Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΣυνεχίζεται η απαγόρευση της Booking.com στην Τουρκία
Online booking

Συνεχίζεται η απαγόρευση της Booking.com στην Τουρκία

Σύμφωνα με την απόφαση, η Booking.com δεν μπορεί να διεξάγει εμπορικές δραστηριότητες μέσω της ιστοσελίδας της στη γειτονική χώρα, ενώ στην τουρκική Αρχή Τεχνολογίας & Επικοινωνιών δίνεται η εντολή να απαγορεύσει την πρόσβαση στην ιστοσελίδα στην Τουρκία.

Το 5ο Εμπορικό Πρωτοδικείο της Κωνσταντινούπολης αποφάσισε τη συνέχιση της απαγόρευσης λειτουργίας, που επιβλήθηκε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα κράτησης ξενοδοχείων Booking.com, στην Τουρκία.

Η πρόσβαση στην πλατφόρμα είχε αρχικά αποκλειστεί από το ίδιο δικαστήριο τον Μάρτιο του 2017, όταν αυτό αποφάνθηκε την “προληπτική απαγόρευση” των δραστηριοτήτων της πλατφόρμας (με έδρα την Ολλανδία) στην Τουρκία λόγω “αθέμιτου ανταγωνισμού”.

Η απόφαση ήρθε μετά την υποβολή καταγγελίας από την Τουρκική Ένωση Ταξιδιωτικών Φορέων (TÜRSAB) κατά της ιστοσελίδας της Booking.com που εδρεύει στην Ολλανδία, υποστηρίζοντας ότι ο συγκεκριμένος ιστότοπος ασκεί αθέμιτο ανταγωνισμό κατά των υπόλοιποων πλατφορμών κράτησης ξενοδοχείων και πτήσεων.

Σύμφωνα με την απόφαση, η Booking.com δεν μπορεί να διεξάγει εμπορικές δραστηριότητες μέσω της ιστοσελίδας της στη γειτονική χώρα, ενώ στην τουρκική Αρχή Τεχνολογίας & Επικοινωνιών (BTK) δίνεται η εντολή να απαγορεύσει την πρόσβαση στην ιστοσελίδα στην Τουρκία.

Σε προηγούμενη φάση μάλιστα, η Αρχή Ανταγωνισμού της Τουρκίας είχε επιβάλει πρόστιμο ύψους 2,54 εκατ. τουρκικών λιρών, λόγω της καταγγελίας της TÜRSAB.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024