Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΟι κορυφαίοι Έλληνες ιστιοπλόοι θα πάρουν μέρος στο 'Sailing Marathon'
Αθλητικός τουρισμός

Οι κορυφαίοι Έλληνες ιστιοπλόοι θα πάρουν μέρος στο 'Sailing Marathon'

Ο Ιστιοπλοϊκός Μαραθώνιος θα διεξαχθεί στις 29 Σεπτεμβρίου, στο Μικρολίμανο Πειραιά και θα διοργανωθεί από τον ιστορικότερο ελληνικό όμιλο, τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος.

Με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τη διοργάνωση του “Sailing Marathon 2018”. Οι καλύτεροι Έλληνες ιστιοπλόοι όλων των εποχών θα βρεθούν αντιμέτωποι για την ανάδειξη του μεγάλου νικητή, σε έναν αγώνα μοναδικών συγκινήσεων. Ο Ιστιοπλοϊκός Μαραθώνιος θα διεξαχθεί στις 29 Σεπτεμβρίου, στο Μικρολίμανο Πειραιά και θα διοργανωθεί από τον ιστορικότερο ελληνικό όμιλο, τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος.

Η ιδιαιτερότητα του Ιστιοπλοϊκού Μαραθωνίου συνιστάται στο ό,τι στην ίδια γραμμή εκκίνησης βρίσκονται σκάφη διαφορετικών ιστιοπλοϊκών κατηγοριών. Η κοινή εκκίνηση θα ενώσει όλες τις γενιές της ελληνικής ιστιοπλοΐας, σε μία διαδρομή 12 ναυτικών μιλίων. Αυτή τη χρονιά, η Οργανωτική Επιτροπή αποφάσισε να πάρουν μέρος σκάφη από 22 κατηγορίες, τύπου dinghy, Ολυμπιακές και Παραολυμπιακές, αυξημένων απαιτήσεων και δεξιοτήτων. Το όριο των συμμετοχών, για λόγους ασφαλείας, θα είναι 250 σκάφη και οι εγγραφές αναμένεται να καλυφθούν σύντομα.

Αυτή τη χρονιά η διοργάνωση θα είναι τριήμερη. Εκτός από τον Ιστιοπλοϊκό Μαραθώνιο στις 29 Σεπτεμβρίου, θα διεξαχθούν στις 28 και 30 Σεπτεμβρίου τέσσερα προπονητικά camp στις κατηγορίες:

  • 470 μικτό πλήρωμα
  • 420 μικτό πλήρωμα
  • Laser 4.7
  • Optimist

Κατά τη διάρκεια των camp ιστιοπλόοι και προπονητές εγνωσμένης αξίας θα μυήσουν τις νεότερες γενιές στα μυστικά του αθλήματος. H διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα διαφόρων θεσμικών φορέων υποστήριξης ενώ, παράλληλα με το αθλητικό πρόγραμμα, θα υπάρξουν δράσεις και εκδηλώσεις προς όφελος ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024