Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΝέο Business Class Lounge στο αεροδρόμιο Παρισιού Charles de Gaulle
Αεροπορικές εταιρείες

Νέο Business Class Lounge στο αεροδρόμιο Παρισιού Charles de Gaulle

Με συνολικό εμβαδόν 3.200 τ.μ. και χωρητικότητας 540 θέσεων, το πλήρως ανασχεδιασμένο αυτό lounge προσφέρει, μεταξύ άλλων, το μεγαλύτερο χώρο ευεξίας απ’όλα τα lounges της Air France lounges, ένα χώρο για την ψυχαγωγία των παιδιών πριν το ταξίδι και ένα χώρο εστίασης όπου chefs ετοιμάζουν το πιάτο της ημέρας μπροστά στους πελάτες.

Έχοντας ήδη αποκαλύψει το πρώτο μέρος τον περασμένο Ιανουάριο και έχοντας ήδη υποδεχθεί περισσότερους από 200.000 επισκέπτες, η Air France παρουσίασε πρόσφατα το ολοκληρωμένο νέο Business Class Lounge, που βρίσκεται στο Hall L του Terminal 2E στο αεροδρόμιο Charles de Gaulle του Παρισιού.

Με συνολικό εμβαδόν 3.200 τ.μ. και χωρητικότητας 540 θέσεων, το πλήρως ανασχεδιασμένο αυτό lounge προσφέρει πολλά νέα δεδομένα για απόλυτη άνεση:

  • Το “Le Balcon”, έναν αποκλειστικό χώρο που δημιουργήθηκε από τον σχεδιαστή Mathieu Lehanneur
  • Έναν κατάλογο κοκτέιλς που έχει δημιουργηθεί από το ξενοδοχείο Lancaster στο Παρίσι
  • Το μεγαλύτερο χώρο ευεξίας απ’όλα τα lounges της Air France lounges
  • Ένα χώρο για την ψυχαγωγία των παιδιών πριν το ταξίδι τους
  • Το “Gourmet Table”, ένα χώρο εστίασης όπου chefs ετοιμάζουν το πιάτο της ημέρας μπροστά στους πελάτες
  • Κάποιους ακόμη χώρους για εξατομικευμένες εμπειρίες

Με την άφιξή τους στο lounge, οι επισκέπτες μπορούν να βρουν εύκολα το δρόμο τους χάρη σε ένα διαδραστικό πλάνο στην είσοδο. Μπορούν να περιηγηθούν σε όλες τις διαθέσιμες υπηρεσίες, ανάλογα με τον χρόνο που διαθέτουν.

O Mathieu Lehanneur δημιουργεί το “Le Balcon”
H Air France ανέθεσε στο Γάλλο σχεδιαστή Mathieu Lehanneur τη δημιουργία ενός μπαρ όπου ο χρόνος φαίνεται να παραμένει σταθερός στα 160 τ.μ. του χώρου και ο οποίος δείχνει να κρέμεται μεταξύ ουρανού και γης για τους πελάτες της εταιρείας. To “Le Balcon” βρίσκεται στην “καρδιά” του νέου lounge της Air France, κοιτάζοντας τους διαδρόμους, σχηματίζοντας μια καμπύλη δομή κάτω από την τεράστια χρυσή οροφή.  

Ο χώρος περιλαμβάνει ένα κεντρικό μπαρ και μια σειρά καθισμάτων που θυμίζουν θεατρικά θεωρεία στα οποία οι επιβάτες μπορούν να χαλαρώσουν και να απολαύσουν την άνεση πριν την πτήση τους. Κάθε θεωρείο είναι “ντυμένο” με μπλε βελούδο και κεντημένο με τον αντίστοιχο αριθμό, και περιλαμβάνει ένα μεγάλο καναπέ, ένα τραπέζι με ένα κεντρικό πόδι και όλες τις σύγχρονες υπηρεσίες συνδεσιμότητας.

Στο κέντρο του χώρου, στο παρκέ δάπεδο, ο σχεδιαστής έχει ενσωματώσει μια οθόνη LED που απεικονίζει μια εικόνα του ουρανού. Από το πρωί έως το σούρουπο, το μεγάλο αυτό παράθυρο φωτός μιμείται τις αλλαγές της ημέρας σε πραγματικό χρόνο. Οποιοσδήποτε κι αν είναι ο χρόνος αναχώρησής σας, ο ουρανός αυτός είναι σαν μια εισαγωγή στο ταξίδι σας, πριν να ξεκινήσετε τη διαδρομή μέσα από τις ζώνες ώρας.

Μια cocktail list από το Hotel Lancaster στο Παρίσι  
Στην καρδιά του Le Balcon κάθε βράδυ από τις 19:00 έως τις 21:00 η Air France προσφέρει μια επιλογή από cocktails* ειδικά σχεδιασμένα από τον head bartender του ξενοδοχείου Lancaster στο Παρίσι. Οι πελάτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις αποκλειστικές δημιουργίες:

  • Το “Un air de Paris”, ένα κοκτέιλ που έχει δημιουργηθεί ειδικά για την Air France και στο οποίο η σαμπάνια λαμπυρίζει όπως ο Πύργος του Άιφελ και το Cointreau ανοίγει τις πύλες των κήπων Tuileries με τις νότες πορτοκαλιού και κονιάκ, εμπλουτισμένο με μερικές σταγόνες λεμονιού.
  • Ένα cocktail “Προορισμός” (Destination) κάθε μήνα, εμπνευσμένο από τις γεύσεις μιας θρυλικής πόλης του δικτύου της Air France. Κάθε μήνα οι πελάτες θα “επιβιβαστούν” για έναν νέο προορισμό: Σανγκάη, Γιοχάνεσμπουργκ, Νέα Υόρκη ή Τόκυο.
  • Ένα μη αλκοολούχο mocktail που καταναλώνεται χωρίς να χρειάζεται προσοχή για το μέτρο,  έχει δημιουργηθεί βασισμένο σε ένα εμβληματικό συστατικό από περιοχές της Γαλλίας και το οποίο ανανεώνεται κάθε μήνα

    Η γαστρονομία στο επίκεντρο

  • Στο lounge δίνεται έμφαση στον πλούτο και την ποικιλία της gourmet κουζίνας:
  • Μια “Gourmet Table” τραπεζαρία, σχεδιασμένη στον στυλ μια σύγχρονης παριζιάνικης brasserie, που προσφέρει ανοικτή κουζίνα, στην οποία ένας σεφ ετοιμάζει ζεστά πιάτα, προσθέτοντας την τελική πινελιά μπροστά στον πελάτη.
  • Η δυνατότητα να ανακαλύψει κανείς ζεστές και κρύες εποχιακές γεύσεις για όλα τα γούστα, με σιγομαγειρεμένα φαγητά, σαλάτες και αρτοσκευάσματα που μπορεί να σερβιριστεί μόνος του.
  • Μια συλλογή από κρασιά και σαμπάνιες που έχει συνταχθεί από τον Paolo Basso, τον Καλύτερο Οινοχόο στον Κόσμο για το 2013.

Ο μεγαλύτερος χώρος ευεξίας σε όλα τα lounges της Air France, τουλάχιστον 550 τ.μ., προσφέρει στους επισκέπτες:

  • Έναν χώρο για άμεση χαλάρωση όπου μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις ξαπλώστρες ή τις μίνι σουίτες για απόλυτη ξεκούραση.
  • Ένα detox bar για να χαλαρώσετε, που προσφέρει τα πιο πρόσφατα οργανικά προϊόντα detox από το  Palais des Thés, όπως επίσης και τα αρωματισμένα νερά Evian.
  • Ένα Clarins Spa αποκλειστικά για θεραπείες προσώπου με δύο ιδιωτικές καμπίνες όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν όλη την εμπειρία από τις αισθητικούς της Clarins.
  • Δύο ιδιωτικές σάουνες για αναζωογόνηση μεταξύ των πτήσεων.
  • Μεγάλα πολυτελή ντους.
  • Ένα τρισδιάστατο ψηφιακό γλυπτό που ακτινοβολεί στην καρδιά του χώρου ευεξίας. Ένα έργο τέχνης που αλλάζει σχήμα, ένταση και χρώμα καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Μια εξατομικευμένη εμπειρία
Το νέο Business Lounge της Air France προσφέρει μια ποικιλία προϊόντων και υπηρεσιών που περιλαμβάνουν αρκετούς χώρους για μία εξατομικευμένη εμπειρία. Η εταιρεία δημιούργησε:

  • Το “Le Club”, έναν ιδιωτικό χώρο για να περάσει καποιος χρόνο μόνος του ή να συναντήσει κι άλλους σε μια φιλική ατμόσφαιρα.
  • Το “Le Petit Salon” για να ηρεμήσει σε ένα χώρο όπου επικρατεί η ησυχία και τα κινητά είναι αθόρυβα.
  • Ένας χώρος “At Your Service” για βοήθεια από το προσωπικό της Air France εντός του χώρου του lounge, που θα τον εξυπηρετήσει στις κρατήσεις του για ντους, για σάουνα, για αλλαγή θέσης στην πτήση του κ.λπ.,
  • Σημεία “Air France Shopping” στα οποία θα ανακαλύψει και θα αγοράσει μια συλλογή από αντικείμενα σχεδιασμένα αποκλειστικά για την Air France, τα οποία μπορεί επίσης να προμηθευτεί μέσω του airfranceshopping.com.
  • Δύο μεγάλα τραπέζια όπου μπορείτε να εργαστεί, με ατομικές πρίζες.
  • Δύο σημεία Τύπου που βρίσκονται στις δύο πλευρές του μπαρ και προσφέρουν γαλλικές και διεθνείς εφημερίδες και περιοδικά, εκτός αυτών που προσφέρονται μέσω της εφαρμογής “Air France Play”.

Ένας χώρος για παιδιά
Ο χώρος αυτός έχει δημιουργηθεί ειδικά για παιδιά μεταξύ 4 και 12 ετών. Άνετος και διασκεδαστικός, ο χώρος συνδυάζει ωραία διακόσμηση και νότες φαντασίας, που τον καθιστούν ιδανικό για ξεκούραση και ψυχαγωγία. Οι μικροί ταξιδιώτες μπορούν να διασκεδάσουν μόνοι τους ή με άλλους, χάρη στα δύο Sony PS4 με αποκλειστικά νέα παιχνίδια. Μπορούν επίσης να εξασκήσουν την δημιουργικότητά τους, τη μνήμη και τα αντανακλαστικά τους με την επιφάνεια αφής TablePlay της Novotel.


Στη φωτογραφία, το “Le Balcon”.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024