Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΠάνω από 6 εκατ. Ρώσοι τουρίστες στην Τουρκία το 2018, στο 91% η αύξηση των Κινέζων
Προορισμός

Πάνω από 6 εκατ. Ρώσοι τουρίστες στην Τουρκία το 2018, στο 91% η αύξηση των Κινέζων

Περίπου 18,9 εκατ. τουρίστες συνολικά επισκέφθηκαν την Τουρκία το α' εξάμηνο του 2018, με τους Ρώσους να φτάνουν τα 2,4 εκατομμύρια. Η αύξηση των Κινεζων τουριστών επηρεάστηκε εν μέρει και από την ανακήρυξη του 2018, ως 'Έτος Τουρκίας' στην Κίνα.

Η Τουρκία θεωρείται φέτος ο πιο δημοφιλής τουριστικός προορισμός για Ρώσους τουρίστες που θέλουν το συνολικό πακέτο διακοπών, αλλά δε θέλουν να ταξιδέψουν πολύ μακριά. Σε σύγκριση με το α’ εξάμηνο του 2017, υπάρχει αύξηση 50% στους Ρώσους επισκέπτες στη γειτονική χώρα και οι κρατήσεις δείχνουν ότι αυτοί προτιμούν να περάσουν τις διακοπές τους στα παράλια της Μεσογείου. Περίπου 18,9 εκατ. τουρίστες συνολικά επισκέφθηκαν την Τουρκία κατά το α’ εξάμηνο του 2018. Οι Ρώσοι τουρίστες ήταν πρώτοι με 2,4 εκατ., ακολουθούμενοι από τους Γερμανούς και τους Ιρανούς.

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Mehmet Ersoy δήλωσε ότι πάνω από 6 εκατ. Ρώσοι τουρίστες θα επισκεφθούν την Τουρκία, θέτοντας νέο ρεκόρ αυτήν τη χρονιά.

Ο εκπρόσωπος του ταξιδιωτικού γραφείου Coral Travel, Nikita Makarov, δήλωσε ότι “οι περιοχές Belek, Kemer και Side της Αττάλειας είναι οι πρώτες επιλογές των Ρώσων τουριστών“, παρόλο που αναμένεται επίσης αυξημένο ενδιαφέρον και σε άλλες περιοχές της Τουρκίας. Επιπλέον, ο Makarov δήλωσε ότι “οι τουρκικές αγορές είναι ιδιαίτερα συμφέρουσες για τους Ρώσους και αναμένουν σημαντική αύξηση της τουριστικής ροής σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος”.

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Yunus Emre στη Μόσχα, Ferhat Tamkoç, ανέφερε ότι έχει αυξηθεί το ενδιαφέρον για τον τουρκικό πολιτισμό και τη γλώσσα, με πολλούς ανθρώπους να παρακολουθούν και σχετικά μαθήματα. “Οι Ρώσοι πολίτες ενδιαφέρονται πολύ να παρακολουθήσουν μαθήματα τουρκικής γλώσσας. Δημιουργούμε ουσιαστικές σχέσεις με τους πολίτες της Μόσχας”, ανέφερε.

Αλλά και οι Κινέζοι τουρίστες που επισκέφθηκαν την Τουρκία τους πρώτους έξι μήνες του 2018 αυξήθηκαν κατά 91% σε 191.000, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Η αύξηση των Κινεζων τουριστών επηρεάστηκε εν μέρει και από την ανακήρυξη του 2018, ως “Έτος Τουρκίας” στην Κίνα, καθώς και από άλλες δραστηριότητες προώθησης για την αναζωογόνηση του τουρισμού στη χώρα.

Οι περισσότεροι από τους Κινέζους τουρίστες που επισκέπτονται την Τουρκία προτιμούν να πηγαίνουν σε ιστορικές τοποθεσίες, όπως το Pamukkale, η Πέργαμος, η Έφεσος και η Καππαδοκία. Η Κωνσταντινούπολη έχει γίνει επίσης κορυφαίος προορισμός για τους Κινέζους τουρίστες.

Το “πρόγραμμα δράσης των 100 ημερών”, που ανακοινώθηκε από τον Τούρκο πρόεδρο Recep Tayyip Erdoğan για την αύξηση των επισκεπτών από την Κίνα, θα ενισχύσει περαιτέρω τα νούμερα των τουριστών.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024