Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚ. Μητσοτάκης για τη Ζάκυνθο: Ένα καθεστώς γενικευμένης ανομίας υπονομεύει το ίδιο το αγοραστικό προϊόν
Τουριστική πολιτική

Κ. Μητσοτάκης για τη Ζάκυνθο: Ένα καθεστώς γενικευμένης ανομίας υπονομεύει το ίδιο το αγοραστικό προϊόν

Ο πρόεδρος της ΝΔ επσήμανε ότι η Ζάκυνθος είναι ένα νησί με σημαντικά αναξιοποίητα συγκριτικά πλεονεκτήματα. Είναι, όμως, επίσης ένα νησί το οποίο σήμερα έχει υποστεί τις συνέπειες μιας τουριστικής ανάπτυξης, η οποία στο παρελθόν είχε και άναρχα χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέπτεται σήμερα, 24 Αυγούστου, τη Ζάκυνθο. Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την περιοδεία του επισκεπτόμενος  την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ζακύνθου, ενώ στη συνέχεια ξεναγήθηκε στο Βυζαντινό Μουσείο του νησιού. Κατόπιν, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε βόλτα στους δρόμους της Ζακύνθου συνομιλώντας με κατοίκους ενώ αμέσως μετά είχε συνάντηση με τα στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Απαντώντας σε ερωτήσεις τοπικού ενδιαφέροντος ανέφερε: “Η Ζάκυνθος είναι ένα νησί με σημαντικά αναξιοποίητα συγκριτικά πλεονεκτήματα. Είναι, όμως, επίσης ένα νησί το οποίο σήμερα έχει υποστεί τις συνέπειες μιας τουριστικής ανάπτυξης, η οποία στο παρελθόν είχε και άναρχα χαρακτηριστικά. Είναι πάρα πολύ σημαντικό σε αυτό το πολύ όμορφο νησί να συνυπάρχει η τουριστική ανάπτυξη με την προστασία του περιβάλλοντος. Το θαλάσσιο πάρκο είναι ένας μεγάλος προορισμός για τη Ζάκυνθο, αλλά και γενικότερα για την Ελλάδα. Και μπορεί να είναι μια σημαντική πηγή εσόδων για τον τοπικό τουρισμό και τη στήριξη της τοπικής οικονομίας. Οι δύο αυτές δραστηριότητες, η προστασία του περιβάλλοντος και ο τουρισμός πρέπει να συνυπάρχουν αρμονικά. Το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας κινείται ακριβώς σε αυτήν την κατεύθυνση.

Θα ήθελα να πω και μια κουβέντα ακόμα που αφορά τα τοπικά ζητήματα. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να αποκατασταθεί ο νόμος και η τάξη στη Ζάκυνθο. Και να μη δίνεται η εντύπωση ότι υπάρχει ένα καθεστώς γενικευμένης ανομίας, το οποίο τελικά υποβαθμίζει τη ζωή των πολιτών και υπονομεύει το ίδιο το αγοραστικό προϊόν. Αυτό αποτελεί δέσμευση για μένα. Είναι μία δέσμευση πανελλαδικής εφαρμογής αλλά θα έλεγα ότι έχει ιδιαίτερη απήχηση εδώ στη Ζάκυνθο”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024