Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΆνοιξε το πρώτο Grand Hyatt στην Αθήνα
Ξενοδοχεία

Άνοιξε το πρώτο Grand Hyatt στην Αθήνα

Τη διοίκηση του ξενοδοχείου έχει αναλάβει η Kokari Limited/Knossian Group, ενώ την κατασκευή και διαμόρφωση επιμελήθηκε ο διεθνής όμιλος επένδυσης ακινήτων Henderson Park and Hines.

Η Hyatt Hotels Corporation ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας του ξενοδοχείου Grand Hyatt Athens, του πρώτου Hyatt ξενοδοχείου στην ελληνική πρωτεύουσα και του πρώτου ξενοδοχείου του brand Grand Hyatt στη χώρα. Το νέο πολυτελές ξενοδοχείο εδράζεται στη Λεωφόρο Συγγρού, δίπλα στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση και συνδυάζει μεγαλοπρεπή αρχιτεκτονική και πρωτοποριακό design, ενώ βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το ιστορικό κέντρο της πόλης και τα καλύτερα εστιατόριά της.

“Η Αθήνα, κορυφαίος προορισμός στην Ευρώπη και επίκεντρο του παγκόσμιου τουριστικού χάρτη, συνδυάζει σήμερα περίτεχνα τη λαμπρότητα του πολιτισμικού της παρελθόντος σε μια πόλη γεμάτη γεύσεις, ρυθμό, μοντέρνα τέχνη και γοητεία”, δήλωσε ο κ. Νίκος Τρικουράκης, γενικός διευθυντής του ξενοδοχείου Grand Hyatt Athens. “Το Grand Hyatt Athens  θα προσφέρει στους επισκέπτες απαράμιλλες εμπειρίες φιλοξενίας και ποιότητας υπηρεσιών σε ένα χώρο υψηλής αισθητικής, καινοτομίας και μίνιμαλ πολυτέλειας”.

Εξυμνώντας την εμβληματική ελληνική κουλτούρα, τα 309 δωμάτια ενσωματώνουν στοιχεία που θυμίζουν την αρχαία Αθήνα. Μαζί με αυθεντικά έργα από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, το ξενοδοχείο αναδεικνύει επίσης το state of the art lobby που διαθέτει, με το εντυπωσιακό έκθεμα The Coin, το οποίο είναι εμπνευσμένο από τα αρχαία αθηναϊκά νομίσματα και αντιπροσωπεύει την ελληνική οικονομική ευμάρεια του 5ου αιώνα π.Χ. Ταυτόχρονα, το rooftop του ξενοδοχείου φιλοξενεί το Penthouse Restaurant και μία εξωτερική πισίνα με θέα προς την Ακρόπολη.

Τη διοίκηση του ξενοδοχείου έχει αναλάβει η Kokari Limited/Knossian Group, ενώ την κατασκευή και  διαμόρφωση επιμελήθηκε ο διεθνής όμιλος επένδυσης ακινήτων Henderson Park and Hines. Η Kokari Limited είναι μέλος του ομίλου Γ. & Κ. Δασκαλαντωνάκης Knossian Group. Ο Όμιλος έχει ένα ιδιοκτησιακό και διαχειριστικό ενδιαφέρον για ένα πολύ διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο που κυμαίνεται από 4 έως 5 αστέρια και πολυτελή ακίνητα (μεταξύ των οποίων τα King George Palace Athens, Corfu Imperial, Mykonos Blue, Makedonia Palace) με πάνω από 40 ξενοδοχεία με περισσότερα από 10.000 δωμάτια στην Ελλάδα και στη ΝΑ Ευρώπη, με συνολική αξία που ξεπερνά τα 2 δισ. δολ. Επί του παρόντος, ο Όμιλος είναι μέτοχος και έχει αναλάβει τη διαχείριση της Sofia Hotel Balkan στη Σόφια της Βουλγαρίας και του Metropol Palace στο Βελιγράδι της Σερβίας, που ανήκουν στον Όμιλο των Starwood Luxury Collection Hotels. Και τα δύο ακίνητα, τα οποία αναγνωρίζονται ως αρχιτεκτονικά μνημεία, θεωρούνται τα πιο ιστορικά και διάσημα πολυτελή ξενοδοχεία της Σόφιας και του Βελιγραδίου αντίστοιχα και βρίσκονται στην καρδιά των δύο πόλεων. Πιο πρόσφατα, ο όμιλος εξαγόρασε το πρώην Radisson Park-Inn στη Σόφια της Βουλγαρίας και βρίσκεται σε διαδικασία ανακαίνισης και αλλαγής επωνυμίας, προκειμένου να μετατραπεί σε ξενοδοχείο 5 αστέρων Internationally Branded. Ο όμιλος διατηρεί μακροχρόνιες συνεργασίες με μεγάλες αμερικανικές και αγγλικές Real Estate εταιρείες που επενδύουν στον ξενοδοχειακό τομέα.

Διαμονή
Σχεδιασμένα με ζωηρά χαρακτηριστικά, το ξενοδοχείο διαθέτει 309 διακοσμημένα guestrooms, 38 εκ των οποίων είναι υπερπολυτελείς σουίτες συμπεριλαμβανομένων της Προεδρικής, της Royal Suite και τεσσάρων Grand Executive Suites με ευρύχωρες βεράντες. Τα δωμάτια χαρακτηρίζονται για τη θέα που προσφέρουν προς στην Ακρόπολη, στο αττικό τοπίο ή στον εσωτερικά διαμορφωμένο κήπο, καθώς επίσης για την άνεση και την αισθητική τους. Επιπρόσθετα, οι επισκέπτες που διαμένουν στις σουίτες ή στα club rooms θα απολαμβάνουν την αποκλειστική πρόσβαση στο Grand Club Lounge, το οποίο παρέχει ένα πολυτελές περιβάλλον, εξατομικευμένες υπηρεσίες concierge και γεύματα που αναδεικνύουν την ελληνική γαστρονομία καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Εστίαση
Το rooftop restaurant βρίσκεται στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου με θέα την Ακρόπολη και προσφέρει στους επισκέπτες την εμπειρία της φρέσκιας, εμπνευσμένης αναλόγως της εποχής, μεσογειακής κουζίνας. Για όποιον αναζητεί ένα πιο χαλαρό περιβάλλον, στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου βρίσκεται το Aphrodite lobby lounge & bar, ένα lounge-style εστιατόριο που προσφέρει επιλογές γλυκών και αλμυρών εδεσμάτων, καθώς και σαλάτες.

Wellbeing και Fitness
Στο Grand Hyatt Athens θα βρει κανείς μια πλήρως εξοπλισμένη εξωτερική πισίνα με θέα στην Ακρόπολη και τον Παρθενώνα. Ο επισκέπτης μπορεί επίσης να απολαύσει την απόλυτη γαλήνη και χαλάρωση στο εξειδικευμένο wellness center που διαθέτει τέσσερα private treatment rooms, εσωτερική πισίνα, relaxation lounges, sauna και Hammam (από τις αρχές του 2019).

Meetings και Events
Το ξενοδοχείο προσφέρει χώρους για οποιουδήποτε τύπου event με σχεδόν 21.500 τ.μ. που προσαρμόζονται εύκολα και επτά πολυλειτουργικές συνεδριακές αίθουσες που δύνανται να φιλοξενήσουν έως και 1.000 άτομα. Οι συνεδριακοί αυτοί χώροι είναι πλήρως εξοπλισμένοι με τελευταίας τεχνολογίας οπτικοακουστικά μέσα, ενώ στη διάθεση του επισκέπτη βρίσκονται εξειδικευμένοι χειριστές για να καλύψουν όλες τις ανάγκες του.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024