Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΣυνεργασία Αnek Lines με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών για ενημέρωση των επιβατών
Ακτοπλοΐα

Συνεργασία Αnek Lines με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών για ενημέρωση των επιβατών

Σκοπός είναι η ενημέρωση Ελλήνων και ξένων ταξιδιωτών για το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής αλλά και για τον καιρό, το κλίμα και τα νερά της Κρήτης.

Η Αnek Lines, σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr, λειτουργεί, στα πλοία της, που δραστηριοποιούνται στις γραμμές της Κρήτης, ενημερωτικά περίπτερα, τα οποία αφορούν στην κλιματική αλλαγή στην Κρήτη, παρέχοντας, έτσι, άμεση πληροφορία στον επιβάτη για τον καιρό.
Οι επιβάτες θα μπρούν να μάθουν αν έχουν μελτέμια ή νοτιάδες, λιακάδα ή συννεφιά, ζέστη ή δροσιά τα Χανιά, τα Φαλάσαρνα, τα Ανώγεια, το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο, η Ιεράπετρα. Τα περίπτερα λειτουργούν στα πλοία της ΑΝΕΚ “Ελ. Βενιζέλος” και “Κρήτη ΙΙ” με τίτλο “Ο καιρός και το κλίμα της Κρήτης” και περιλαμβάνουν:
  • Προβολή των τρεχουσών συνθηκών στο νησί, προβάλλοντας σε ξεχωριστή οθόνη μετρήσεις από το δίκτυο των 45 αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, δορυφορικές μετρήσεις θερμοκρασίας θάλασσας αλλά και προγνώσεις καιρού για τις πόλεις της Κρήτης και τις περισσότερες παραλίες της
  • Προβολή βίντεο (στα ελληνικά και αγγλικά) τα οποία παρουσιάζουν με κατανοητό τρόπο το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής, τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού της Κρήτης ανά εποχή καθώς και τους υδατικούς πόρους του νησιού.
Σκοπός είναι η ενημέρωση Ελλήνων και ξένων ταξιδιωτών για το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής αλλά και για τον καιρό, το κλίμα και τα νερά της Κρήτης, χαρακτηριστικά που κάνουν μοναδική την επίσκεψη στο νησί.
Παράλληλα, οι μικροί και οι μεγάλοι επιβάτες της Αnek Lines έχουν την δυνατότητα να μάθουν για το περιβάλλον μέσα από διαδραστικά παιχνίδια σε tablets, με θέμα τον καιρό και το κλίμα, καθώς και μέσα από κουίζ σχετικά με τα όσα προβάλλονται στα επεξηγηματικά βίντεο.
Ταυτόχρονα, διανέμονται στους επισκέπτες των περιπτέρων κάρτες με τυπωμένα διασκεδαστικά παιχνίδια σχετικά με τον καιρό τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά. 
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024