Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςACI Europe Best Airport Awards: Ποια είναι τα κορυφαία ευρωπαϊκά αεροδρόμια
Αεροδρόμια

ACI Europe Best Airport Awards: Ποια είναι τα κορυφαία ευρωπαϊκά αεροδρόμια

Τα αεροδρόμια του Ταλίν, του Τορίνο, του Μπρίστολ, της Σεβίλλης, του Αμβούργου, της Πράγας, της Ρώμης και της Βαρκελώνης είναι τα διακριθέντα για φέτος. Το Διεθνές Αεροδρόμιο της Πάφου έλαβε το βραβείο για την καλύτερη προσβασιμότητα σε αεροδρόμιο (Accessible Airport Award).

Τα 14α ετήσια βραβεία της ACI Europe για τα Καλύτερα Ευρωπαϊκά αεροδρόμια (ACI Europe Best Airport Awards) ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια του εορταστικού δείπνου της κοινής γενικής συνέλευσης των ACI World και ACI Ευρώπης, που διοργανώθηκε από το Αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

Η φετινή κριτική επιτροπή για τα βραβεία εξελέγη από μια αξιόπιστη ομάδα ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων, όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το EUROCONTROL, η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Πολιτικής Αεροπορίας (ECAC) και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδιών. Η ACI Europe αριθμεί πάνω από 500 αεροδρόμια σε 45 ευρωπαϊκές χώρες μεταξύ των μελών της και ο φετινός διαγωνισμός είχε υψηλό επίπεδο συμμετοχών σε επίπεδα ανταγωνισμού, σε κάθε κατηγορία.

Τα βραβεία καλύπτουν 4 κατηγορίες αεροδρομίων βάσει της κυκλοφορίας τους και αποσκοπούν στην αναγνώριση των επιτευγμάτων σε βασικές δραστηριότητες, όπως η εξυπηρέτηση πελατών, οι εγκαταστάσεις, η λιανική πώληση, η ασφάλεια, οι σχέσεις με τις γειτονικές κοινότητες και η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και λειτουργία.

Το πρώτο βραβείο, στα αεροδρόμια στην κατηγορία κάτω των 5 εκατ. επιβατών, πήγε στο αεροδρόμιο του Ταλίν στην Εσθονία. Το ιταλικό αεροδρόμιο του Τορίνο έλαβε επίσης διάκριση σε αυτήν την κατηγορία.

Οι νικητές της κατηγορίας “5-10 εκατ. επιβάτες” ήταν το αεροδρόμιο του Μπρίστολ (Βρετανία) και της Σεβίλλης (Ισπανία).

Το φετινό βραβείο στην κατηγορία “10 -25 εκατ. επιβάτες” πήγε στο αεροδρόμιο του Αμβούργου (Γερμανία), με το αεροδρόμιο της Πράγας (Τσεχία) να είναι αυτό που έλαβε έπαινο.

Στην κατηγορία για αεροδρόμια με πάνω από 25 εκατ. επιβάτες, το φετινό ACI Europe Best Airport Award έλαβε το αεροδρόμιο Fiumicino της Ρώμης, με το El Prat της Βαρκελώνης να είναι αυτό που έλαβε έπαινο στην κατηγορία αυτή.

Το Βραβείο Οικολογικής Καινοτομίας (Eco-Innovation Award) απονέμεται από την ανεξάρτητη Συμβουλευτική Επιτροπή του Παγκόσμιου Προγράμματος Διαχείρισης Άνθρακα, Accreditation Airport Carbon. Το βραβείο αυτό αναγνωρίζει ειδικά τις εξαιρετικές περιβαλλοντικές επιδόσεις των αεροδρομίων, ιδίως τις καινοτόμες προσεγγίσεις τους στην περιβαλλοντική διαχείριση. Το φετινό βραβείο οικολογικής καινοτομίας πήγε στο αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ.

Στο πλαίσιο ενός μνημονίου συμφωνίας που υπογράφηκε από την ACI Europe και το Ευρωπαϊκό Φόρουμ για τα άτομα με αναπηρία (EDF) το 2016, παρουσιάστηκε επίσης το βραβείο για την καλύτερη προσβασιμότητα σε αεροδρόμιο (Accessible Airport Award). Το φετινό βραβείο απονεμήθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Πάφου, με αυτό της Κοπεγχάγης να λαμβάνει έπαινο για την εμπειρογνωμοσύνη του προσωπικού του στην παροχή βοήθειας σε άτομα με αναπηρία.

Το βραβείο Αριστείας Ανθρώπινου Δυναμικού της ACI Europe (ACI Europe Human Resources Excellence Award) πήγε στον Lene Beier-Simonsen Holling, διευθυντή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού στο αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης. Η κα Νατάσα Ιακωβίδη, Ανώτερη Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού στην εταιρεία Hermes Airports της Κύπρου, έλαβε έπαινο.

Τέλος, το βραβείο World Business Partner Recognition Award έλαβε η εταιρεία Oxera Consulting LLP, συνεργάτης-μέλος της ACI Europe από τον Ιανουάριο του 2007.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024