Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΤο Λασίθι άνοιξε πανιά σε παραδοσιακούς πέτρινους ανεμόμυλους
Προορισμός

Το Λασίθι άνοιξε πανιά σε παραδοσιακούς πέτρινους ανεμόμυλους

Το Δημοτικό Συμβούλιο Οροπεδίου αποφάσισε ομόφωνα την αγορά ενός ακόμα ανεμόμυλου στην είσοδο του Οροπεδίου.

Το Λασίθι άνοιξε πανιά σε παραδοσιακούς πέτρινους ανεμόμυλους στην είσοδο του Οροπεδίου Λασιθίου, στη θέση Σελί Αμπέλου, εντυπωσιάζοντας με την απλότητα και την αρχιτεκτονική ομορφιά τους ντόπιους, Έλληνες και ξένους επισκέπτες, οι οποίοι και σταματούν με τις φωτογραφικές τους μηχανές για να τους φωτογραφήσουν. Ειδικότερα, απλώθηκαν πανιά σε δύο πέτρινους μύλους του Δήμου που ολοκληρώθηκε η αναστήλωσή τους από τον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου.

Μάλιστα στο πλαίσιο του φεστιβάλ το “Λασίθι Ανοίγει Πανιά” (3-5 Αυγούστου) στο δημαρχείο στο Τζερμιάδων, ο Δήμος στην είσοδο του φέρει πλέον το χαρακτηριστικό έμβλημά του, τους παραδοσιακούς ανεμόμυλους.

Κατά την τελευταία συνεδρίασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Οροπεδίου αποφάσισε ομόφωνα την αγορά ενός ακόμα ανεμόμυλου στην είσοδο του Οροπεδίου, που αναμένεται επίσης να εντυπωσιάσει. Ο δήμαρχος κ. Γιάννης Στεφανάκης ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλλαν για την ολοκλήρωση του έργου για την τοποθέτηση των δυο ανεμόμυλων που παραδοσιακά εδώ και αιώνες μαζί με τους χιλιάδες ανεμόμυλους του κάμπου, αποτελεί το “σήμα κατατεθέν” του Δήμου και προσκαλεί τους Κρητικούς, αλλά και τους επισκέπτες Έλληνες και ξένους, να επισκεφθούν το Οροπέδιο, απολαμβάνοντας το μοναδικό τοπίο – φύση της περιοχής, τη φιλοξενία των κατοίκων και τα παραδοσιακά ποιοτικά προϊόντα που παράγει ο τόπος.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024