Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΚαι νέα απεργία των πιλότων της Ryanair στις 3 Αυγούστου
Αεροπορικές εταιρείες

Και νέα απεργία των πιλότων της Ryanair στις 3 Αυγούστου

Η αεροπορική εταιρεία έχει σκοπό να περικόψει τη βάση του Δουβλίνου κατά 1/5, πράγμα που θα αφήσει μέχρι και 100 πιλότους άνεργους.

Μια νέα, τέταρτη 24ωρη απεργία ανακοινώθηκε από τους πιλότους της Ryanair που είναι μέλη της IALPA (Irish Air Line Pilots’ Association), οι οποίοι θα σταματήσουν την εργασία τους την Παρασκευή 3 Αυγούστου. Αναμένεται ότι θα ακολουθήσουν περισσότερες απεργίες εκτός εάν η διοίκηση της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας πραγματοποιήσει αλλαγές και διαπραγματευτεί το ζήτημα των μεταφορών βάσεων και άλλα συναφή θέματα.

Η αεροπορική εταιρεία έχει σκοπό να περικόψει τη βάση του Δουβλίνου κατά 1/5, πράγμα που θα αφήσει μέχρι και 100 πιλότους άνεργους. Η IALPA, μέλος του σωματείου Forsa, σχολίασε την κίνηση αυτή της Ryanair ως μια “προληπτική πράξη” που ενέτεινε τη διαμάχη.

Περίπου 16 έως 30 δρομολόγια μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και του Δουβλίνου ακυρώθηκαν ήδη, ενώ οι επιβάτες έλαβαν προειδοποίηση τριών ημερών για να αναζητήσουν εναλλακτικές πτήσεις ή να διεκδικήσουν ολοκληρωτική επιστροφή των χρημάτων τους. Η αεροπορική εταιρεία έχει ειδοποιήσει περίπου 3.500 πελάτες, που επηρεάζονται από τις απεργίες, μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μηνύματος στο κινητό τους.

Λόγω της απεργίας των πιλότων, η αεροπορική εταιρεία διαμαρτυρήθηκε για απώλεια χρημάτων στις κρατήσεις υψηλών ναύλων που πραγματοποιήθηκαν κοντά στην ημερομηνία αναχώρησης, γεγονός που υπονόμευσε την κερδοφορία της και έπληξε  την εμπιστοσύνη των καταναλωτών.

Κατά τη διάρκεια του α’ τριμήνου του 2018, η Ryanair ανακοίνωσε πτώση κερδών κατά 20% και προέβλεψε περαιτέρω απεργίες στο αποκορύφωμα της καλοκαιρινής περιόδου.

Στην 34χρονη ιστορία της αεροπορικής εταιρείας, αυτή θα είναι η μεγαλύτερη απεργία σε εξέλιξη. Την Τετάρτη και την Πέμπτη, 600 πτήσεις σε όλη την Ευρώπη ακυρώθηκαν λόγω της απεργίας από τα πληρώματα καμπίνας στην Ισπανία, την Πορτογαλία και το Βέλγιο, που επιδιώκουν τη βελτίωση των συνθηκών αμοιβών και εργασίας τους.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024