Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤόνοι σκουπιδιών αμαυρώνουν την εικόνα της Οίας
Προορισμός

Τόνοι σκουπιδιών αμαυρώνουν την εικόνα της Οίας

Σε δημόσια έκκλησή του ο ξενοδόχος κ. Μιλτιάδης Ανδρώνης, ζητά από όλους τους φορείς να λάβουν άμεσα μέτρα για να σταματήσει η επικίνδυνη για την υγεία των πολιτών κατάσταση.

“Βρισκόμαστε στην μέση της τουριστικής σεζόν και η κατάσταση στο νησί της Σαντορίνης είναι απερίγραπτη! Λίγα μόλις μέτρα πίσω από τον κεντρικό δρόμο της καλντέρας στην Οία, τόνοι σκουπιδιών στοιβάζονται κάθε μέρα δημιουργώντας μια άκρως αποκρουστική εικόνα για τους τουρίστες του νησίου, αλλά και για την υγεία των κατοίκων του νησιού μας. Μύγες ποντίκια και διάφορα τρωκτικά έχουν μαζευτεί στα στα βουνά σκουπιδιών και κίνδυνο για την υγεία μας και ο Δήμος με τους αρμόδιους φορείς να μένουν θεατές αυτής της κατάστασης”, αναφέρει, μεταξύ άλλων σε δημόσια έκκλησή του, ο τουριστικός επιχειρηματίας κ. Μιλτιάδης Ανδρώνης.

Και συνεχίζει: “Σα να μην έφτανε αυτό, από τις 16/7/2018, έχουν ξεχυλήσει λύματα από τον βόθρο του δημοτικού σχολείου της Οίας και απλώνονται σε όλη την περιοχή γύρω και κάτω από το σχολείο, στην οποία βρίσκονται σπίτια και επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί μια αφόρητη δυσοσμία σε όλη την περιοχή, οι επιχειρήσεις να μην μπορούν να δουλέψουν και ο κόσμος να απομακρύνεται άρον άρον.

Κάνω έκκληση και ζητώ από όλους τους φορείς να λάβουν άμεσα μέτρα για να σταματήσει αυτή η επικίνδυνη για την υγεία των πολιτών κατάσταση και να αποκατασταθεί άμεσα, η βλάβη που έχει υποστεί η περιοχή κάτω από το δημοτικό σχολείο της Οίας, διορθώνοντας το πρόβλημα των λυμάτων που ρέουν στους δρόμους και στα σοκάκια της περιοχής, καθώς και της άμεσης αποκομιδής και μεταφορά των σκουπιδιών στον καθορισμένο χώρο (χωματερή) του νησιού, προτού συμβούν τα χειρότερα και γίνουμε διεθνώς ρεζίλι”.

Αντιδρώντας στην έκκληση του κ. Ανδρώνη, ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Θήρας κ. Μηνάς Καφιέρης απάντησε με σχόλιό του σε δημοσίευση της έκκλησης: “Καταρχήν, το Δημοτικό Σχολείο της Οίας δε φέρει βόθρο και δεύτερον είναι κλειστό λόγω καλοκαιριού. Ένα βουλωμα δικτύου υπήρξε και άμεσα αντιμετωπιστηκε. Ο καθένας που έχει πρόσβαση σε ένα μέσο λέει ό,τι θέλει ή ό,τι τον συμφέρει”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024