Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕπίσκεψη του υπουργού Ναυτιλίας στα νησιά των Παξών
Τουρισμός & πολιτική

Επίσκεψη του υπουργού Ναυτιλίας στα νησιά των Παξών

Ο υπουργός τόνισε τη σημασία που έχει η συνεργασία των θεσμικών φορέων ανεξαρτήτως πολιτικής και ιδεολογικής τοποθέτησης και επεσήμανε την αλλαγή που προωθείτε ώστε πλέον το Υπουργείο να χρηματοδοτεί έργα και στα νησιά του Ιονίου.

Τα νησιά των Παξών και των Αντιπάξων επισκέφτηκε ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής. Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής συναντήθηκε με τον δήμαρχο Παξών κ. Σπύρο Βλαχόπουλο και τον τ. αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Λύχνο στους Αντίπαξους και ενημερώθηκε για τα προβλήματα των νησιών, ενώ επισκέφθηκε και τον Λιμενικό Σταθμό του νησιού, όπου ενημερώθηκε για τα τρέχοντα ζητήματα λειτουργίας του. Επίσης παραδόθηκε στο τοπικό Λ.Σ. νέο μεγαλύτερο και πιο γρήγορο σκάφος περιπολίας.
Κατά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο, ο υπουργός τόνισε τη σημασία που έχει η συνεργασία των θεσμικών φορέων ανεξαρτήτως πολιτικής και ιδεολογικής τοποθέτησης και επεσήμανε την αλλαγή που προωθείται ώστε πλέον το υπουργείο να χρηματοδοτεί έργα και μελέτες και στα νησιά του Ιονίου όχι μόνον σε εκείνα του Αιγαίου κάτι που ισχύει σήμερα ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα του Δήμου Παξών που βρίσκει υποστηρικτές όλους τους δήμους του Ιονίου. 

Ο υπουργός ανέπτυξε επίσης τις αλλαγές στον νόμο 2571 που αφορά στην προσβασιμότητα στις ακτές (παράνομες προβλήτες κ.ά.), κάτι που θα λύσει πολλά προβλήματα που ταλαιπωρούν τους νησιώτες.

Ο κ. Βλαχόπουλος ανέπτυξε τα προβλήματα των μικρών νησιών κάνοντας ειδική αναφορά στην προσβασιμότητα στις παραλίες π.χ προβλήτες, αγκυροβόλια, ενώ τέθηκε και το ζήτημα του δικτύου της ύδρευσης για το νησί των Αντιπάξων, καθώς και τον Διαποντίων Νήσων από τον κ. Λύχνο.
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024