Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΜ. Κόνσολας: 'Η κυβέρνηση ακόμα δεν ξέρει τι θα κάνει για τις τιμές των καυσίμων στα νησιά του Αιγαίου'
Τουρισμός & πολιτική

Μ. Κόνσολας: 'Η κυβέρνηση ακόμα δεν ξέρει τι θα κάνει για τις τιμές των καυσίμων στα νησιά του Αιγαίου'

Η κυβέρνηση θα έπρεπε να δει το ζήτημα της αποκλιμάκωσης των φόρων στα καύσιμα και ειδικά στις νησιωτικές περιοχές, αναφέρει ο τομεάρχης Τουρισμού και βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Ο τομεάρχης Τουρισμού και βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάνος Κόνσολας, αναφερόμενος στο θέμα των αυξημένων τιμών στα καύσιμα στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Κατέθεσα δύο Ερωτήσεις στη Βουλή για  το πρόβλημα των αυξημένων τιμών στα καύσιμα στα νησιά του Αιγαίου.
Η πρώτη, μάλιστα, κατατέθηκε από το Μάιο.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποφάσισε να ασχοληθεί με το πρόβλημα στα μέσα Αυγούστου.

Ακόμη, όμως, και τώρα, η κυβέρνηση πορεύεται χωρίς σχέδιο.
Διαρρέει την πρόθεσή της να επιβάλλει πλαφόν στην τιμή των καυσίμων, με τη διαφορά ότι το μέτρο αυτό δεν μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα.
Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα ακόμα φθηνό επικοινωνιακό παιχνίδι για να καλυφθεί η ανεπάρκεια της κυβέρνησης.
Επιπρόσθετα, ουδείς γνωρίζει τα κριτήρια που θα καθορίζουν το πλαφόν στην τιμή των καυσίμων αφού η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως έδειξε και με την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, δεν αντιλαμβάνεται τι σημαίνει υψηλό κόστος μεταφοράς προϊόντων και πρώτων υλών στα νησιά ενώ δεν υπολογίζει και τις ιδιαιτερότητες των νησιωτικών οικονομιών, που αποτελούν οικονομίες μικρής κλίμακας.
Με όλες αυτές τις παλινωδίες, περνάει το καλοκαίρι και η κυβέρνηση περιορίζεται στο ρόλο του θεατή, αποφεύγοντας να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.
Δεν την ενδιαφέρει το γεγονός ότι οι νησιώτες πληρώνουν την τιμή της βενζίνης σε πολύ πιο υψηλές τιμές, συγκριτικά με την υπόλοιπη Ελλάδα.
Δεν την ενδιαφέρουν οι αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό.
Η κυβέρνηση θα έπρεπε να δει το ζήτημα της αποκλιμάκωσης των φόρων στα καύσιμα και ειδικά στις νησιωτικές περιοχές.
Γιατί όταν  στο 1,64 ευρώ, που είναι η μέση τιμή λίτρου για την αμόλυβδη βενζίνη στην Ελλάδα, οι φορολογικές επιβαρύνσεις είναι πάνω από 1 ευρώ, τότε αυτό συνιστά παραλογισμό“.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024