Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΜονοθέσια πιλοτήρια σε επιβατικά αεροσκάφη σχεδιάζει η Boeing
Αερομεταφορές

Μονοθέσια πιλοτήρια σε επιβατικά αεροσκάφη σχεδιάζει η Boeing

Οι περισσότερες τεχνολογίες αυτοματισμού θα βοηθούσαν στο πιλοτήριο, όπως για παράδειγμα στη μείωση του αριθμού του πληρώματος που βρίσκεται στο πιλοτήριο εν ώρα πτήσης.

Επιβατικά αεροσκάφη με έναν μόνο πιλότο είναι το επόμενο πράγμα που επιχειρεί η Boeing, βάσει μιας τεχνολογίας που θα μειώσει την απαίτηση δύο πιλότων στα πιλοτήρια των αεροσκαφών.

Σύμφωνα με τους υφιστάμενους ισχύοντες ευρωπαϊκούς κανόνες για την αεροπορία, τα επιβατικά αεροσκάφη με περισσότερες από 20 θέσεις επιβατών πρέπει να διαθέτουν δύο πιλότους στο θάλαμο διακυβέρνησης. Ωστόσο, ο αντιπρόεδρος της Boeing, Steve Nordlund, δήλωσε ότι η αυτόνομη τεχνολογία που επιτρέπει τη μείωση του πληρώματος στο αεροσκάφος βρίσκεται σε διαδικασία ταχείας ανάπτυξης.

Οι αεροπορικές εταιρείες πιστεύουν στα αυτόνομα και αυτοελεγχόμενα αεροσκάφη και το Τμήμα Εμπορικών Αεροσκαφών της εταιρείας εργάζεται πάνω στις τεχνολογίες αυτές.

Ο κ. Nordlund θεωρεί ότι ένα αεροσκάφος της κλίμακας του Boeing 737 χωρίς καθόλου πιλότους στο κοντινό μέλλον δε θα ήταν δυνατό να συμβεί. Όμως, πιθανόν, οι περισσότερες τεχνολογίες αυτοματισμού θα βοηθούσαν στο πιλοτήριο, όπως για παράδειγμα στη μείωση του αριθμού του πληρώματος που βρίσκεται στο πιλοτήριο εν ώρα πτήσης.

Σε επιχειρηματικό επίπεδο, είναι απόλυτα κατανοητό να στοχεύεται μείωση του αριθμού των μελών του πληρώματος στα επιβατικά αεροσκάφη. Τα τζετ φορτίου μάλιστα θα είναι μεταξύ των πρώτων αεροσκαφών που θα ακολουθήσουν την τεχνολογία αυτή.

Ο αντιπρόεδρος της Boeing ανέφερε επίσης ότι πρέπει να υπάρχει ένας συνδυασμός ασφάλειας, οικονομίας και τεχνολογίας. Σημείωσε ακόμη ότι υπάρχει χρόνια έλλειψη πιλότων και ότι αυρτή θα μπορούσε να φτάσει πάνω από 200.000 μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Ύστερα από το τραγικό περιστατικό το Μάρτιο του 2015, όταν πιλότος της Germanwings έριξε εσκεμμένα ένα A320 στις γαλλικές Άλπεις σκοτώνοντας και τους 150 επιβαίνοντες, η Αρχή Αεροπορικής Ασφάλειας της Ευρώπης, EASA, εισήγαγε έναν κανόνα για την υποχρεωτική παρουσία πάντοτε δύο μελών του πληρώματος στην καμπίνα. Η EASA χαλάρωσε την απαίτηση αυτή πέρυσι, λέγοντας ότι εξαρτάται άπό τις αεροπορικές εταιρείες να διασφαλίσουν ότι τα αεροσκάφη τους είναι ασφαλή.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024