Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΝέες στολές πληρώματος για την Turkish Airlines
Αεροπορικές εταιρείες

Νέες στολές πληρώματος για την Turkish Airlines

Εμπνευσμένες από πολλά κλασικά στοιχεία της αισθητικής και της κουλτούρας της Τουρκίας, οι νέες στολές συνδυάζουν παραδοσιακά μοτίβα που προέρχονται από τη τέχνη των χειροποίητων γυαλιών, κεραμικών και καλλιγραφίας με σύγχρονες υφές και λεπτομέρειες.

Γιορτάζοντας 85 χρόνια επιτυχιών, η Turkish Airlines αποκαλύπτει ένα νέο, φρέσκο πρόσωπο  με τις νέες στολές που είναι ειδικά σχεδιασμένες για το πλήρωμά της. Οι νέες στολές θα αρχίσουν να χρησιμοποιούνται μετά το άνοιγμα του νέου αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης, της “νέας κατοικίας” του εθνικού αερομεταφορέα της Τουρκίας.

Εμπνευσμένες από πολλά κλασικά στοιχεία της αισθητικής και της κουλτούρας της Τουρκίας, οι νέες στολές συνδυάζουν παραδοσιακά μοτίβα που προέρχονται από τη τέχνη των χειροποίητων γυαλιών, κεραμικών και καλλιγραφίας με σύγχρονες υφές και λεπτομέρειες. Η συλλογή συνδυάζει σχήματα και χρώματα εμπνευσμένα από το Βόσπορο με σύγχρονες ανάλαφρες λεπτομέρειες, συμβολίζοντας την αβίαστη και δραστήρια ενέργεια που διασχίζει την πιο δυναμική πόλη της Τουρκίας ως κομβικό σημείο μεταξύ Ανατολής και Δύσης.

Ο παγκόσμιος αερομεταφορέας, ο οποίος πετά σε περισσότερες χώρες από οποιαδήποτε άλλη αεροπορική εταιρεία, συνεργάστηκε με τον σχεδιαστή υψηλής ραπτικής, Ettore Bilotta, που έχει ως έδρα το Μιλάνο, για να δημιουργήσει τις δυναμικές, νέες στολές προαναγγέλλοντας μια νέα εποχή και ταυτότητα για τον εθνικό αερομεταφορέα της Τουρκίας.

Μοναδική και αναγνωρίσιμη, σε χρώμα βαθύ κόκκινο και βαθύ γκρι  του άνθρακα, η συλλογή περιλαμβάνει καπέλα, γάντια, πιτζάμες, φορέματα, τσάντες και αξεσουάρ. Ένα άλλο χαρακτηριστικό της νέας προσέγγισης είναι ότι οι στολές του πληρώματος καμπίνας, του πιλοτηρίου, των ιπτάμενων σεφ και των υπηρεσιών εδάφους θα ομοιογενοποιηθούν ακολουθώντας μια ενιαία σχεδιαστική προσέγγιση προκειμένου να προσφέρουν στους επιβάτες της εταιρείας μια ολοκληρωμένη εμπειρία του brand. Τα σχέδια του Bilotta παντρεύουν την αισθητική με τη λειτουργικότητα, ένα σημαντικό στοιχείο για την αεροπορική εταιρεία που πετάει στους περισσότερους διεθνείς προορισμούς παγκοσμίως. Τα νέα σχέδια αναπτύχθηκαν σε συνεργασία με κορυφαίους του χώρου της μόδας και τα πληρώματα της Turkish Airlines, αλλά και δοκιμάστηκαν με αυστηρά κριτήρια σε πτήσεις μεγάλης διάρκειας και σε διαφορετικά κλίματα.

Ο Ilker Ayci, προέδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής της Turkish Airlines, σχολίασε: “Η Turkish Airlines είναι ενθουσιασμένη που συνεργάζεται με τόσο δημιουργικά και διακεκριμένα ταλέντα που συνδυάζουν τον κομψό και πρακτικό σχεδιασμό. Διατηρώντας παράλληλα τα παραδοσιακά στοιχεία του σχεδιασμού και της κουλτούρας της Τουρκίας, οι νέες ενδυμασίες διατηρούν το επαγγελματικό στοιχείο ενώ παραμένουν πιστές στην κουλτούρα της φιλοξενίας, όπως και η αεροπορική μας εταιρεία”.

Ο Ettore Billotta, ο σχεδιαστής των νέων στολών, είπε: “Όταν άρχισα να σχεδιάζω για την Turkish Airlines, το πρώτο πράγμα που με ενέπνευσε ήταν η Istanbul. Αυτή η πόλη αποτελεί ένα χωνευτήρι τέχνης και πολιτισμού, εδώ και αιώνες, έχοντας σπάνιο πλούτο ως κοινή κληρονομιά πολλών πολιτισμών. Ήθελα να συνδυάσω στοιχεία από την παραδοσιακή καλλιγραφία και τα ψηφιδωτά σε φουλάρια και γραβάτες για να αντικατοπτρίσουν αυτήν την αντίθεση και τη διττότητα”.

Για τις ανάγκες της παρουσίασης της νέας ενδυμασίας, ο εθνικός αερομεταφορέας της Τουρκίας συνεργάστηκε με τον παγκοσμίως γνωστό βρετανό φωτογράφο και καλλιτέχνη Miles Aldridge για να απαθανατίσει τις νέες ενδυμασίες του πληρώματος της Turkish Airlines σε μοναδικά σημεία της Κωνσταντινούπολης.

Πλούσια σε κουλτούρα και ιστορία, με ζωντανά χρώματα και υφές, η Istanbul, που εκτείνεται σε δύο ηπείρους, προσφέρει εκπληκτικό σκηνικό για τη φωτογράφηση των νέων στολών. Αξιοποιώντας την ικανότητά του να συνδυάζει τη σχολαστική προσέγγιση με τη σπάνια αίσθηση δραματικής αφήγησης, ο Miles Aldridge απαθανάτισε τη συλλογή χρησιμοποιώντας την πόλη για να δημιουργήσει μια επιλογή φωτεινών και ευδιάκριτων εικόνων, έτοιμων για την παρουσίαση των νέων στολών. Η παρουσίαση συμπίπτει με την 85η επέτειο του αερομεταφορέα. “Πραγματικά εμπνεύστηκα όταν είδα τις νέες στολές καθώς παραπέμπουν σε μια χρυσή εποχή στο χώρο της μόδας της δεκαετία του 1950, αλλά με σύγχρονα στοιχεία. Και πάλι, μοιάζει πολύ με τη δουλειά μου που ενώ κάνει πάντα αναφορά στο παρελθόν παραμένει σύγχρονη”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024