Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΤουλάχιστον 30 πτήσεις της Ryanair ακυρώνονται λόγω απεργίας των πιλότων
Αεροπορικές εταιρείες

Τουλάχιστον 30 πτήσεις της Ryanair ακυρώνονται λόγω απεργίας των πιλότων

Η αεροπορική εταιρεία αναφέρει ότι έχει ακυρώσει 30 από τις 290 προγραμματισμένες πτήσεις μεταξύ Ιρλανδίας και Ηνωμένου Βασιλείου.

Η διοίκηση της Ryanair και η ένωση πιλότων Fórsa θα συναντηθούν αργότερα σήμερα σε μια τελευταία προσπάθεια να αποτρέψουν την αυριανή 24ωρη απεργία της αεροπορικής, η οποία επηρεάζει τα πλάνα περίπου 5.700 επιβατών.
Η αεροπορική εταιρεία αναφέρει ότι έχει ακυρώσει 30 από τις 290 προγραμματισμένες πτήσεις μεταξύ Ιρλανδίας και Ηνωμένου Βασιλείου, αντί να επηρεάσει ευρωπαϊκά δρομολόγια που χρησιμοποιούνται για οικογενειακές διακοπές σε θερινά θέρετρα.
Οι επιβάτες που δεν έχουν λάβει κάποιο email ή μήνυμα στο κινητό τους, που να τους ειδοποιεί για τυχόν διαταραχή στην πτήση τους μπορούν να υποθέσουν ότι θα αναχωρήσουν κανονικά για τον προορισμό τους.
Οι πελάτες που υφίστανται καθυστερήσεις ή ακυρώσεις μπορούν να συμβουλευτούν τον ιστότοπο της Επιτροπής Κανονισμού Αεροπορίας (Commission for Aviation Regulation) για λεπτομέρειες σχετικά με τα δικαιώματά τους.
Όσον αφορά τις σημερινές συζητήσεις, δεν υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία ότι οι πλευρές μπορούν να έρθουν σε μια συμφωνία που θα ανακαλέσει την απεργία.
Και οι δύο πλευρές αναγνωρίζουν επίσης ότι με την αναταραχή που ξέσπασε σε άλλα μέρη της Ευρώπης, τόσο μεταξύ των πιλότων όσο και του πληρώματος καμπίνας, δεν μπορούν να αποκλειστούν πιο εκτενείς απεργείες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, πράγμα που προκαλεί μεγάλη αναταραχή στους επιβάτες.
Ο Σύνδεσμος Πιλότων των Ιρλανδικών Αεροπορικών Εταιρειών αναφέρει ότι η προγραμματισμένη απεργία γίνεται λόγω της συμπεριφοράς της διοίκησης για τη μεταφορά πιλότων μεταξύ των ευρωπαϊκών και αφρικανικών βάσεων της.
Αναφέρει επίσης ότι το σύστημα τόσο χορήγησης ετήσιας άδειας, αλλά και προόδου της εταιρείας δεν είναι διαφανές.
Ο Σύνδεσμος λέει ότι επιδιώκει μια συμφωνία η οποία “θα παρέχει στους πιλότους που απασχολούνται άμεσα από τη Ryanair έναν δίκαιο και διαφανή μηχανισμό για να κατανοήσουν πως και γιατί βρίσκονται στη βάση που βρίσκονται, τη σειρά με την οποία μπορεί να έρθει η σειρά τους για μεταβίβαση σε άλλη βάση, τον τρόπο και τον λόγο για τον οποίο έλαβαν ειδική ετήσια κατανομή άδειας ή άλλες αποφάσεις που για να παρθούν, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη ο χρόνος υπηρεσίας και η ιεραρχία στην εταιρεία“.
Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024