Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗ δημόσια κατακραυγή για τα γαϊδουράκια της Σαντορίνης έφερε μέτρα για την ευζωΐα τους
Προορισμός

Η δημόσια κατακραυγή για τα γαϊδουράκια της Σαντορίνης έφερε μέτρα για την ευζωΐα τους

Aποφασίστηκε η επέκταση και βελτίωση ειδικών σκιάστρων, για να προστατεύονται τα ζώα από τη ζέστη, καθώς και η βελτίωση της παροχής νερού στα σημεία παραμονής τους. Συμφωνήθηκε επίσης η περιορισμένη χρονικά εργασία των ζώων, καθώς και βάρος φορτίου ανάλογο με το βάρος του ζώου, προκειμένου αυτά να μην καταπονούνται.

Μετά από τη δημόσια (εγχώρια και διεθνή) κατακραυγή που εκδηλώθηκε -ιδιαίτερα μέσα από τα Social Media- για την κακομεταχείριση των μουλαριών και των γαϊδουριών στη Σαντορίνη, πραγματοποιήθηκαν το πρωί του Σαββάτου 28 Ιουλίου συναντήσεις μεταξύ του δημάρχου Θήρας κ. Νίκου Ζώρζου, των εκπροσώπων του Σωματείου ημιονηγών, εκπροσώπου της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (ΠΦΠΟ) και σε συνεργασία εκ μέρους του ΕΣΠΙ (Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών), καθώς και της ακτιβιστικής οργάνωσης “Dream Dancers“, με θέμα την ευζωία των ιπποειδών που μεταφέρουν τουρίστες στην καλντέρα.

Επισημάνθηκαν περιστατικά και συμπεριφορές που θίγουν τα δικαιώματα αυτών των ζώων και προσβάλλουν την ευζωία τους. Συζητήθηκαν εκτενέστερα και συμφωνήθηκε εκ μέρους όλων η άμεση συνεργασία –με συνεχείς συναντήσεις– με στόχο τις άμεσες αλλαγές και βελτίωση των συνθηκών προοδευτικά και σταθερά αναφορικά με την ευζωία των ζώων αυτών.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκαν, ως άμεσα μέτρα, η επέκταση και βελτίωση ειδικών σκιάστρων, προκειμένου τα ζώα να προστατεύονται από τη ζέστη, καθώς και η βελτίωση της παροχής νερού στα σημεία παραμονής τους.

Παράλληλα, με συνεργασία όλων των μερών, ο Δήμος Θήρας θα προχωρήσει σε επικαιροποίηση της κανονιστικής που αφορά στα ιπποειδή, ενώ ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθεί πλήρης καταγραφή και τσιπάρισμα των ζώων αυτών, εφόσον, ως συζητήθηκε, θα υπάρξει χρηματοδότηση για τη δράση αυτή.

Οι εκπρόσωποι των ημιονηγών συμφώνησαν επίσης για περιορισμένη χρονικά εργασία των ζώων, καθώς και βάρος φορτίου ανάλογο με το βάρος του ζώου, προκειμένου αυτά να μην καταπονούνται. Βασικό αίτημα του σωματείου ημιονηγών ήταν επίσης η επιπλέον ιατρική υποστήριξη για τα ιπποειδή με την παροχή εξειδικευμένου μηχάνηματος υπερήχου για τα ζώα αυτά. Οι εκπρόσωποι των φιλοζωικών εξέφρασαν την πρόθεση να βρεθεί χρηματοδότηση για την παροχή του μηχανήματος αυτού.

Ταυτόχρονα, το σωματείο δεσμεύτηκε να συνετίζει όσα από τα μέλη του παραβαίνουν τους κανόνες, με τους παραβάτες να αποβάλλονται όπως προβλέπεται από την κανονιστική του Δήμου Θήρας.

Οι εκπρόσωποι των φιλοζωικών οργανώσεων έδειξαν την ικανοποίησή τους από την όλη έκβαση της συζήτησης, με την προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις με μόνη οδό την πρόοδο και τη συνεργασία για το καλό των ζώων. Η συζήτηση διεξήχθη σε άριστο κλίμα και συμφωνήθηκε να συνεχιστεί η ανταλλαγή απόψεων και η συνεργασία σχετικά με την ευζωία των ζώων.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024