμα Αχαΐας & Ηλείας και το Ιατρικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών.

Το 6ο Forum Υγείας διοργανώνεται από την οικονομική εφημερίδα “Σύμβουλος Επιχειρήσεων” και τον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών και έχει ως θεσμικούς συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, την 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων-Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας και το Επιμελητήριο Αχαΐας. Έχει τεθεί υπό την Αιγίδα της  Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε) με σχετική απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024