Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΤέχνη, μόδα και φωτογραφία στα ανακαινισμένα δωμάτια και σουίτες του St. George Lycabettus Lifestyle Hotel
Ξενοδοχεία

Τέχνη, μόδα και φωτογραφία στα ανακαινισμένα δωμάτια και σουίτες του St. George Lycabettus Lifestyle Hotel

Το design του St. George Lycabettus είναι εμπνευσμένο από το τρίπτυχο 'Art – Fashion- Photography', με 'άρωμα' Ελλάδας. Στις 15 Ιουνίου τα ανακαινισμένα δωμάτια και σουίτες του ξενοδοχείου εγκαινιάστηκαν από τους διεθνούς φήμης Γάλλους σχεδιαστές Jean-Claude Jitrois και Chantal Thomass.

Το 5* ξενοδοχείο St. George Lycabettus, αποτελεί παράδειγμα μοντέρνας πολυτέλειας και διαχρονικής κομψότητας. Το ίδιο απέδειξε και πρόσφατα, μέσα από την ανακαίνιση όλων των δωματίων του.

Δωμάτιο εμπνευσμένο από τον Γιάννη Τσεκλένη.

Το design του St. George Lycabettus είναι εμπνευσμένο από το τρίπτυχο “Art – Fashion – Photography”, με “άρωμα” Ελλάδας. Πιο συγκεκριμένα, ο δεύτερος όροφος είναι αφιερωμένος στους Έλληνες σχεδιαστές μόδας. Διαχρονικής αξίας σχεδιαστές, όπως ο Γιάννης Τσεκλένης, η Λουκία κ.ά., αλλά και πιο σύγχρονοι εκφραστές της, όπως η Μαίρη Κατράντζου, η Σ. Κοκοσαλάκη, ο Βασίλης Ζούλιας, ο Βαλταδώρος, η Δάφνη Βαλλέντε, ο Ντάσιος, η Εριφύλλη, ο Λάσκαρης, η Λ. Κατσανίδου, η Ορσαλία Παρθένη, η Χαρά Λεμπέση κ.λπ. έχουν την τιμητική τους.

Οι Σουίτες “Αnna Molinari” και “Pierre Cardin” είναι αφιερωμένες στους γνωστούς διεθνείς σχεδιαστές μόδας, που ήταν τακτικοί επισκέπτες του ξενοδοχείου και χαρακτηρίζονται από εκλεπτυσμένο design, μετατρέποντας τις σουίτες σε ένα κομψό “ναό” μόδας.

Ο πέμπτος όροφος είναι αφιερωμένος στους Έλληνες ζωγράφους, όπως Δημήτρης Μυταράς, Αχιλλέας Δρούγκας, Όπυ Ζούνη κ.λπ., ενώ ο πρώτος όροφος είναι αφιερωμένος στην ελληνική φωτογραφία.

Έχει δωθεί επίσης μεγάλη έμφαση και στην τεχνολογία των δωματίων με κλειδαριές smart lock, που ανοίγουν μέσω του κινητού τηλεφώνου.

Τη σχεδίαση των δωματίων και σουιτών ανέλαβαν αποκλειστικά Έλληνες αρχιτέκτονες. Η κα Κατερίνα Ευθυμίου των Positive+ Architects για τα δωμάτια των Ελλήνων Σχεδιαστών Μόδας, των Ελλήνων Ζωγράφων και Φωτογράφων. Επίσης η κα Μαρία Παπατριανταφύλλου και η Omniview Design που εμπνεύστηκαν από τον ελληνικό πολιτισμό.

Στις 15 Ιουνίου τα ανακαινισμένα δωμάτια και σουίτες του ξενοδοχείου εγκαινιάστηκαν από τους διεθνούς φήμης Γάλλους σχεδιαστές Jean-Claude Jitrois και Chantal Thomass σε εκδήλωση με θέμα “H μόδα ως μέσο διαπολιτισμικού διαλόγου”, την οποία παρουσίασε η Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας, κα Άντα Ηλιοπούλου.
Παρουσιασμένα μέσα από σύγχρονη οπτική, τα έργα Ελλήνων σχεδιαστών, ζωγράφων και φωτογράφων, γίνονται σημείο αναφοράς βοηθώντας τον επισκέπτη να εξοικειώνεται και να αποκτά μια προσωπική σχέση με το χώρο του ξενοδοχείου αλλά και την ελληνική κουλτούρα. Τα έργο αυτά δεν αποτελούν μόνο μια αισθητική προσέγγιση, αλλά μια συνολική εμπειρία του επισκέπτη, που δομείται από τα έργα τέχνης ως μέσο προώθησης της ελληνικής κουλτούρας και κληρονομιάς, μέχρι την ειδυλλιακή θέα.

Στη φωτογραφία η σουίτα Anna Molinari.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024