Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΔημοσιογραφική αποστολή από την Αυστρία σε Λευκάδα, Μεγανήσι, Κεφαλονιά και Ιθάκη
Προώθηση προορισμού

Δημοσιογραφική αποστολή από την Αυστρία σε Λευκάδα, Μεγανήσι, Κεφαλονιά και Ιθάκη

Στόχος απετέλεσε η ενίσχυση της ζήτησης για τα Ιόνια νησιά, τα οποία συνδέονται απευθείας (CFU, PVK, EFL, ZTH) με αεροδρόμια της Αυστρίας. Η Austrian έχει προβεί σε αύξηση του δυναμικού θέσεων για Κέρκυρα και Λευκάδα (Πρέβεζα).

Στο πλαίσιο της τουριστικής έκθεσης “Ferien 2018” που πραγματοποιήθηκε στη Βιένη τον περασμένο Ιανουάριο, μεταξύ των άλλων, διοργανώθηκε από το Γραφείο ΕΟΤ Αυστρίας & Ελβετίας, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και την αεροπορική εταιρεία Austrian Airlines, δημοσιογραφική αποστολή προς τη Λευκάδα, το Μεγανήσι, την Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

Η Austrian έχει προβεί σε αύξηση του δυναμικού θέσεων για Κέρκυρα και Λευκάδα (Πρέβεζα), ενώ προβλήματα σε χρονοθυρίδες (slots) για το αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς, βρήκαν λύση με τη βοήθεια της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Σημειώνεται ότι οι περισσότεροι Αυστριακοί Tour Operators παρουσιάζουν διψήφια αύξηση στις κρατήσεις, ενώ κάποιοι ιδιαίτερα σημαντικοί, αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω περιορισμένου αριθμού κλινών.

Η αποστολή πραγματοποιήθηκε από τις 2 έως τις 8 Ιουνίου, ξεκινώντας με άφιξη στο αεροδρόμιο του Ακτίου και τελειώνοντας με αναχώρηση από το αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς. Συμμετείχαν 7 Αυστριακοί δημοσιογράφοι, συνοδευόμενοι από την Προϊσταμένη του Γραφείου ΕΟΤ Αυστρίας & Ελβετίας κα Ελένη Μελιτά και το στέλεχος κ. Γιάννη Ραφαλιά.

Το γραφείο ΕΟΤ επέλεξε τους δημοσιογράφους, η Austrian Airlines προσέφερε τη δωρεάν μεταφορά από και προς τη Βιέννη και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων διοργάνωσε τις λεπτομέρειες του ταξιδιού.

Οι συμμετέχοντες Αυστριακοί δημοσιογράφοι αποκόμισαν τις καλύτερες εντυπώσεις, οι οποίες θα αποτυπωθούν σε σχετικά δημοσιεύματα των έγκυρων και μεγάλης κυκλοφορίας Μέσων που αντιπροσωπεύουν, όπως: Kronen Zeitung (1,2 εκατ. φύλλα – μια από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης), Kleine Zeitung (1 εκατ. αναγνώστες), Die Presse (350.000 αναγνώστες), Weekend, Reiseaktuell, το επαγγελματικό περιοδικό Traveller και το δημοφιλές blog “The Viennese Girl”.

Οι δημοσιογράφοι ενημερώθηκαν για την πλούσια ιστορία, την πολιτιστική παράδοση και τις υποδομές των νησιών και έζησαν από κοντά τις δυνατότητες που προσφέρουν στους επισκέπτες τους. Ακολουθώντας τον μύθο του Οδυσσέα, περιηγήθηκαν σε αρχαιολογικούς χώρους, μοναδικής ομορφιάς σπήλαια, επισκέφθηκαν μαγευτικά χωριά, οινοποιεία, εργαστήρια παραγωγής τοπικών προϊόντων και συνομίλησαν με δημιουργικούς κατοίκους και νέους επιχειρηματίες. Οι παραλίες των νησιών υπερασπίστηκαν κατά γενική ομολογία των συμμετεχόντων δημοσιογράφων, τη φήμη τους ότι ανήκουν στις καλύτερες της υφηλίου. Τέλος οι ξεχωριστές γαστρονομικές προτάσεις με τα μοναδικά τοπικά προϊόντα και συνταγές των νησιών ως αυθεντικό πολιτιστικό στοιχείο, έδωσαν προστιθέμενη αξία στην ολιγοήμερη γνωριμία τους με τα Ιόνια.

Πέραν του ότι η περιφέρεια κάλυψε τη δαπάνη του λεωφορείου, Γερμανόφωνου ξεναγού και το ξενοδοχείο στη Λευκάδα (2-5/6), το μεγαλύτερο μέρος της δαπάνης καλύφθηκε από προσφορές φορέων και τουριστικών επιχειρήσεων. Στην Κεφαλονιά την επιμέλεια της αποστολής είχαν ο προϊστάμενος Τμήματος της Π.Ε. Κεφαλονιάς κ. Μηνάς Κλαουδάτος και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς & Ιθάκης κ. Γεράσιμος Τιμοθεάτος, ενώ στην Ιθάκη ο έπαρχος κ. Σπύρος Τσιντήλας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024