Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορές#eyesopen: Καμπάνια της ACI World και της IATA για το human trafficking
Αερομεταφορές

#eyesopen: Καμπάνια της ACI World και της IATA για το human trafficking

Η αεροπορική βιομηχανία έχει δεσμευθεί να αυξήσει την ευαισθητοποίηση, συμβάλλοντας στην κατάρτιση του προσωπικού της, ώστε να αναγνωρίζει ενδείξεις εμπορίας ανθρώπων και να θέτει σε εφαρμογή πρωτόκολλα υποβολής εκθέσεων για την προειδοποίηση των αρμόδιων αρχών.

Προς υποστήριξη της Παγκόσμιας Ημέρας των Ηνωμένων Εθνών κατά της Εμπορίας Ανθρώπων, ο Διεθνής Οργανισμός Αεροδρομίων (ACI World) και η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA) τόνισαν την κοινή τους δέσμευση και εργασία για την καταπολέμηση της σωματεμπορίας (human trafficking). Η αεροπορία συνδέει τον κόσμο, μεταφέροντας περισσότερους από τέσσερα δισ. επιβάτες ετησίως, όμως αυτό το παγκόσμιο δίκτυο χρησιμοποιείται επίσης κακόβουλα από τους διακινητές για τη μεταφορά ανθρώπων ενάντια στη θέλησή τους.

Οι αεροπορικές εταιρείες και τα αεροδρόμια είναι αποφασισμένα να βοηθήσουν τις Αρχές, αναφέροντας ύποπτες περιπτώσεις εμπορίας ανθρώπων, καθιστώντας έτσι όσο το δυνατόν πιο δύσκολη την εκμετάλλευση του παγκόσμιου δικτύου αερομεταφορών για σωματεμπορία, το οποίο πλήττει περίπου 25 εκατ. ανθρώπους ετησίως. Η αεροπορική βιομηχανία έχει δεσμευθεί ακόμη να αυξήσει την ευαισθητοποίηση, συμβάλλοντας στην κατάρτιση του προσωπικού της, ώστε να αναγνωρίζει ενδείξεις εμπορίας ανθρώπων και να θέτει σε εφαρμογή πρωτόκολλα υποβολής εκθέσεων για την προειδοποίηση των αρμόδιων αρχών.

“Η εμπορία ανθρώπων δημιουργεί δυστυχία για εκατομμύρια ανθρώπους και βοηθά στη χρηματοδότηση εγκληματικών συμμοριών και τρομοκρατικών ενεργειών. Η αεροπορία είναι ένας επιχειρηματικός τομέας που εκφράζει την ελευθερία και αναλαμβάνουμε δράση για να βοηθήσουμε τις αρχές να διασφαλίσουν ότι το παγκόσμιο δίκτυό μας δε χρησιμοποιείται για κακό σκοπό. Ως βιομηχανία, έχουμε ‘τα μάτια μας ανοιχτά’ και συνεργαζόμαστε με κυβερνήσεις και νομικά πρόσωπα για να πατάξουμε τη σωματεμπορεία. Σε μια κοινή εκστρατεία με τους συναδέλφους μας στα αεροδρόμια, ελπίζουμε να κινητοποιήσουμε περαιτέρω την αεροπορική βιομηχανία για την καταπολέμηση αυτού του απεχθούς εμπορίου, ενάντια στις ζωές των ανθρώπων”, δήλωσε ο Alexandre de Juniac, γενικός διευθυντής και διευθύνων σύμβουλος της IATA.

“Η εμπορία ανθρώπων είναι ένα φρικτό έγκλημα, το οποίο πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να καταπολεμήσουμε. Η ασφάλεια των επιβατών παραμένει η αρχική προτεραιότητα όλων των αεροδρομίων και η αεροπορική κοινότητα είναι αποφασισμένη να συνεργαστεί με τις συνοριακές αρχές και τους εταίρους μας σε ολόκληρο τον κόσμο για να βοηθήσουν να σταματήσουμε αυτήν τη δραστηριότητα. Μένουμε ενωμένοι με τους συναδέλφους των αεροπορικών μας εταιρειών, ώστε να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση για ενδείξεις εμπορίας ανθρώπων. Πολλά από τα αεροδρόμια-μέλη μας, επιδεικνύουν ήδη τη δέσμευσή τους στην εκστρατεία. Συνεχίζουμε να ενισχύουμε τις συνδυασμένες προσπάθειές μας στην ευαισθητοποίηση, την κατάρτιση και την αναφορά τέτοιων περιστατικών“, δήλωσε η Angela Gittens, γενική διευθύντρια της ACI World.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024