Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική εκπαίδευση

Οι chefs Ν. Ρούσσος και Γ. Χιλιαδάκη αναλαμβάνουν Chef Ambassadors της Σχολής Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

Τατιάνα Ρόκου - 07 Σεπτέμβριος 2018, 11:48

Ο κ. Ρούσσος, μέσα από μια ανοιχτή διάλεξη-συζήτηση θα καλωσορίσει τους φοιτητές του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, θα απαντήσει στις ερωτήσεις τους και να μεταφέρει την εμπειρία και γνώση από το χώρο στον οποίο δραστηριοποιείται.


Tο Μητροπολιτικό Κολλέγιο υποδέχεται, την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018 στις 18.30, τον βραβευμένο chef κ. Νίκο Ρούσσο, στο νέο Campus στο κέντρο της Αθήνας (Ακαδημίας 42), για ένα ξεχωριστό καλωσόρισμα. Ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης και φαντασίας, επιχειρηματικό πνεύμα και καταξιωμένοι επαγγελματίες, η κα Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και ο κ. Ρούσσος αναλαμβάνουν καθήκοντα Αmbassador του προγράμματος σπουδών “Επισιτιστικές Τέχνες και Ανάπτυξη Υπηρεσιών Εστίασης” (BA Culinary Arts and Food Service Development) της Σχολής Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

Με αφορμή το νέο του ρόλο, ο κ. Ρούσσος, μέσα από μια ανοιχτή διάλεξη-συζήτηση θα είναι εκεί για να καλωσορίσει τους φοιτητές του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο, για να απαντήσει στις ερωτήσεις τους και να μεταφέρει την εμπειρία και γνώση από το χώρο στον οποίο δραστηριοποιείται με επιτυχία από το 2002.

  • Ποιο είναι το μέλλον της γαστρονομίας και των επαγγελμάτων που σχετίζονται με αυτή και ποια η στρατηγική θέση της στον χάρτη της αγοράς εργασίας;
  • Πώς έχει εξελιχθεί ο ρόλος του Chef στην κουζίνα και ποιες είναι οι προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν οι σύγχρονοι επαγγελματίες;
  • Ποια είναι τα μυστικά που πρέπει να γνωρίζει ένας υποψήφιος επαγγελματίας προκειμένου να ξεχωρίσει στη συνεχώς αναπτυσσόμενη βιομηχανία του Τουρισμού;

Ο Νίκος Ρούσσος γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου και σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων, ενώ παράλληλα εργαζόταν στην οικογενειακή επιχείρηση αργυροχοΐας. Όμως η αγάπη του για τη μαγειρική τον οδήγησε στη Νέα Υόρκη, όπου φοίτησε στη σχολή Institute of Culinary Education στο Μανχάταν. Αποφοίτησε το 2003 με πτυχίο στην τέχνη της μαγειρικής ενώ στη συνέχεια εργάστηκε σε εστιατόρια σε Ευρώπη και σε Αμερική. Το 2009, μαζί με τις κ.κ. Γεωργιάννα και Αργυρώ Χιλιαδάκη, ίδρυσαν στην Αθήνα το εστιατόριο “Funky Gourmet” και εισήγαγαν παγκοσμίως την Avant Garde πλευρά της ελληνικής γαστρονομίας. Το 2012, το “Funky Gourmet” βραβεύθηκε με ένα αστέρι Michelin, ενώ το 2014 κατέκτησε δύο ακόμα αστέρια Michelin, τα οποία διατηρεί μέχρι και σήμερα. Φέτος, κλείνει 10 χρόνια παρουσίας στο χώρο, συνεχίζοντας να ταράζει τα νερά της γαστρονομίας, να “τροφοδοτεί” τη φαντασία των επισκεπτών του και να εισπράττει διθυραμβικές κριτικές. Παράλληλα, το 2014 μαζί με την κα Χιλιαδάκη και τον κ. Αντρέα Λαμπρίδη, ίδρυσαν το εστιατόριο “OPSO” στο Λονδίνο, που μέχρι και σήμερα αποτελεί πρόταση του βρετανικού οδηγού Michelin και των εγκυρότερων Μέσων Ενημέρωσης του κλάδου, ως το καλύτερο ελληνικό εστιατόριο του Λονδίνου.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...












* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top