Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΟι επισκέπτες του Creta Maris Beach Resort γίνονται κοινωνοί του Κρητικού τρόπου ζωής
Ξενοδοχεία

Οι επισκέπτες του Creta Maris Beach Resort γίνονται κοινωνοί του Κρητικού τρόπου ζωής

Παραδοσιακός Κρητικός Τρύγος στο Creta Maris Beach Resort, στο πλαίσιο των δράσεων «We do local» και του προγράμματος FUTOURIS.

Το Σάββατο 4 Αυγούστου και για 6η συνεχόμενη χρονιά, το Creta Maris Beach Resort διοργάνωσε, την ετήσια δράση του “Κρητικού Τρύγου”, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “We do local” και της συμμετοχής στο πρόγραμμα FUTOURIS.
Στόχος της δράσης ήταν η μύηση των επισκεπτών στις τοπικές παραδόσεις και τον Κρητικό τρόπο ζωής, καθώς και η προβολή του κρητικού αμπελώνα και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του.

Με αφετηρία το αμπέλι του ξενοδοχείου, οι επισκέπτες και οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου, είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν από κοντά, αλλά και να μετάσχουν σε όλες τις παραδοσιακές κρητικές εργασίες.
Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες, αφού μάζεψαν τα σταφύλια (τρυγητός), τα μετέφεραν, φορτωμένα σε γαϊδουράκι, στο χώρο του πατητηριού, όπου τα πάτησαν για την παραγωγή του μούστου. Έπειτα, παρακολούθησαν από κοντά την απόσταξη (μαζί με τα στράφυλα) για τη παραγωγή ρακής, ενώ γεύτηκαν την παραδοσιακή συνταγή της μουσταλευριάς, υπό την υπόκρουση μουσικής, χορού και τοπικών κερασμάτων.
Η δράση του “Κρητικού Τρύγου” έτυχε μεγάλης συμμετοχής από την πλευρά των επισκεπτών του ξενοδοχείου, οι οποίοι έδειξαν το ζωηρό ενδιαφέρον τους για τον τοπικό τρόπο ζωής, τον πολιτισμό και των παραδόσεις της Κρήτης.
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024