Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΔιακεκριμένοι εκπρόσωποι του τουρισμού στην Οργανωτική Επιτροπή του 16ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου CEUCO
Συνέδρια

Διακεκριμένοι εκπρόσωποι του τουρισμού στην Οργανωτική Επιτροπή του 16ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου CEUCO

Aναμένονται περισσότεροι από 500 σύνεδροι, των Ευρωπαϊκών Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οίνου.

Καταξιωμένοι επαγγελματίες του τουρισμού, της γαστρονομίας, της γευσιγνωσίας και της οινογνωσίας, με επιστημονική κατάρτιση και επαγγελματική εμπειρία τόσο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, είναι τα μέλη της 11μελούς Οργανωτικής Επιτροπής του 16ου ετήσιου Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας – CEUCO και της Έκθεσης Τουρισμού – Πολιτισμού – Γαστρονομίας και Οίνου, που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα στις 19-21 Οκτωβρίου 2018, στο Ζάππειο Μέγαρο.

Οι οργανωτικές διαδικασίες αφορούν και τις ιδιαιτερότητες που θα αναδειχθούν στους διάφορους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, που θα επισκεφθούν οι σύνεδροι και οι συνοδοί τους, και τους συνδυασμούς των τουριστικών δραστηριοτήτων και επισκέψεων με τις τοπικές γαστρονομικές συνήθειες. Και είναι «γλυκιά μεθυστική» η ανάπτυξη των ιδιοτήτων, των οσφρήσεων και των γεύσεων που συνδυάζονται κυρίως με τα κρασιά αλλά και με άλλα ποτά, που θα προβάλλονται και θα υπάρχουν ευκαιρίες δοκιμής, στα πλαίσια του Συνεδρίου και της Έκθεσης, που μόνο και από τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής, θα είναι μία εμπειρία που κανείς δεν πρέπει να χάσει, ενώ οι σύνεδροι στις εκδρομές που οργανώνει η Επιτροπή θα επισκεφθούν τις αντίστοιχες παραγωγικές επιχειρήσεις.

Στην Οργανωτική Επιτροπή κυριαρχούν οι σεφ, ο πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Μουζάκης, και πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής “Ακρόπολις”, μέλη από άλλες περιοχές της χώρας, όπως από Κέρκυρα, Δυτική Ελλάδα και Ήπειρο, επαγγελματικά δραστηριοποιούμενοι σε επιχειρήσεις εστίασης, τουριστικοί επαγγελματίες και επιστήμονες, και συμμετέχει ο κ. Γεώργιος Καραχρήστος, γενικός διευθυντής της διοργανώτριας εταιρείας MACT Media Group.

Επιτυχημένη είναι και η συγκέντρωση αιγίδων από όλες τις πλευρές των πολιτικών και επαγγελματικών φορέων, των κλάδων που εμπλέκονται στη διοργάνωση του συνεδρίου. Ήδη σχεδόν 20 διαφορετικοί φορείς, όπως υπουργεία της Ελληνικής Κυβέρνησης, Αυτοδιοίκηση, Κρατικοί Οργανισμοί, Επιμελητήρια, Επαγγελματικοί Φορείς, Κλαδικές Ενώσεις, και διάφορες ενώσεις παραγωγών, έχουν θέσει υπό την Αιγίδα τους την κορυφαία διοργάνωση του έτους σε θέματα γαστρονομίας και οίνου στην Ευρώπη.

Όπως έχει ανακοινωθεί, στις 18-20 Οκτωβρίου 2018 αναμένονται περισσότεροι από 500 σύνεδροι, των Ευρωπαϊκών Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οίνου, στην Αθήνα. Σε πρόσφατη Sυνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής, ο συμμετέχων Ισπανός πρόεδρος του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οίνου – CEUCO, Carlos Martin Cosme, μια από μας σημαντικότερες προσωπικότητες γαστρονομίας και γευσιγνωσίας στην Ευρώπη, δήλωσε ότι εντυπωσιάστηκε από το εκτεταμένο πρόγραμμα που προετοιμάζεται για τις δραστηριότητες και επισκέψεις  των συνέδρων.

Την αιγίδα τους έχουν ήδη παράσχει:

  • Υπουργείο Εξωτερικών
  • Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
  • Υπουργείο Τουρισμού
  • Περιφέρεια Αττικής
  • ΕΟΤ
  • ΚΕΔΕ
  • Κεντρική Ένωση Επιμελητήριων Ελλάδος
  • Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών
  • Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος
  • ΣΕΤΕ
  • FedHATTA
  • Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής
  • Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου
  • Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικων Προϊόντων ΚΕΟΣΟΕ
  • Σύνδεσμος Μικρών Οινοποιών Ελλάδος ΣΜΟΕ
  • Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Αττικής ΕΝΟΑΑ

Το συνέδριο θα προβάλει την ευρωπαϊκή γαστρονομική κληρονομιά ενώ οι σύνεδροι, Έλληνες και  ξένοι εμπειρογνώμονες, και μέλη των Οινογαστρονομικών Αδελφοτήτων των διάφορων Ευρωπαϊκών χωρών, θα αναφερθούν στις παραδόσεις, στις πολιτικές, στα σχέδια δράσεων ανάδειξης του “τουρισμού φαγητού” (Food Tourism) όπως τον αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού και στο πλαίσιο της έκθεσης οι ξένοι σύνεδροι και αρχιμάγειροι θα προετοιμάσουν και θα παρουσιάσουν διαφορετικά εθνικά εδέσματα.

Οι διοργανωτές, MACT Media Group και Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής “Ακρόπολις”, εκφράζουν την ικανοποίηση τους όχι μόνο στην ανταπόκριση συμμετοχών στο συνέδριο, αλλά και στους πολλούς εκθέτες, περιφέρειες, δήμους και μεμονωμένους παραγωγούς, που έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για να είναι μέρος αυτής της διοργάνωσης.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024