Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΓια άμεση επαναφορά του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% μίλησε ο Κ. Μητσοτάκης στη Γ.Σ. του ΣΕΤΕ
Τουριστική πολιτική

Για άμεση επαναφορά του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% μίλησε ο Κ. Μητσοτάκης στη Γ.Σ. του ΣΕΤΕ

'Έχω δεσμευθεί για δυο συντελεστές ΦΠΑ: 22% υψηλό και 11% χαμηλό, που θα αφορά στο τουριστικό προϊόν. Στην εστίαση θα πάμε αμέσως μόλις αναλάβουμε στο 13%', δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ.

Την άμεση επαναφορά του ΦΠΑ στην εστίαση στον χαμηλό συντελεστή 13%, και την επανεξέταση του τέλους διανυκτέρευσης, αν υπάρξουν τα δημοσιονομικά περιθώρια, υποσχέθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε ακόμη ότι θα επιτρέψει να γίνουν μικρές λελογισμένες αυξήσεις στο συντελεστή δόμησης όσον άφορα στους κοινοχρήστους χώρους των τουριστικών μονάδων. Είπε ακόμα ότι θα δώσει φορολογικά κίνητρα για κάτοικους εξωτερικού που θέλουν να έχουν δεύτερη κατοικία στην Ελλάδα.


“Και ο κλάδος του τουρισμού έχει πέσει θύμα της πολιτικής υπερφορολόγησης της κυβέρνησης”
τόνισε ο κ.  Μητσοτάκης,προσθέτοντας ότι η άνοδος στον τουρισμό προέρχεται από την διεθνή συγκύρια και όχι από την κυβερνητική πολιτική. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι έχει θέσει τη μείωση των φορολογικών συντελεστών στο κέντρο της οικονομικής του πολίτικης. Τελικός στόχος της ΝΔ, είπε ο κ Μητσοτάκης είναι να έχουμε δυο συντελεστές 11% και 22% στον τουρισμό.

Ο τουρισμός, ανέφερε, είναι θύμα της κυβερνητικής πολιτικής υπερφορολόγησης της οικονομίας και της έλλειψης μακροχρόνιου σχεδίου για την ανάπτυξη και έφερε ως παράδειγμα την αύξηση φόρου από το 26% στο 29% και την αύξηση του τέλους διανυκτέρευσης.
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024