Τελευταία νέα
ΑρχικήΠεριβάλλονΥπογράφηκε η σύμβαση για κατεδαφίσεις αυθαιρέτων στη ζώνη Αθήνας Σουνίου
Περιβάλλον

Υπογράφηκε η σύμβαση για κατεδαφίσεις αυθαιρέτων στη ζώνη Αθήνας Σουνίου

Η σύμβαση καλύπτει αυθαίρετα που βρίσκονται στον αιγιαλό από το 35ο έως το 70ο χιλιόμετρο του παραλιακού μετώπου.

Υπογράφηκε την περασμένη τετάρτη η σύμβαση για την κατεδάφιση αυθαιρέτων στην παραλιακή ζώνη Αθηνών και Σουνίου. Τις κατεδαφίσεις θα αναλάβει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και θα περιλαμβάνει όλα τα αυθαίρετα που βρίσκονται στον αιγιαλό από το 35ο έως το 70ο χιλιόμετρο του παραλιακού μετώπου.

Σήμερα θα αρχίσει η εκτέλεση των κατεδαφίσεων με βάση τα πρωτόκολλα κατεδάφισης που έχουν συνταχθεί από την Κτηματική Υπηρεσία Ανατολικής Αττικής.

Η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει, μεταξύ άλλων: “Την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου, θα ξεκινήσουν οι κατεδαφίσεις που αναλαμβάνει να υλοποιήσει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), εφαρμόζοντας την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την επιτάχυνση της κατεδάφισης 3.200 αυθαιρέτων κτισμάτων στην Αττική”.

Στο πλαίσιο αυτό υπογράφηκε την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου, η σύμβαση του ΥΠΕΝ με το μειοδότη-εργολάβο για την κατεδάφιση των τελεσίδικα αυθαιρέτων που βρίσκονται μέσα σε αιγιαλό στο παραλιακό μέτωπο Αθηνών – Σουνίου (35-70 χλμ). Επιπλέον, την ερχόμενη εβδομάδα δρομολογείται η εκτέλεση των κατεδαφίσεων στα ρέματα στην περιοχή της Μάνδρας από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Οι διαδικασίες θα επιταχυνθούν τις αμέσως επόμενες εβδομάδες, με νέες διαδοχικές προκηρύξεις διαγωνισμών.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024