Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΜητροπολιτικό Υδατοδρόμιο Ελευσίνας: Ολοκληρώθηκε ο σχεδιασμός, ξεκίνησε η αδειοδότηση
Αερομεταφορές

Μητροπολιτικό Υδατοδρόμιο Ελευσίνας: Ολοκληρώθηκε ο σχεδιασμός, ξεκίνησε η αδειοδότηση

Η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένα Ελευσίνας και η Hellenic Seaplanes παρουσίασαν το Μητροπολιτικό Υδατοδρόμιο στον δήμαρχο Ελευσίνας.

Παρά την αναμονή του νομοσχεδίου να πάει στην Βουλή, προχωρά με γρήγορους ρυθμούς ο σχεδιασμός και η αδειοδότηση του υδατοδρομίου στην Ελευσίνα. Με την ολοκλήρωση του σχεδιασμού της Α’ φάσης του υδατοδρομίου, ο Οργανισμός Λιμένα Ελευσίνας και η Hellenic Seaplanes πραγματοποίησαν συνάντηση με τον δήμαρχο Ελευσίνας, κ. Γιώργο Τσουκαλά, όπου παρουσιάστηκε ο σχεδιασμός και ο χρονικός ορίζοντας υλοποίησης της επένδυσης.

Κύριο θέμα συζήτησης ήταν η ανάπτυξη και δημιουργία των κατάλληλων υποδομών στον Δήμο της Ελευσίνας  έτσι ώστε να παρέχουν την απαιτούμενη επιχειρησιακή υποστήριξη στο Μητροπολιτικό Υδατοδρόμιο και στα υδροπλάνα. Συμφωνήθηκε πέραν της τυπικής διαδικασίας αδειοδότησης του υδατοδρομίου να εξετασθούν και θέματα που αφορούν τη σκοπιμότητα της επένδυσης, και το όφελος που θα προκύψει για την τοπική κοινωνία.

Μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένα Ελευσίνας, κ. Χαράλαμπος Γαργαρέτας, ξεκινά να παίρνει σάρκα και οστά, αφού ολοκληρώθηκε η Α’ φάση για την αδειοδότηση του υδατοδρομίου. Σύμφωνα με την Hellenic Seaplanes, “η επιλογή του υπουργού Ναυτιλίας να τοποθετήσει στο τιμόνι του ΟΛΕ τον κ. Γαργαρέτα φαίνεται ότι αποδίδει, αφού πολλά θέματα επιλύονται και νέα αναπτυξιακά έργα ξεκινούν! Η Ελευσίνα, όπως όλα δείχνουν, θα αποκτήσει πολύ πιο γρήγορα υδατοδρόμιο από την υπόλοιπη Αττική, δημιουργώντας την Μητροπολιτική βάση του δικτύου  στην Ελλάδα όπου θα ξεκινούν δεκάδες προορισμοί”.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος  της Hellenic Seaplanes SA κ. Νικόλας Χαραλάμπους, στη συνάντηση με τον δήμαρχο Ελευσίνας αναφέρθηκε στις ευκαιρίες που μπορούν να αναπτυχθούν στην περιοχή και πόσο μπορεί να ωφεληθεί η πόλη από το δίκτυο υδατοδρομίων, την ευκαιρία να προσελκύσουν περισσότερες τουριστικές δραστηριότητες αλλά και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Συγκεκριμένα, είπε: “Το μητροπολιτικό υδατοδρόμιο Ελευσίνας θα είναι ένας υπερσύγχρονος θαλάσσιος αερολιμένας υψηλών προδιαγραφών και η αξιοποίηση των υποδομών του λιμένα θα ενισχύσει οικονομικά την πόλη και την γύρω περιοχή και ταυτόχρονα  θα εξυπηρετούν τους Έλληνες αλλά και τους ξένους επισκέπτες. Ο Οργανισμός έχει κάνει ίσως το πιο σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη υδατοδρομίων στην Ελλάδα γιατί η Αττική χρειάζεται ένα μητροπολιτικό υδατοδρόμιο”.

Ο κ. Γαργαρέτας ανέφερε σχετικά: “Πρόκειται για προσπάθεια εθνικής σημασίας και αναμένεται σύντομα να έχουμε ένα Μητροπολιτικό υδατοδρόμιο που θα ενισχύσει το δίκτυο υδατοδρομίων και θα δώσει μια νέα πνοή στην διασύνδεση όλης της Ελλάδας. Έχουμε βάλει στόχο μαζί με την εταιρεία Hellenic Seaplanes που ανάλαβε την αδειοδότηση λειτουργίας του υδατοδρομίου την επόμενη πλέον καλοκαιρινή περίοδο να είναι έτοιμο το υδατοδρόμιο έτσι ώστε να πετάξουν τα πρώτα αμφίβια… δεδομένου ότι το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί γρήγορα, παρά τις καθυστερήσεις… Τα υδροπλάνα θα εκτελούν πολλαπλές και διαφορετικές πτήσεις όπως τακτικές επιβατικές πτήσεις, έκτακτες επιβατικές (Charter), περιηγητικές (Sight-seeing), Φορτίου (φάρμακα, τρόφιμα, Τύπος, δέματα, κ.λπ.), νοσοκομειακές, Έρευνας και Διάσωσης κ.λπ., μέσα από αυτές τις δραστηριότητες θα ενισχύσουμε πολλούς τομείς της οικονομίας και θα ενισχύσουμε τις δραστηριότητες της περιοχής μας”.

Μέχρι σήμερα πάνω από 60 υδατοδρόμια σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται σε φάση αδειοδότησης και υλοποίησης που, αν όλα πάνε καλά όπως ελπιζει η Hellenic Seaplanes, από το 2019 οι Έλληνες θα μπορούν να πετούν σχεδόν παντού με υδροπλάνα. “Είναι αποδεδειγμένο πως ένα τέτοιο εγχείρημα θα λειτουργήσει ευεργετικά για την άρση της απομόνωσης των απομακρυσμένων νησιωτικών μας περιοχών, την σύσφιξη των σχέσεων των τοπικών κοινωνιών με τον κυρίως εθνικό κορμό της χώρας και την εμπορική και κοινωνική ανάπτυξη νησιών και τόπων του ευρύτερου ελληνικού χώρου, που σήμερα δικαιολογημένα αισθάνονται στο περιθώριο. Η ανάπτυξη ενός πανελλαδικού δικτύου υδατοδρομίων μπορεί να δώσει ώθηση στα τουριστικά επαγγέλματα, να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και να στηρίξει την εξυπηρέτηση ασθενών με αεροδιακομιδές, τόσο για τους Έλληνες όσο και τους τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα. Τέλος, το μητροπολιτικό υδατοδρόμιο είναι μια επένδυση ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ, η οποία εκτιμάται ότι θα συμβάλει στην αναδιαμόρφωση  της περιοχής και θα αναπτυχθούν πολλές νέες θέσεις εργασίας”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024