Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΑύξηση 7% των διεθνών τουριστικών αφίξεων στην Ευρώπη το α' 4μηνο
UNWTO

Αύξηση 7% των διεθνών τουριστικών αφίξεων στην Ευρώπη το α' 4μηνο

Η ανάπτυξη προήλθε κυρίως από την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού ( 8%) και την Ευρώπη (7%).

Οι διεθνείς τουριστικές αφίξεις αυξήθηκαν κατά 6% τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2018, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, όχι μόνο συνεχίζοντας την ισχυρή πορεία του 2017, αλλά υπερβαίνοντας τις προβλέψεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (ΠΟΤ) για το 2018.
Η ανάπτυξη προήλθε κυρίως από την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού (8%) και την Ευρώπη (7%). Η Αφρική (+ 6%), η Μέση Ανατολή (4%) και η Αμερική (3%) κατέγραψαν επίσης θετικά αποτελέσματα. Αξίζει να σημειωθεί πως νωρίτερα φέτος, οι προβλέψεις του ΠΟΤ για το 2018 ήταν ποσοστών μεταξύ 4-5%.
Ο διεθνής τουρισμός συνεχίζει να παρουσιάζει σημαντική ανάπτυξη παγκοσμίως και αυτό μεταφράζεται σε δημιουργία θέσεων εργασίας σε πολλές οικονομίες ανά τον κόσμο. Η ανάπτυξη αυτή μας υπενθυμίζει την ανάγκη ν’ αναπτύξουμε και να διαχειριζόμαστε τον τουρισμό με βιώσιμο τρόπο, οικοδομώντας έξυπνους προορισμούς και εκμεταλλευόμενοι την τεχνολογία και την καινοτομία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο“, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΠΟΤ, Zurab Pololikashvili.
Η Ασία και η Ευρώπη ήταν ηγέτιδες της ανάπτυξης στις αρχές του 2018
Από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο του 2018, οι διεθνείς αφίξεις αυξήθηκαν σε όλες τις περιοχές, με την περιοχή όμως της Ασίας-Ειρηνικού (8%) να βρίσκεται στην κορυφή, με τις Νοτιοανατολική (10%) και Νότια Ασία (9%) να είναι αυτές που οδήγησαν σε αυτά τα τόσο θετικά αποτελέσματα.
Η μεγαλύτερη τουριστική περιοχή στον κόσμο, η Ευρώπη παρουσίασε επίσης έντονη δραστηριότητα κατά τη διάρκεια αυτής της 4μηνης περιόδου (7%), η οποία προήλθε από τους προορισμούς της Νότιας και Μεσογειακής Ευρώπης αλλά και της Δυτικής Ευρώπης (8%).
Η ανάπτυξη στην Αμερική εκτιμάται στο 3%, με τα ισχυρότερα αποτελέσματα να σημειώνει η Νότια Αμερική (8%). Η Καραϊβική (-9%) είναι η μόνη υποπεριοχή που παρουσιάζει μείωση των αφίξεων κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η οποία δικαιολογείται λόγω των συνεπειών που ακόμα επηρρεάζουν την περιοχή λόγω των τυφώνων του Αυγούστου και του Σεπτέμβρη του 2017.
Οι περιορισμένες πληροφορίες που προέρχονται από την Αφρική και τη Μέση Ανατολή δείχνουν αύξηση 6% και 4% αντίστοιχα, επιβεβαιώνοντας την ανάκαμψη των προορισμών στη Μέση Ανατολή και την εδραίωση της ανάπτυξης στην Αφρική.
Η εμπιστοσύνη στον παγκόσμιο τουρισμό παραμένει ισχυρή σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, με τίτλο UNWTO Panel of Tourism Experts. Οι προβλέψεις της έρευνας για την περίοδο Μαΐου-Αυγούστου είναι μία από τις πιο αισιόδοξες εδώ και μια δεκαετία, λόγω του ιδιαίτερα αισιόδοξου κλίματος που επικρατεί στην Αφρική, τη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη. Η αξιολόγηση του τουρισμού, από μέρους των εμπειρογνωμόνων κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2018 ήταν επίσης ισχυρή, σύμφωνα με τα θετικά αποτελέσματα που έχουν καταγραφεί σε πολλούς προορισμούς σε όλο τον κόσμο.
Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024