Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΗ φανταχτερή λιβανέζικη κουζίνα πρωταγωνιστεί στη 'μεσογειακή εβδομάδα' του KOUZINA 2018
Γαστρονομία

Η φανταχτερή λιβανέζικη κουζίνα πρωταγωνιστεί στη 'μεσογειακή εβδομάδα' του KOUZINA 2018

Μέρος των δραστηριοτήτων της τελευταίας εβδομαδιαίας θεματικής ενότητας του φεστιβάλ καλύφθηκε από τηλεοπτικούς σταθμούς του Λιβάνου, της Γαλλίας και της Τουρκίας.

Μια εβδομάδα με μεσογειακή γαστρονομική διάσταση, αφιερωμένη στη λιβανέζικη κουζίνα και στον τρόπο με τον οποίο αυτή συνθέτει μέρος της μεσογειακής διατροφής, ήταν εκείνη – που αποτελώντας την τελευταία του KOUZINA 2018 – σηματοδότησε το “ποιοτικό του πράγματος” σε ό,τι αφορά στις τιμώμενες μεσογειακές χώρες του φεστιβάλ.

Εκλεκτός προσκεκλημένος της “μεσογειακής γιορτής” ήταν ο λιβανέζος chef Georges Akkiki, γνωστός στη Βηρυτό για τις παραδοσιακά καινοτόμες δημιουργίες του. Σε συνεργασία με τον executive chef του Vinum Restaurant Eagles Palace Fabricio Buliani παρουσίασαν στο κοινό ένα αντιπροσωπευτικό set menu, το οποίο περιείχε πιάτα της Βηρυτού, καμωμένα με βάση τα ορίσματα της τοπικής θαλασσινής πρωτογενούς παραγωγής.


Ντίνα Νικολάου και Georges Akkiki στο Athos Seaside Luxury Villas.

Ντίνα Νικολάου και Georges Akkiki οργάνωσαν cooking workshop, το οποίο πραγματοποιήθηκε στους πράσινους κήπους του Athos Luxury Seaside Villas Resort μπροστά στον Ακάνθιο Κόλπο, με θέα την αθωνική χερσόνησο: “κριθαρώτο με μύδια Ολυμπιάδας και γαρίδες” ήταν το μεσογειακό πιάτο που κατέδειξε την Ελλάδα ως κυρίαρχη της μεσογειακής κουζίνας.

Από το δείπνο των Σιδηροκαυσίων στα Στάγειρα.

Ο Σύλλογος Γυναικών Στρατονίκης – Σταγείρων οργάνωσε το “δείπνο των Σιδηροκαυσίων”, το οποίο οι ντόπιες νοικοκυρές παρουσίασαν με έκδηλο ενδιαφέρον στο κοινό, συνδέοντας τη μοναδική ιστορική τους προέλευση με μια ιδιαίτερη γαστρονομική κουλτούρα, επικεντρωμένη στα τοπικά κρεατικά, όπως αυτά μαγειρεύονται με άγρια χόρτα του Αριστοτελικού Όρους.

Ο Georges Akkiki και ο executive chef του Avaton Luxury Villas Resort – Relais & Chateaux προετοίμασαν ένα λιβανέζικο μενού, καινοτομώντας ως προς τη μεσογειακή του ευρύτητα: θαλασσινά από τον Ακάνθιο Κόλπο και σιτηρά από τους κάμπους των Νέων Ρόδων πρωταγωνίστησαν στην Ακτή Κομίτσα.


Από το δείπνο των Σιδηροκαυσίων στα Στάγειρα.

Στο fish restaurant Αμαλία στα Πυργαδίκια ο εν λόγω chef παρέθεσε το αποχαιρετιστήριο δείπνο του KOUZINA 2018 πετυχαίνοντας εξαιρετικό “γευστικό αντάμωμα” μεταξύ της ελληνικής και της λιβανέζικης κουζίνας. Θαλασσινά και φρέσκα ψαρικά από το τοπικό λιμάνι πρωταγωνίστησαν στα πιάτα, τα οποία περιλάμβαναν μεταξύ άλλων χούμους και μεσογειακές πάστες, φτιαγμένες από καλοκαιρινά ζαρζαβατικά.

Σε κλίμα συγκίνησης τέλος πραγματοποιήθηκε στον αύλιο χώρο Athos Luxury Seaside Villas η τελετή λήξης του φεστιβάλ, η οποία ήταν αφιερωμένη στη μνήμη της εθελόντριας Ευαγγελίας Σαμαρά – Ηλία. Πάνω από 300 εκπρόσωποι επιχειρήσεων, τοπικών φορέων και πολλοί εθελοντές τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, λαμβάνοντας τα καθιερωμένα βραβεία ποιότητας τα οποία αποτελούν την ηθική επιβράβευση και ανταμοιβή όλων των συμμετεχόντων.

Μέρος των δραστηριοτήτων της τελευταίας εβδομαδιαίας θεματικής ενότητας του φεστιβάλ καλύφθηκε από τηλεοπτικούς σταθμούς του Λιβάνου, της Γαλλίας και της Τουρκίας. Εθνικοί και τοπικοί τηλεοπτικοί σταθμοί κατέγραψαν την τελετή λήξης, ενώ καθ’όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης 96 εκπρόσωποι Τύπου και τουριστικών γραφείων από ολόκληρη την Ευρώπη απέκτησαν βιωματική εμπειρία, λαμβάνοντας μέρος στις δραστηριότητες της διοργάνωσης.


Φωτογραφία, από το μενού του Georges Akkiki στο Vinum του Eagles Palace.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024