Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΗμερίδα ενημέρωσης για τον τουρισμό υγείας έγινε στη Νέα Υόρκη
Τουρισμός υγείας

Ημερίδα ενημέρωσης για τον τουρισμό υγείας έγινε στη Νέα Υόρκη

Ο πρόεδρος του συνεδρίου κ. Παναγιώτης Κουτσίκος αναφέρθηκε σε όλες τις μορφές τουρισμού υγείας στη χώρα μας και στις δυνατότητες παροχής υπηρεσιών σε ασθενείς, οι οποίοι χρειάζονται ιαματικά λουτρά, ιατρικές επεμβάσεις, καθώς και οδοντιατρικές παρεμβάσεις αισθητικής.

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Τουρισμού Υγείας, σε συνεργασία με το Ελληνοτουρκικό Εμπορικό Επιμελητήριο και το Ελληνοβουλγαρικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, πραγματοποίησε ημερίδα την 1η Ιουνίου 2018 στην Νέα Υόρκη, με θέμα “Τουρισμός Υγείας και δυνατότητες που παρέχει η Ελλάδα στην παροχή υπηρεσιών Τουρισμού Υγείας”. Στην ημερίδα οι ομιλητές αναφέρθηκαν:

  • Στον Τουρισμό Υγείας,
  • τον Οδοντιατρικό Τουρισμό,
  • τον Τουρισμό Ευεξίας,
  • τον Τουρισμό Θαλασσοθεραπείας- SPA,
  • τον Γαστρονομικό Τουρισμό κ.λπ.

Ο πρόεδρος του συνεδρίου και πρόεδρος ΕΒΕΒΕ και ΕΤΕΕ, κ. Παναγιώτης Κουτσίκος, αναφέρθηκε στην ομιλία του, σε όλες τις μορφές τουρισμού υγείας στη χώρα μας και στις δυνατότητες παροχής υπηρεσιών σε ασθενείς, οι οποίοι χρειάζονται ιαματικά λουτρά, ιατρικές επεμβάσεις, καθώς και οδοντιατρικές παρεμβάσεις αισθητικής. Επιπλέον, έκανε λόγο για τον ιαματικό τουρισμό, όπου υπάρχει δυνατότητα να έρθουν ασθενείς από όλο τον κόσμο, χρησιμοποιώντας τις 750 ιαματικές πηγές της χώρας μας.

Ακόμη, έγινε αναφορά στις πολλές δυνατότητες επενδύσεων στις ιαματικές πηγές.

Στον γαστρονομικό τουρισμό αναφέρθηκε ο κ. Ξενοφώντας Βεργίνης, ενημερώνοντας τους σύνεδρους, ειδικά, για την μεσογειακή διατροφή, την οποία οι τουρίστες αναζητούν και βρίσκουν μόνο στις μεσογειακές χώρες.

Ο καθηγητής της ιατρικής και βουλευτής της ΝΔ, κ. Βλάσης Κωνσταντίνος, αναφέρθηκε στον ιατρικό τουρισμό, καθώς και στο πρόγραμμα της Ν.Δ., το οποίο πρόκειται να δώσει ιδιαίτερα μεγάλο βάρος στους εν λόγω κλάδους, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο τη βιομηχανία τουρισμού της χώρας μας.

Η κα Γρηγορία Καματερού, διευθύντρια του ΕΟΤ σε Αμερική και Καναδά, στην ομιλία της αναφέρθηκε σε δράση του ΕΟΤ, που πραγματοποιείται στην Αμερική, με σκοπό τη μελλοντική προσέλευση τουριστών στην χώρα μας, ενώ ακόμη, εκτιμά ότι το 2018 θα έχουν επισκεφθεί τη χώρα μας, περίπου 30 εκατ. τουρίστες.

Κλείνοντας, ο πρόεδρος του συνεδρίου κ. Κουτσίκος, έκανε λόγο για το 3ο Διεθνές Συνέδριο Τουρισμού Υγείας, το οποίο πρόκειται να πραγματοποιηθεί στους ίδιους χώρους στην Νέα Υόρκη, τον προσεχή Μάιο του 2019.

Την ημερίδα παρακολούθησαν επιχειρηματίες από τον χώρο του τουρισμού, υπεύθυνοι δημοσίων και ιδιωτικών ασφαλιστικών ταμείων της Αμερικής, Tour Operators, καθώς και ιατροί.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024