Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΞεκινούν οι πτήσεις της Qatar Airways για Μύκονο
Αεροπορικές εταιρείες

Ξεκινούν οι πτήσεις της Qatar Airways για Μύκονο

Το εποχικό απευθείας δρομολόγιο για Μύκονο θα πραγματοποιεί τέσσερις πτήσεις την εβδομάδα, με αεροσκάφος Airbus A320 και θα διαρκέσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2018.

Η Qatar Airways γιόρτασε χθες στο Αεροδρόμιο Μυκόνου, την έναρξη της νέας της απευθείας πτήσης από τη Ντόχα, με την πρώτη πτήση να καλωσορίζεται από τους παρευρισκόμενους. Το νέο εποχικό δρομολόγιο στο δημοφιλέστερο νησί της Ελλάδας θα πραγματοποιεί τέσσερις πτήσεις την εβδομάδα από τη Ντόχα.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Qatar Airways Group, η Αυτού Εξοχότητα Akbar Al Baker, δήλωσε σχετικά: “Είμαστε ενθουσιασμένοι που επεκτείνουμε περαιτέρω την παρουσία μας στην Ελλάδα με τις νέες πτήσεις μας στο πανέμορφο νησί της Μυκόνου, μόλις δύο μήνες μετά την έναρξη των πτήσεών μας στη Θεσσαλονίκη. Η πρώτη πτήση στη δημοφιλή Μύκονο σηματοδοτεί την περαιτέρω ανάπτυξή μας, καθώς και την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ του Κράτους του Κατάρ και της Ελλάδας.

Ανυπομονούμε να ενδυναμώσουμε ακόμη περισσότερο αυτή τη σχέση, συνδέοντας τη Μύκονο με το εκτεταμένο παγκόσμιο δίκτυο της Qatar Airways και συμβάλλοντας στο άνοιγμα και την ανάπτυξη αυτών των ελκυστικών προορισμών για business ταξιδιώτες και ταξιδιώτες αναψυχής από όλο τον κόσμο”.

Ο Alexander Zinell, διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece, πρόσθεσε: “Με μεγάλη χαρά καλωσορίζω την Qatar Airways  και το νέο απευθείας δρομολόγιο της από την Ντόχα στη Μύκονο. Οι κάτοικοι της Μυκόνου, που έχουν μετατρέψει το νησί τους σε έναν μοναδικό παγκόσμιο τουριστικό προορισμό πρόκειται πλέον να υποδέχονται επιβάτες απευθείας από τη Ντόχα τέσσερις φορές την εβδομάδα. Αυτό το νέο δρομολόγιο της αεροπορικής εταιρείας, που αποτελεί πλέον στενό μας συνεργάτη, θα συνδέσει αυτούς τους όμορφους και διαφορετικούς κόσμους και θα δώσει την ευκαιρία στους ταξιδιώτες να φτάνουν στον προορισμό τους γρήγορα και με άνεση πέντε αστέρων”.

Στην υποδοχή του πρώτου αεροσκάφους, παρόντος του πρέσβη του Κατάρ στην Αθήνα, Abdulaziz Al-Naama, παρέστη ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργος Χατζημάρκος, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη κ. Στέλιο Μπρίγγο. Παρέστησαν επίσης ο δήμαρχος Μυκόνου, κ. Κωνσταντίνος Κουκάς, ο πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Μυκόνου, κ. Μιλτιάδης Ατζαμόγλου, ο αντιδήμαρχος κ. Νίκος Γκέλος, η πρόεδρος Τουριστικής Επιτροπής Δήμου Μυκόνου, κα Τόνια Ανδρόνικου, η περιφερειακή σύμβουλος κα Μαρσούλα Χανιώτη και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αντώνης Κουσαθανάς. Εκ μέρους της Fraport Greece, στη υποδοχή παρέστησαν ο γενικός διευθυντής Εμπορικής και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης κ. Γιώργος Βήλος και η διευθύντρια Marketing & Ανάπτυξης Αερογραμμών, κα Κατερίνα Πολλάτου.

Υποδεχόμενος το πρώτο αεροσκάφος της Qatar Airways, ο κ. Χατζημάρκος δήλωσε: “Η συνεχής αύξηση των αεροπορικών συνδέσεων των νησιών μας μέσω απευθείας πτήσεων με πρωτεύουσες του εξωτερικού και ειδικά με νέες χώρες, δείχνει την υψηλή δυναμική και την ισχυρή προοπτική του τουριστικού μας προϊόντος. Καλωσορίσαμε σήμερα την Qatar Αirways στη Μύκονο, στην πτήση που εγκαινιάζει την νέα γραμμή Ντόχα  -Μύκονος και συνεχίζουμε επενδύοντας στην εξωστρέφεια που δίνει ελπίδα. Στον τουρισμό, η επένδυση μας υψηλή, αυτονόητη, σταθερή και επίμονη. Τα νησιά μας, στην πρώτη γράμμη και η Μύκονος για τις επιδόσεις της οποίας είμαστε εξαιρετικά περήφανοι, κρατά σταθερά και πολύ ψηλά τον πήχη“.

Οι τέσσερις νέες πτήσεις την εβδομάδα μεταξύ Ντόχας και Μυκόνου θα πραγματοποιούνται με αεροσκάφος Airbus A320, με 12 θέσεις στη Διακεκριμένη Θέση και 132 θέσεις στην Οικονομική Θέση. Με την έναρξη των πτήσεων στη Μύκονο, η Qatar Airways θα πραγματοποιεί συνολικά 58 πτήσεις την εβδομάδα μεταξύ της Ελλάδας και του υπερσύγχρονου Διεθνούς Αεροδρομίου Χαμάντ.

Πρόγραμμα πτήσεων (30 Μαϊου-30 Σεπτεμβρίου)

  • Ντόχα (DOH) προς Μύκονο (JMK) QR 311 αναχώρηση στις 08:05 άφιξη 13:00 (Σάββατο, Κυριακή, Τετάρτη, Πέμπτη)
  • Μύκονο (JMK) προς Ντόχα (DOH) QR 312 αναχώρηση 14:00 άφιξη 18:40 (Σάββατο, Κυριακή, Τετάρτη, Πέμπτη) 
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024