Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΝέο υπόσκαφο Clubhouse στο βραβευμένο γήπεδο The Bay Course της Costa Navarino
Γκολφ

Νέο υπόσκαφο Clubhouse στο βραβευμένο γήπεδο The Bay Course της Costa Navarino

Το νέο Clubhouse 'δένει' αρμονικά με τη φύση και ενισχύει την εμπειρία του παιχνιδιού με το μοναδικό του σχεδιασμό, αποτελώντας ένα από τα πρώτα υπόσκαφα clubhouse που βρίσκονται σε γήπεδα γκολφ ανά τον κόσμο.

Στην Costa Navarino δημιουργείται αυτήν την περίοδο το νέο υπόσκαφο clubhouse του γηπέδου The Bay Course, με στόχο να λειτουργήσει την ερχόμενη άνοιξη. Η νέα προσθήκη στις υποδομές γκολφ της Costa Navarino θα ενισχύσει περαιτέρω την εμπειρία των επισκεπτών και τη θέση της Costa Navarino ανάμεσα στους καλύτερους προορισμούς γκολφ της Ευρώπης.

Το βραβευμένο γήπεδο The Bay Course ξεχωρίζει για τη μοναδική θέα στον κόλπο του Ναβαρίνου και για το φυσικό τοπίο, με αιωνόβια ελαιόδεντρα. Το νέο Clubhouse “δένει” αρμονικά με τη φύση και ενισχύει την εμπειρία του παιχνιδιού με το μοναδικό του σχεδιασμό, αποτελώντας ένα από τα πρώτα υπόσκαφα clubhouse που βρίσκονται σε γήπεδα γκολφ ανά τον κόσμο. Ο σχεδιασμός του θα αποπνέει ηρεμία και απλότητα και θα αποκαλύπτει σταδιακά στον επισκέπτη τη μαγευτική θέα που θα αντικρίσει μόλις περάσει την είσοδο του κτιρίου.

To clubhouse έκτασης 2.000 τ.μ. έχει σχεδιαστεί από το αρχιτεκτονικό γραφείο AETER Architects και την επιμέλεια του εσωτερικού σχεδιασμού έχει αναλάβει το γραφείο MKV Design. Βρίσκεται σε ένα ιδανικό σημείο του Navarino Bay, της δεύτερης περιοχής της Costa Navarino, που εξασφαλίζει ανεμπόδιστη θέα προς το γήπεδο και τον κόλπο του Ναβαρίνου.

Σύμφωνα με το μοντέλο αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης της Costa Navarino, στο σχεδιασμό του clubhouse εφαρμόστηκαν οι αρχές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής, βελτιστοποιώντας το ενεργειακό του αποτύπωμα. Παράλληλα με τη χρήση των κατάλληλων συστημάτων και υλικών, περισσότερα από 27.500 φυτά και δέντρα θα φυτευτούν στον περιβάλλοντα χώρο και στις πράσινες στέγες του κτιρίου.

Το νέο clubhouse θα διαθέτει εστιατόριο και μπαρ όπου γκολφέρ και επισκέπτες θα μπορούν να απολαμβάνουν το τοπίο και τη θέα, μετά από το παιχνίδι και την εξάσκηση στο γήπεδο.

Ο κ. Στέφανος Θεοδωρίδης, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΤΕΜΕΣ, δήλωσε για το νέο έργο: “Το υπόσκαφο clubhouse του γηπέδου Bay Course υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας στην αειφόρο τουριστική ανάπτυξη. Ο μοναδικός σχεδιασμός του κτιρίου και οι εγκαταστάσεις αναβαθμίζουν περαιτέρω την εμπειρία γκολφ που προσφέρουμε στους επισκέπτες μας, οι οποίοι βρίσκονται στο επίκεντρο της συνολικής μας δραστηριότητας. Πιστεύουμε πως αυτό το έργο είναι πραγματικά κάτι το ξεχωριστό και θα συμβάλει θετικά στην καθιέρωση του προορισμού ανάμεσα στους καλύτερους παγκοσμίως”.

Στην Costa Navarino βρίσκονται δύο signature γήπεδα γκολφ 18 οπών. Το γήπεδο The Dunes Course λειτουργεί από το 2010. Έχει σχεδιαστεί από τον Bernhard Langer, πρώην πρωταθλητή US Masters και αρχηγό της ευρωπαϊκής ομάδας στο Ryder Cup, σε συνεργασία με την European Golf Design. Από τον Οκτώβριο του 2011 λειτουργεί το γήπεδο The Bay Course, το οποίο έχει σχεδιάσει ο Robert Trent Jones Jr., ενώ και στα δύο γήπεδα συμβουλευτικό ρόλο έχει η Troon Golf, μία από τις κορυφαίες εταιρείες διαχείρισης και συμβουλευτικής πολυτελών γηπέδων γκολφ. Kαι στα δύο γήπεδα έχουν εφαρμοστεί αυστηροί κανόνες περιβαλλοντικής διαχείρισης γηπέδων γκολφ, μέσω πρακτικών φιλικών προς το πλούσιο φυσικό περιβάλλον.

Η Navarino Golf Academy που λειτουργεί στην Costa Navarino, στηρίζει με υποτροφίες γκολφ, παιδιά και νέους που ζουν στην περιοχή, με στόχο να δημιουργηθεί μια νέα γενιά πρωταθλητών γκολφ από τη Μεσσηνία που θα αναδείξει την περιοχή στο νέο προορισμό γκολφ της Μεσογείου. Η δημιουργία αυτής της νέας γενιάς, θα συμβάλλει παράλληλα με τις υψηλού επιπέδου υποδομές που έχουν δημιουργηθεί και αναπτύσσονται στην περιοχή, στην ανάδειξη της Μεσσηνίας ανάμεσα στους παγκόσμιους προορισμούς γκολφ. Η ακαδημία μετρά ήδη πολλές επιτυχίες. Για 3η συνεχή χρονιά η ομάδα ήρθε πρώτη στο 5ο Πρωτάθλημα Γκολφ Νέων Interclub, συμμετείχε σε πέντε τουρνουά της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γκολφ και σε τρία τουρνουά του εξωτερικού, ενώ μέλη της προκρίθηκαν σε τέσσερις εθνικές ομάδες ανδρών και νέων.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024