Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΗ Royal Caribbean παρουσιάζει το Soundseeker
Κρουαζιέρα

Η Royal Caribbean παρουσιάζει το Soundseeker

Το Soundseeker παράγει αυθεντική μουσική βασισμένη στο περιεχόμενο των εικόνων Powered by Music Theory from Berklee College of Music.

Η Royal Caribbean International σχεδίασε και κατασκεύασε ένα μοναδικό εργαλείο που μεταμορφώνει τις φωτογραφίες των ταξιδιωτών  σε αυθεντικά soundtracks με βίντεο. Με περισσότερο από ένα χρόνο για να κατασκευαστεί, το SoundSeeker είναι μια πρωτοποριακή, ψηφιακή εμπειρία με βάση την τεχνητή νοημοσύνη (Artificial Intelligence – AI). Το καινοτόμο αυτό εργαλείο είναι σχεδιασμένο ειδικά για να παράγει ήχους που ταιριάζουν με το περιεχόμενο της φωτογραφίας.

Επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα soundseeker.com οι χρήστες μπορούν να “ανεβάσουν” τρεις φωτογραφίες που επιθυμούν και η πλατφόρμα αναλύει το χρώμα, το τοπίο, τη γλώσσα του σώματος και τις εκφράσεις του προσώπου και τις μετατρέπει σε ένα μοναδικό soundtrack.

“Το SoundSeeker είναι η πιο πρόσφατη απόδειξη της πρωτοπορίας που χαρακτηρίζει τη Royal Caribbean και της επιθυμίας της να προσφέρει απροσδόκητες και αξέχαστες αναμνήσεις, είτε αυτό είναι το Skypad που συνδυάζει αρμονικά bungee jumping και εικονική πραγματικότητα είτε να παρακολουθείτε τα αγαπημένα σας προγράμματα στη μέση του ωκεανού χρησιμοποιώντας το VOOM, το πιο γρήγορο internet στη θάλασσα”, είπε ο Jim Berra, o υπεύθυνος marketing της Royal Caribbean. “Άνθρωποι όλων των ηλικιών αναζητούν καινούριους τρόπους να μοιράζονται τις καλύτερες στιγμές τους στα social media. Αυτό το ασυναγώνιστο εργαλείο σου επιτρέπει να μοιραστείς αυτές τις στιγμές με έναν εντελώς μοντέρνο τρόπο καθώς φίλοι και followers μπορούν να δουν και να ακούσουν τον ήχο των διακοπών σας”.

Η Royal Caribbean συγκέντρωσε ειδικούς από το Berklee College of Music, αλλά και από όλο τον κόσμο για να δημιουργήσει αυτή την ξεχωριστή πλατφόρμα. Οι ειδικοί από το Berklee αξιοποίησαν τη μουσική θεωρία για να δημιουργήσουν έναν οδοδείκτη πάνω στον οποίον βασίζεται η διαδικασία του “ζευγαρώματος” ανάμεσα στην εικόνα και τον ήχο. Οι συνεργάτες από το Berklee’s Institute for Creative Entrepreneurship (BerkleeICE) – μια πρωτοβουλία που προάγει τον επιχειρηματικό πνεύμα με τη συμμετοχή φοιτητών και καθηγητών του Berklee σε αναδυόμενες νέες τεχνολογίες – συμπεριλαμβάνουν τον προέδρου της Ηλεκτρονικής Παραγωγής και Σχεδίασης Michael Bierylo, τους αναπληρωτές καθηγητές Ben Hogue και Michael Sweet και τον βοηθό καθηγητή Jean-Luc Cohen.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Royal Caribbean International σε αυτή τη νέα τεχνολογική καινοτομία που επαναπροσδιορίζει τη σημαίνει δημιουργική συνεργασία”, δήλωσε ο Panos A. Panay, αντιπρόεδρος της Berklee για την Καινοτομία και τη Στρατηγική και διευθύνων σύμβουλος της BerkleeICE. “Η δουλειά της BerkleeICE επεκτείνει τον ορισμό των μαθητών μας για το τι μπορεί να επιτευχθεί με την μουσική εκπαίδευση διευρύνοντας τα όρια της δημιουργικής έκφρασης χρησιμοποιώντας την τεχνολογία.Με την αξιοποίηση της AI για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων μουσικών κομματιών για τις πολύτιμες αναμνήσεις των χρηστών, δημιουργήσαμε έναν νέο τρόπο για να μοιραστούν τις εμπειρίες τους μεταξύ τους”.

Το SoundSeeker χρησιμοποιεί μηχανική μάθηση, μια τεχνική τεχνητής νοημοσύνης που επιτρέπει στους υπολογιστές να προσομοιώνουν την ανθρώπινη νοημοσύνη και να λαμβάνουν αποφάσεις μόνοι τους χωρίς ρητές οδηγίες. Η διαδικασία διήρκησε περισσότερες από 600 ώρες, κατά τις οποίες η Royal Caribbean και μια ομάδα μουσικών και ειδικών εξέτασαν εκατοντάδες μουσικά κομμάτια μαζί με 10.000 φωτογραφίες.

Η AI στο SoundSeeker χρησιμοποιεί το Google Cloud Vision για να εντοπίσει αντικείμενα, εκφράσεις προσώπου και χρώματα στη φωτογραφία ενός χρήστη. Το SoundSeeker βρίσκει τα μουσικά στοιχεία που αντιστοιχούν σε κάθε στοιχείο στη φωτογραφία για να συνθέσει ένα πραγματικά ξεχωριστό ηχητικό και οπτικό άλμπουμ φωτογραφιών. Το εργαλείο της Royal Caribbean είναι εξοπλισμένο για να παράγει πάνω από ένα εκατομμύριο μοναδικά κομμάτια που αφορούν αποκλειστικά τη Royal Caribbean. Τα προσαρμοσμένα κομμάτια εμπνέονται από μια μεγάλη ποικιλία μουσικής, όπως το hip-hop, το ροκ, η σύγχρονη και η ηλεκτρονική χορευτική μουσική.

Το SoundSeeker είναι το τελευταίο στοιχείο σε μια μακρά σειρά τεχνολογικών προόδων που εισήγαγε η Royal Caribbean. Με μια κληρονομιά καινοτομίας σχεδόν πενήντα ετών, η παγκόσμια αυτή εταιρεία κρουαζιέρας έχει πρωτοστατήσει σε μια σειρά τεχνολογικών “πρωτοποριών” όπως: το SeaSeeker, μια εξατομικευμένη μάσκα κατάδυσης για τα Snapchat Spectacles, το VOOM, το πιο γρήγορο διαδίκτυο στη θάλασσα, εικονικά μπαλκόνια, δίνοντας θέα στα εσωτερικά δωμάτια. τεχνολογία RFID, κοκτέιλ που φτιάχνονται από ρομπότ στο Bionic Bar και μια εφαρμογή για κινητά που διαθέτει έξυπνες λειτουργίες όπως η ταχεία άφιξη και η όραση με ακτίνες Χ σε περιοχές πίσω από τη σκηνή του πλοίου, όπως η γέφυρα πλοήγησης. Η Royal Caribbean συνεχίζει να εξελίσσει τα σκάφη και τις εμπειρίες της για να ενθουσιάσει τους πιο εξεζητημένους ταξιδιώτες. Το Symphony of the Seas, που ξεκίνησε τα δρομολόγια του το Μάρτιο του 2018, αποτελεί μια θαρραλέα σύνθεση των εμβληματικότερων χαρακτηριστικών και των ψηφιακών καινοτομιών της εταιρείας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024