Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΕγκαίνια για το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά
Πολιτισμός

Εγκαίνια για το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά

Το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά στεγάζει δύο μόνιμες εκθέσεις – 'Αρχαία Ελλάδα – Οι Απαρχές Των Τεχνολογιών' και 'Αρχαία Ελληνικά Μουσικά Όργανα και Παιχνίδια', ενώ επίκεινται και τα εγκαίνια της έκθεσης "Σκέψου σαν τον Αρχιμήδη'.

Την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00, το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά ανοίγει επίσημα τις πύλες του στο ιστορικό αρ νουβό κτίριο της οδού Πινδάρου 6 & Ακαδημίας, στο Κολωνάκι. Σε μια συνολική επιφάνεια 700 τ.μ., παρουσιάζεται στο κοινό ένα τεκμηριωμένο πανόραμα των τεχνολογικών κατακτήσεων των αρχαίων Ελλήνων, που αποτέλεσαν το θεμέλιο για πλείστες επιστήμες και τεχνικές της νεωτερικής εποχής και αποδεικνύουν ότι η τεχνολογία αιχμής τον 2ο αιώνα π.Χ., λίγο πριν από το τέλος του αρχαιοελληνικού κόσμου, έφτασε σε κορυφαίο επίπεδο, επίπεδο που ανακτήθηκε μόνον ύστερα από 15 περίπου αιώνες, τον 13ο αιώνα μ.Χ.

Στα εγκαίνια έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, των πολιτιστικών φορέων και της επιχειρηματικής κοινότητας. Ειδικά για τη βραδιά των εγκαινίων όλα τα εκθέματα του μουσείου θα τεθούν σε πλήρη λειτουργία, ώστε να μπορούν οι προσκεκλημένοι να θαυμάσουν και να αλληλεπιδράσουν με το ξυπνητήρι του Πλάτωνος, το στατόν αυτόματο θέατρο του Ήρωνος, την υπηρέτρια-ρομπότ του Φίλωνος, το υδραυλικό ρολόι του Κτησιβίου, και να κατανοήσουν τη λειτουργία του Μηχανισμού των Αντικυθήρων.

Το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά στεγάζει δύο μόνιμες εκθέσεις – “Αρχαία Ελλάδα – Οι Απαρχές Των Τεχνολογιών” και “Αρχαία Ελληνικά Μουσικά Όργανα και Παιχνίδια“, ενώ επίκεινται και τα εγκαίνια της έκθεσης “Σκέψου σαν τον Αρχιμήδη“. Παράλληλα, φιλοξενεί περιοδικές εκθέσεις, διοργανώνει πλήθος εκπαιδευτικών προγραμμάτων και συμμετέχει ενεργά στη διαμόρφωση της πολιτιστικής ζωής της πρωτεύουσας, ως μέλος του Athens Culture Νet και του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων ICOM.

Το μουσείο είναι μη κερδοσκοπικός φορέας, τα έσοδα του οποίου διατίθενται για τις μουσειακές και εκπαιδευτικές δραστηριότητές του και δίνει το στίγμα του δημιουργού του, ο οποίος φιλοδοξεί να φωτίσει μια σημαντική, αλλά λιγότερο γνωστή, πτυχή του αρχαίου ελληνικού πνεύματος -την τεχνολογική. Μαζί με το ομώνυμο μουσείο στο Κατάκολο της Ηλείας και το Μουσείο Αρχιμήδη στην Αρχαία Ολυμπία, αποτελούν ένα αλληλοσυμπληρούμενο πανόραμα του μοναδικού τεχνολογικού θαύματος της αρχαιότητας.

Ώρες λειτουργίας: 09:00-17.00 καθημερινά και Σαββατοκύριακα/09:00-20.00 τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο.
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024