Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΒρετανική ταξιδιωτική οδηγία για τις πυρκαγιές στην Αττική
Ταξιδιωτικές οδηγίες

Βρετανική ταξιδιωτική οδηγία για τις πυρκαγιές στην Αττική

Οι περισσότερες επισκέψεις στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων αυτών στην Αθήνα, δεν επηρεάστηκαν αναφέρει το Υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για τις πυρκαγιές στην Αττική.

Σε αυτήν επισημαίνεται: “Στις 23 και 24 Ιουλίου εκδηλώθηκαν μεγάλες πυρκαγιές σε αρκετές περιοχές της νότιας Ελλάδας, συμπριλαμβανομένων περιοχών κοντά στην Αθήνα. Έχουν πλέον περιοριστεί σε συγκεκριμένες περιοχές, αλλά στις οποίες ο αντίκτυπος ήταν υψηλός, με σημαντικό κόστος σε ανθρώπινες ζωές.

Οι περισσότερες επισκέψεις στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων αυτών στην Αθήνα, δεν επηρεάστηκαν. Παρακαλούμε να παρακολουθείτε την επικαιρότητα από τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και να ακολουθείτε τις υποδείξεις των ελληνικών Αρχών στις περιοχές που έχουν πληγεί. Εάν έχετε επηρεαστεί από τις πυρκαγιές και χρειάζεστε συμβουλευτική βοήθεια, μπορείτε να καλείτε τη Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα στο +30 210 7272 600 ή, εάν είστε στο Ην. Βασίλειο και ανησυχειτε για κάπιον Βρετανό υπήκοο στην Ελλάδα, μπορείτε να καλείτε το Foreign & Commonwealth Office στο 020 7008 1500″.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, είχε το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα, όπως ανακοίνωσε το Μέγαρο Μαξίμου. Κατά τη συνομιλία τους ο κ. Juncker εξέφρασε την αλληλεγγύη της Επιτροπής στην Ελλάδα και τόνισε την πρόθεσή της για διάθεση των αναγκαίων μέσων και πόρων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η έκτακτη κατάσταση από τις πυρκαγιές.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Donald Tusk, εξέφρασε την οδύνη του για την τραγωδία των πυρκαγιών στην Ελλάδα, μέσω Twitter, με ένα μήνυμα γραμμένο στα ελληνικά, τονίζοντας πως η Ευρώπη θα συμπαρασταθεί στην Ελλάδα καθώς η βοήθεια είναι καθ’οδόν.

“Η αλληλεγγύη της ΕΕ ενεργοποιείται για τον ελληνικό λαό. Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας στέλνει άμεση βοήθεια στην Ελλάδα με Canadair και πυροσβέστες για να σβήσουν οι φωτιές κοντά στην Αθήνα. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στέκεται στο πλευρό σας”, έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Antonio Tajani.

Παράλληλα, τη συμπαράσταση του μέσω twitter έσπευσε να εκφράσει ο πρόεδρος της Γαλλίας και ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024