Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΔραστηριοτήτωνΕνημερωτικές συναντήσεις για θέματα ποδηλατικού τουρισμού στη δυτική Ελλάδα
Ποδηλατικός τουρισμός

Ενημερωτικές συναντήσεις για θέματα ποδηλατικού τουρισμού στη δυτική Ελλάδα

Σκοπός των εκδηλώσεων ήταν η ενημέρωση του κοινού και ειδικότερα των εμπλεκόμενων φορέων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του ποδηλατικού τουρισμού σχετικά με την ανάπτυξη της ποδηλατικής διαδρομής EuroVelo 8.

Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (ΠΤΑ/ΠΔΕ) υλοποιεί το ευρωπαϊκό έργο “MEDCYCLETOUR: Mediterranean cycle tour for sustainable Coastal Tourism (Μεσογειακές Ποδηλατικές Διαδρομές για βιώσιμο παραθαλάσσιο τουρισμό)”, το οποίο χρηματοδοτείται από το Interreg Med 2014-2020. Το έργο στοχεύει στην ύπαρξη άμεσου αντίκτυπου στις περιφερειακές και εθνικές πολιτικές υπέρ του βιώσιμου τουρισμού κατά μήκος της περιοχής της Μεσογείου, προσφέροντας διακρατικές λύσεις σε όλη την Μεσόγειο μέσω της χρήσης των Μεσογειακών Ποδηλατικών Διαδρομών για έναν βιώσιμο παραθαλάσσιο τουρισμό.

Στο πλαίσιο του έργου θα πραγματοποιήθηκαν τρεις ενημερωτικές συναντήσεις για θέματα Ποδηλατικού Τουρισμού (workshops):

  • στο Δήμο Αμφιλοχίας και το Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας στην Πέμπτη 14 Ιουνίου και
  • στο Δήμο Μεσολογγίου την Παρασκευή 15 Ιουνίου.

Σκοπός των εκδηλώσεων ήταν η ενημέρωση του κοινού και ειδικότερα των εμπλεκόμενων φορέων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του ποδηλατικού τουρισμού σχετικά με την ανάπτυξη της ποδηλατικής διαδρομής EuroVelo 8. Ως εμπλεκόμενοι φορείς στο πλαίσιο του έργου ενδεικτικά αναφέρονται: η περιφέρεια, ο δήμος, η Ελληνική Αστυνομία, δημόσιες συγκοινωνίες, ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, ενοικιαζόμενα δωμάτια, τουριστικά γραφεία, καταστήματα παροχής υπηρεσιών ποδηλάτου (πώληση – επισκευή), ποδηλατικοί σύλλογοι, καταστήματα εστίασης και αναψυχής, αναπτυξιακοί φορείς κ.λπ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024