Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΟ κοιμητηριακός τουρισμός και η συμβολή του στην τουριστική ανάπτυξη
Κοιμητηριακός τουρισμός

Ο κοιμητηριακός τουρισμός και η συμβολή του στην τουριστική ανάπτυξη

Η Πολιτιστική Διαδρομή των Ευρωπαϊκών Κοιμητηρίων πιστοποιήθηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης το 2010 και σε αυτή μετέχουν 21 ευρωπαϊκές χώρες. Η Ελλάδα εντάχθηκε στην παραπάνω Διαδρομή το 2011 μέσω του Α' Κοιμητηρίου Αθηνών.

“Ο Κοιμητηριακός Τουρισμός και η συμβολή του στην ευρύτερη τουριστική ανάπτυξη – Μια πρώτη προσέγγιση” είναι ο τίτλος της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Ιουνίου στο Δημαρχείο Κηφισιάς, στο πλαίσιο εκδηλώσεων της Ένωσης Σημαντικών Κοιμητηρίων της Ευρώπης (Association of Significant Cemeteries of Europe-ASCE), του φορέα διαχείρισης της Πολιτιστικής Διαδρομής Ευρωπαϊκών Κοιμητηρίων του Συμβουλίου της Ευρώπης, ενταγμένου στο Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται από το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της Δ/νσης Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης του ΥΠΠΟΑ και τη Δημοτική Ενότητα Κηφισιάς παρουσιάστηκαν συμπεράσματα, καλές πρακτικές και προοπτικές για την ανάπτυξη του Κοιμητηριακού Τουρισμού στην Ελλάδα. Παράλληλα έγινε Έκθεση Αντικειμένων σχετικών με τον κοιμητηριακό τουρισμό, καθώς και Έκθεση Φωτογραφίας Κοιμητηριακής Γλυπτικής με φωτογραφικό υλικό από τα Κοιμητήρια Ανάστασης Πειραιά, Βόλου, Ερμούπολης Σύρου, Ιωαννίνων, Κηφισιάς, Λεωνιδίου, Ναυπλίου, Τήνου και Σκιάθου.

Στην ημερίδα που τελούσε υπό την αιγίδα του ΥΠΠΟΑ απηύθυνε χαιρετισμό η γενική γραμματέας, κα Μ. Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη, ενώ πήραν μέρος επίσης με ομιλίες και άλλα στελέχη του ΥΠΠΟΑ, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, η πρόεδρος του Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Κηφισιάς, κα Ρ. Πολίτη, η προϊσταμένη του Ιστορικού Αρχείου Δήμου Αθηναίων, κα Ζ. Αντωνοπούλου, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου “Η Σκιάθος” και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της ASCE κ. Θ. Τζούμας, καθώς και η εθνική συντονίστρια του Δικτύου Συνεργαζόμενων Σχολείων της UNESCO από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κα Β. Δηλάρη.

Η Πολιτιστική Διαδρομή των Ευρωπαϊκών Κοιμητηρίων πιστοποιήθηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης το 2010, σε αυτή μετέχουν 21 ευρωπαϊκές χώρες και αποτελεί μέρος του Προγράμματος των Πολιτιστικών Διαδρομών του Σ.τ.Ε., για το οποίο σημείο επαφής είναι, η Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης ΥΠΠΟΑ. Η Ελλάδα εντάχθηκε στην παραπάνω Διαδρομή το 2011 μέσω του Α’ Κοιμητηρίου Αθηνών. Έκτοτε ένας σημαντικός αριθμός ελληνικών κοιμητηρίων μεγάλης ιστορικής και καλλιτεχνικής αξίας είτε βρίσκονται σε πορεία ένταξης, είτε έχουν ενταχθεί στην Ένωση, μεταξύ των οποίων και το Κοιμητήριο της Κηφισιάς που εντάχθηκε το 2017.​

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024