Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΒανδαλισμός στο Βυζαντινό Χριστιανικό Μουσείο
Μουσεία

Βανδαλισμός στο Βυζαντινό Χριστιανικό Μουσείο

Δυο γυναίκες έριξαν λάδι προκαλώντας φθορές σε αντικείμενα αλλά και σε χώρους του μουσείου σε μάρμαρα και τοίχους, στις αίθουσες της μόνιμης έκθεσης, αλλά και των περιοδικών εκθέσεων στη βίλα Ιλίσια.

Σημαντικές φθορές σε ορισμένα από τα σπουδαιότερα εκθέματα του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, προκάλεσαν άγνωστοι. Πιο συγκεκριμένα, έριξαν λάδι σε εκθέματα, προκαλώντας σημαντικές φθορές σε κάποια, και ανεπανόρθωτες σε κάποια άλλα.

Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου της 28ης Ιουλίου, την ώρα μάλιστα που στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο είχαν βάρδια 20 φύλακες. Η αναλάλυψη του βανδαλισμού ωστόσο έγινε την επόμενη μέρα, και όχι άμεσα, ενώ οι κάμερες ασφαλείας του μουσείου δείχνουν ότι επρόκειτο για δύο γυναίκες που κυκλοφορούσαν ανενόχλητες στον χώρο του Μουσείου καταστρέφοντας πολιτισμική κληρονομιά.

Συγκεκριμένα, έριξαν λάδι προκαλώντας φθορές σε αντικείμενα αλλά και σε χώρους του μουσείου σε μάρμαρα και τοίχους, στις αίθουσες της μόνιμης έκθεσης, αλλά και των περιοδικών εκθέσεων στη βίλα Ιλίσια.

Οι καταστροφείς έριξαν επίσης λάδι και στον άμβωνα του παλαιοχριστιανικού παρεκκλησίου, καθώς και στον δίδυμο κιβωτιόσχημο τάφο από τη Σταμάτα Αττικής, καθώς και στον κοπτικό σταυρό από τη μόνιμη συλλογή του Μουσείου.

Τα εκθέματα έχουν υποστεί βλάβη θα πρέπει να μετακινηθούν και να υποβληθούν σε συντήρηση, ενώ θα πρέπει να αποκατασταθούν και οι επιφάνειες των τοίχων που έχουν λερωθεί.
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024