Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαBράβευση της Fraport Greece στα EMEA Finance’s Project- Finance Awards 2017
Αεροδρόμια

Bράβευση της Fraport Greece στα EMEA Finance’s Project- Finance Awards 2017

Η εταιρεία διακρίθηκε ως το 'Καλύτερο έργο στον τομέα Υποδομών και Μεταφορών στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη'.

Στο πλαίσιο λαμπρής τελετής απονομής των EMEA Finance’s Project Finance Awards 2017 η Fraport Greece διακρίθηκε για το καλύτερο έργο στον τομέα Υποδομών και Μεταφορών στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Για την ολοκλήρωση του έργου ότι μέτοχοι της Fraport Greece, Fraport AG και Όμιλος Κοπελούζου κατέβαλαν από ιδία κεφάλαια 750 εκατ. ευρώ, ενώ κοινοπραξία  κορυφαίων χρηματοδοτικών ιδρυμάτων υπέγραψε μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ.

Ο διευθύνων σύμβουλος Alexander Zinell και ο CFO κ. Βαγγέλης Μπαλτάς παρευρέθηκαν στο “The Law Society” στο Λονδίνο και παρέλαβαν το βραβείο.

Ο κ. Βαγγέλης Μπαλτάς, CFO της Fraport Greece, δήλωσε: “Μαζί με τα ίδια κεφάλαια ύψους 750 εκατ. ευρω των μετόχων μας, οι συνεργάτες μας από τον χρηματοπιστωτικό τομέα  στήριξαν την υλοποίηση ενός από τα πιο σύνθετα έργα στον κλάδο, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και την Ελλάδα γενικότερα. Για να υλοποιηθεί το όραμα των 14 αεροδρομίων, χρειάστηκαν  επίσης χιλιάδες ώρες συνεργασίας υψηλού επιπέδου μεταξύ των μετόχων, των χρηματοδοτικών ιδρυμάτων και της ομάδας της Fraport Greece. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συνεργάτες μας για τη συμβολή και εμπιστοσύνη τους. Το σημερινό βραβείο είναι μια άλλη επιβεβαίωση ότι οι μηχανισμοί και διαδικασία χρηματοδότησης αυτού του έργου αποτελούν πλέον μια βέλτιστη πρακτική. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μας για την υποστήριξή τους και σύντομα προσβλέπουμε να καλωσορίσουμε επιβάτες από όλο τον κόσμο σε 14 μοντέρνα και σύγχρονα αεροδρόμια”.

Ο εκδότης του περιοδικού EMEA Finance, Christopher Moore, δήλωσε σχετικά: “Είναι δύσκολο να περιγράψει κανείς τη σημασία και το μέγεθος της χρηματοδότησης της παραχώρησης 14 ελληνικών περιφερειακών αεροδρομίων από την Fraport Greece όχι μόνο για την ανάπτυξη αυτών των βασικών υποδομών αλλά και για την ελληνική οικονομία. Αυτή η συναλλαγή ύψους 1 δισ. ευρώ αντιπροσωπεύει μία από τις μεγαλύτερες άμεσες ξένες επενδύσεις που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και αποτελεί έναν καλό οιωνό  για μελλοντικές αντίστοιχες συμφωνίες. Η κοινοπραξία των τραπεζών που υποστηρίζει το ‘Καλύτερο έργο στον τομέα Υποδομών και Μεταφορών στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη’ περιλαμβάνει τις Alpha Bank, Black Sea Trade and Development Bank, EIB, EBRD και IFC”.

Από αριστερά προς δεξιά, ο CEO της Fraport Greece’s Alexander Zinell μαζί με τον CFO της Fraport Greece κ. Βαγγέλη Μπαλτά στην εκδήλωση απονομής στο Λονδίνο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024