Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΗ Wine Expo Poland & η Greek Food Show παρουσιάζουν το ελληνικό κρασί στην Πολωνία
Οινοτουρισμός

Η Wine Expo Poland & η Greek Food Show παρουσιάζουν το ελληνικό κρασί στην Πολωνία

Στην 4η Grecka Panorama, που πραγματοποιείται παράλληλα με την 3η Greek Food Show, τα συμμετέχοντα επισκέψιμα οινοποιεία θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν στους επισκέπτες της έκθεσης υπηρεσίες οινοτουρισμού.

Η 4η Grecka Panorama και 3η Greek Food Show θα πραγματοποιηθούν στις 30 Νοεμβρίου – 2 Δεκεμβρίου 2018 στη Βαρσοβία. Πρόκειται για τις δύο μοναδικές και παράλληλες εκθέσεις για την Ελλάδα, οι οποίες αναδεικνύουν και υποστηρίζουν τους σημαντικότερους πυλώνες της ελληνικής οικονομίας, τον τουρισμό και τις εξαγωγές.

Στη φετινή διοργάνωση θα παρουσιασθεί για πρώτη φορά το ελληνικό κρασί. Πρόκειται για μία στρατηγική συνέργεια μεταξύ της Wine Expo Poland και της North Events, με στόχο την προώθηση του ελληνικού κρασιού στην Πολωνία.

H κατανάλωση του κρασιού στην Πολωνία αυξάνεται 5% ετησίως, το οποίο συνδέεται και με την οικονομική ανάπτυξη της Πολωνίας. Το 2016 υπολογίζεται ότι καταναλώθηκαν 107 εκατ. λίτρα κρασιού, έναντι 87 εκατ. λίτρων το 2010.

Τα ελληνικά κρασιά αντιστοιχούν σε μικρό μερίδιο των συνολικών πολωνικών εισαγωγών οίνου με μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης. Περισσότεροι από 100 οινοπαραγωγοί δραστηριοποιούνται σήμερα στη χώρα.

Στον παρακάτω πίνακα οι εισαγωγές οίνου σε εκατομμύρια λύτρα

Το πρόγραμμα της προώθησης του ελληνικού Οίνου στην αγορά της Πολωνίας περιλαμβάνει:

  • Masterclass οίνου, Polonia Palace, Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018.
  • Γευσιγνωσίες ελληνικού κρασιού σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της έκθεσης “The Greek Food Show” 1-2 Δεκεμβρίου , PGE Narodowy, Βαρσοβία.
  • Οργάνωση συνεχόμενων σεμιναρίων οίνου για τους επισκέπτες της έκθεσης “The Greek Food Show” 1-2 Δεκεμβρίου, PGE Narodowy, Βαρσοβία.

Η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για την Πολωνία. Η Πολωνία θα είναι το νέο μέλος στη “λέσχη” των αγορών προέλευσης με άνω του 1.250.000 αφίξεις για την Ελλάδα. Θετική προοπτική για το ελληνικό κρασί αφού το ελληνικό brand name γίνεται ολοένα και περισσότερο αποδεκτό στην Πολωνία λόγω του μεγάλου αριθμού Πολωνών που επισκέπτονται τη χώρα μας.

Στην 4η Grecka Panorama, η οποία πραγματοποιείται παράλληλα με την 3η Greek Food Show, τα συμμετέχοντα επισκέψιμα οινοποιεία θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν στους επισκέπτες της έκθεσης υπηρεσίες οινοτουρισμού.

Η Πολωνία αποτελεί μία από τις σημαντικότερες αγορές για την ανάπτυξη του οινοτουρισμού στην Ελλάδα λόγω του μεγάλου αριθμού επισκεπτών σε συνδυασμό με την αυξανόμενη ιδιωτική κατανάλωση κρασιού.

Η Πολωνία για τις ελληνικές εξαγωγές αποτελεί μία αγορά δυναμική και άκρως σημαντική. 39 εκατ. δυνητικοί καταναλωτές με εισόδημα το οποίο κινείται αυξητικά. Η ιδιωτική κατανάλωση κινείται ανοδικά, το 2017 (+3,9%) και το 2018 (+2,9%).

Η έκθεση “Greek Food Show” τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος – ΣΕΒΕ και του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024