Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΠτώση της ρωσικής αγοράς στην Κύπρο, 'ανεβασμένες' Γερμανία, Ισραήλ και Ην. Βασίλειο
Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού

Πτώση της ρωσικής αγοράς στην Κύπρο, 'ανεβασμένες' Γερμανία, Ισραήλ και Ην. Βασίλειο

Παρ'όλο που οι κρατήσεις από τη ρωσική αφορά φαίνονται να έχουν επηρεαστεί από τη πτώση του ρουβλίου, το μεγάλο σε όγκο άνοιγμα της αγοράς στην Τουρκία και την πτώση της τουρκικής λίρας, η σχετική μείωση αναμένεται να απορροφηθεί από αγορές, όπως η Γερμανία, το Ισραήλ, η Πολωνία, η Σουηδία, η Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29Μαΐου η καθιερωμένη σύσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού (ΚΟΤ) με τους τουριστικούς Συνδέσμους ΠΑΣΥΞΕ, ΣΤΕΚ, ΑCTA, με κύριο θέμα την πορεία και εξέλιξη των τουριστικών κρατήσεων και των ευρύτερων προοπτικών της φετινής τουριστικής χρονιάς.

Κατά τη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε αλληλοενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με την πορεία και εξελίξεις, με κυριότερα συμπεράσματα ότι:

  • Με τα υφιστάμενα δεδομένα και εκτιμήσεις από τις κυριότερες τουριστικές αγορές-πηγές τουρισμού για την Κύπρο, η τουριστική χρονιά 2018 αναμένεται να κλείσει θετικά, με δυνητική αύξηση αφίξεων.
  • Παρ’όλο που οι κρατήσεις από τη ρωσική αφορά φαίνονται να έχουν επηρεαστεί από την πτώση του ρουβλίου, το μεγάλο σε όγκο άνοιγμα της αγοράς στην Τουρκία και τη πτώση της τουρκικής λίρας, η σχετική μείωση αναμένεται να περιοριστεί και απορροφηθεί από άλλες δυναμικά ανερχόμενες και υποσχόμενες αγορές για την Κύπρο, όπως η Γερμανία, το Ισραήλ, η Πολωνία, η Σουηδία, η Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο.
  • Θα πρέπει να επιδιώκεται να δίνεται ακριβής και αντικειμενική εικόνα, μέσω της αγαστής συνεργασίας και συντονισμού των αρμόδιων φορέων και να αποφεύγονται ανεξακρίβωτες διαπιστώσεις και ανακριβή μηνύματα που προκαλούν σύγχυση.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024