Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Amadeus λαμβάνει πιστοποίηση επιπέδου 3 ως aggregator για το πρότυπο NDC
Τεχνολογία

Η Amadeus λαμβάνει πιστοποίηση επιπέδου 3 ως aggregator για το πρότυπο NDC

Η Amadeus είναι ένας από τους πρώτους παρόχους που λαμβάνει διπλή πιστοποίηση επιπέδου 3 για το πρότυπο NDC της IATA ως aggregator και τεχνολογικός πάροχος.

Η Amadeus ανακοινώνει ότι έχει λάβει πιστοποίηση επιπέδου 3 ως aggregator στο πρότυπο NDC από την IATA. Τα νέα αυτά έπονται της υπάρχουσας πιστοποίησης επιπέδου 3 ως τεχνολογικός πάροχος που έλαβε η εταιρεία πρόσφατα για το πρότυπο NDC, κάνοντας την έναν από τους πρώτους παρόχους με διπλή πιστοποίηση επιπέδου 3.

Το επίπεδο 3 αποτελεί την υψηλότερη πιστοποίηση NDC και δίνεται σε εταιρείες που έχουν αποδείξει ότι έχουν τη δυνατότητα να εκτελούν διαδικασίες Διαχείρισης Προσφοράς και Παραγγελιών. Αυτό σημαίνει ότι η Amadeus είναι σε θέση να λάβει NDC προσφορές από αεροπορικές εταιρείες και να τις διανείμει σε πωλητές ταξιδιωτικών υπηρεσιών.

Μέσα από το πρόγραμμα NDC-X, η Amadeus συνδέει τις αεροπορικές εταιρείες και τους πωλητές ταξιδιωτικών υπηρεσιών αξιοποιώντας το πρότυπο NDC. Αυτή η πιστοποίηση έχει επιτευχθεί μέσα από την συνεργασία της Amadeus με την Travix, ένα κορυφαίο online travel agency που εντάχθηκε στο πρόγραμμα νωρίτερα στο έτος.

“Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που συνεργαζόμαστε με την Travix, κορυφαία online εταιρεία, αλλά και που είμαστε από τις πρώτες εταιρείες που λαμβάνουν διπλή πιστοποίηση επιπέδου 3 για το NDC. Το πρόγραμμα NDC-X βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και αποτελεί το πιο πρόσφατο παράδειγμα των κινήσεων που πραγματοποιεί η Amadeus για να θέσει σε εφαρμογή το NDC για τη βιομηχανία”, δήλωσε ο Gianni Pisanello, VP του Προγράμματος NDC-X της Amadeus. “Έχουμε ήδη σημειώσει μεγάλη πρόοδο στην αποστολή μας να δώσουμε στους πελάτες μας τη δυνατότητα να κάνουν το NDC περιεχόμενό τους διαθέσιμο στο παγκόσμιο δίκτυο πωλητών ταξιδιωτικών υπηρεσιών μας σε ευρεία κλίμακα”.

Ο John Mangelaars, CEO της Travix σχολίασε: “Οι τελευταίοι μήνες, κατά τους οποίους συνεργαζόμαστε με την Amadeus για το πρόγραμμα NDC-X, είχαν σίγουρα μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς εργαζόμαστε πάνω στο σχεδιασμό μιας λύσης που θα δώσει πρόσβαση στους online πωλητές ταξιδιωτικών υπηρεσιών σε aggregated NDC και non-NDC περιεχόμενο. Αργότερα στο έτος, οι ομάδες μας θα χρησιμοποιήσουν αυτή τη λύση για να αγοράσουν, να παραγγείλουν και να πληρώσουν υπηρεσίες μέσω της Amadeus. Η πιστοποίηση αυτή δείχνει τη δύναμη της συνεργασίας μας και τις δυνατότητες που έρχονται από την υιοθέτηση του προτύπου NDC  της ΙΑΤΑ”.

“Λαμβάνοντας το επίπεδο 3 της πιστοποίησης για το NDC ως aggregator, η Amadeus αποδεικνύει τη δέσμευσή της να ηγηθεί της βιομηχανοποίησης του NDC, υποστηρίζοντας μια νέα εποχή retailing για τις αεροπορικές εταιρείες, η οποία θα προσφέρει καλύτερη συνολική εμπειρία για τους ταξιδιώτες. Αυτή η πιστοποίηση ισχυροποιεί την μεγάλη πρόοδο που έχει κάνει η Amadeus μέχρι σήμερα και ανυπομονώ για τα επόμενα βήματα”, δήλωσε ο Yanik Hoyles, Director, New Distribution Capability Program της IATA.

Η Amadeus έλαβε την πιστοποίηση επιπέδου 3 ως τεχνολογικός πάροχος για το NDC το 2016  και πρόσφατα ήταν η πρώτη που ανανέωσε αυτή την πιστοποίηση για την έκδοση 18.1, την πιο πρόσφατη έκδοση του προτύπου, που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο. Οι συγκεκριμένες πιστοποιήσεις αποτελούν ορόσημα για τις προσπάθειες της Amadeus να ηγηθεί της προόδου για το πρότυπο NDC. Νωρίτερα στο 2018, η εταιρεία παρουσίασε το πρόγραμμα NDC-X, που ενώνει όλες τις σχετικές με το NDC δραστηριότητες της Amadeus, είτε ως τεχνολογικός πάροχος είτε ως aggregator, σε ένα κοινό σημείο.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024