Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΤο Liostasi Hotel & Suites υποδέχεται τον chef Γιάννη Παρίκο στην Ίο
Γαστρονομία

Το Liostasi Hotel & Suites υποδέχεται τον chef Γιάννη Παρίκο στην Ίο

Το μενού του κ. Παρίκου θα προσφερθεί στο ριζικά ανανεωμένο Grandma’s, το εστιατόριο δημιουργικής ελληνικής κουζίνας του ξενοδοχείου Liostasi.

Τον διακεκριμένο chef κ. Γιάννη Παρίκο θα υποδεχτεί το Liostasi Hotel & Suites στην Ίο για μια διήμερη γευστική πανδαισία στις 29-30 Ιουνίου. Ο κ. Παρίκος, ένας από τους κορυφαίους εκπροσώπους της σύγχρονης δημιουργικής ελληνικής κουζίνας, θα παρουσιάσει ένα μενού γευσιγνωσίας αποτελούμενο από έξι πιάτα, τα οποία συνδυάζουν παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα με γεύσεις από όλον τον κόσμο και παντρεύονται άριστα με μια επιλογή ελληνικών και ξένων κρασιών.

Αυτή η γαστρονομική εκδήλωση εντάσσεται στ πλαίσιο της ιδιαίτερα επιτυχημένης συνεργασίας του Liostasi Hotel & Suites με τον πολυβραβευμένο Έλληνα chef Λευτέρη Λαζάρου και την ομάδα του, η οποία συνεχίζεται φέτος για δεύτερη χρονιά.

Έχοντας μαθητεύσει δίπλα σε σεφ-θρύλους της παγκόσμιας γαστρονομίας, όπως ο Eric Frechon του βραβευμένου με τρία αστέρια Michelin παριζιάνικου Hotel Bristol και ο Yves Mattagne του διάστερου Sea Grill των Βρυξελλών, ο κ. Παρίκος έχει κερδίσει πολυάριθμους Χρυσούς Σκούφους ως επικεφαλής του Water Restaurant στο συγκρότημα Sani Resort της Χαλκιδικής. Πλέον έχει αναλάβει την κουζίνα του επίσης βραβευμένου με αστέρι Michelin πειραιώτικου εστιατορίου “Βαρούλκο“, σε στενή συνεργασία με τον κ. Λαζάρου.

Το μενού του κ. Παρίκου θα προσφερθεί στο ριζικά ανανεωμένο Grandma’s, το εστιατόριο δημιουργικής ελληνικής κουζίνας του ξενοδοχείου Liostasi. Τη νέα όψη του εστιατορίου όπως επίσης του ανακαινισμένου χώρου της υποδοχής και του lobby του ξενοδοχείου υπογράφει για άλλη μία φορά ο σχεδιαστής κ. Αντώνης Καλογρίδης. Η ολική ανακαίνιση έφερε γήινες αποχρώσεις στο εστιατόριο με κυρίαρχο υλικό την πέτρα και το σίδερο, ενώ σε περίοπτη θέση δεσπόζει ο ολόγλυφος κορμός δέντρου, που κατασκευάστηκε με χυτό αλουμίνιο από τον γλύπτη κ. Στέφανο Σουβατζόγλου.

Στους κοινόχρηστους εντυπωσιάζει επίσης η νέα αρχιτεκτονική μελέτη φωτισμού από την εταιρεία Okapi. Σημείο αναφοράς αποτελεί η ειδικά κατασκευασμένη σχάρα με κρυφό φωτισμό LED που καλύπτει το κανάλι υπερχείλισης περιμετρικά της κεντρικής πισίνας και αναγράφει τον πρόλογο της Οδύσσειας του Ομήρου, τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά.

Στις φετινές καινοτομίες του Liostasi Hotel & Suites περιλαμβάνεται η καθημερινή παρουσία του resident DJ στο χώρο της κεντρικής πισίνας, όπως και το εντελώς νέο μενού του spa με προϊόντα της Cinq Mondes. Η ανανεωμένη λίστα κρασιών έχει εμπλουτιστεί με επιλεγμένες ετικέτες τόσο του εγχώριου όσο και του διεθνούς αμπελώνα, ενώ πλέον προσφέρονται νέα signature cocktails χάρη στη συνεργασία του ξενοδοχείου με τη Χρύσα Τσάμπου, brand ambassador of Amaretto Disaronno στην Ελλάδα και με αρκετές διακρίσεις σε εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς bartending.

Το βραβευμένο Liostasi Hotel & Suites, το μόνο ξενοδοχείο πέντε αστέρων της Ίου, είναι μέλος της Small Luxury Hotels of the World.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024