Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΕπαφές και συζητήσεις της Έλ. Κουντουρά στα πλαίσια του WTTC Europe Leaders Forum
Τουριστική πολιτική

Επαφές και συζητήσεις της Έλ. Κουντουρά στα πλαίσια του WTTC Europe Leaders Forum

Η υπουργός Τουρισμού ήταν ομιλήτρια στο φόρουμ των ηγετών της ευρωπαϊκής τουριστικής βιομηχανίας του WTTC στην Πορτογαλία, παρουσιάζοντας την εθνική τουριστική πολιτική που οδήγησε στην αλματώδη αύξηση του τουρισμού στην Ελλάδα.

Η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά εκπροσώπησε την Ελλάδα και ήταν ομιλήτρια στο φόρουμ του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδίων και Τουρισμού World Travel & Tourism Forum για το μέλλον του τουρισμού στην Ευρώπη, “WTTC Europe Leaders Forum” στη Λισαβόνα, με προσκεκλημένους 170 ηγέτες της ευρωπαϊκής τουριστικής βιομηχανίας, υπουργούς και εκπροσώπους οργανισμών. Στις εργασίες του φόρουμ συμμετείχε επίσης η πρέσβης της Ελλάδας στην Πορτογαλία, κα Αικατερίνη Σιμοπούλου.

Η υπουργός παρουσίασε τις υψηλές τουριστικές επιδόσεις που σημείωσε η Ελλάδα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, με επίκεντρο την εθνική τουριστική πολιτική, με προτεραιότητα στη δημιουργία και διάχυση των οικονομικών και αναπτυξιακών οφελών σε όλη τη χώρα.

Αναφέρθηκε στις νέες ευκαιρίες και προκλήσεις που δημιουργεί η αλματώδης αύξηση του τουρισμού και παρουσίασε τον εθνικό αναπτυξιακό σχεδιασμό με προτεραιότητα στην βιώσιμη και ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη. Υποστήριξε ότι ο τουρισμός, ως ισχυρή κινητήρια δύναμη για την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία, μπορεί και πρέπει μέσα από τη συνεργασία και το συντονισμό των κυβερνήσεων, των φορέων και οργανισμών και του ιδιωτικού τομέα να  αποτελέσει τομέα υψηλής προτεραιότητας στη διαμόρφωση των πολιτικών σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η υπουργός τοποθετήθηκε στα τέσσερα βασικά ζητήματα για την Ευρώπη που τέθηκαν στο φόρουμ και αφορούν στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και ειδικότερα στην ανάπτυξη του τουρισμού πόλεως, τη σχέση του τουρισμού με το μέλλον της εργασίας, την προώθηση τουριστικών επενδύσεων, και την υποστήριξη της καινοτομίας στον κλάδο. Επίσης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην συνεργασία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, στην ανάπτυξη των υποδομών, στην ετοιμότητα του κλάδου απέναντι σε θέματα ασφαλείας, διαχείρισης κρίσεων, και στις παγκόσμιες τουριστικές τάσεις.

Η διοργάνωση του φόρουμ έγινε με στόχο να ενισχύσει το έργο του Συμβουλίου στην ανάπτυξη του τουρισμού στην Ευρώπη και να αποτελέσει πεδίο για τη δικτύωση των ηγετικών στελεχών του τουρισμού.

Στο πλαίσιο του φόρουμ, η κα Κουντουρά είχε επαφές και συζητήσεις με την πρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο του WTTC Gloria Guevara Manzo, τη γραμματέα Τουρισμού της κυβέρνησης της Πορτογαλίας Anna Mendez Godinho, τον εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας Τουριστικών Επιχειρήσεων της Γερμανίας BTW, Michael Rabe και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου της Thomas Cook, Peter Fankhauser.

Σε συνάντησή της με τον πρόεδρο της Επιτροπής Τουρισμού του ΟΟΣΑ Alain Dupeyras, συζήτησε για τη συνεργασία του υπουργείου και του Οργανισμού σε θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού.

Επίσης συζήτησε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της MSC Cruises Gianni Onorato για  τις νέες ευκαιρίες στην ανάπτυξη της ελληνικής κρουαζιέρας και τις προοπτικές νέων δρομολογίων, στο πλαίσιο της στόχευσης του υπουργείου για την ανάδειξη νέων ελληνικών προορισμών και την προώθηση του θαλάσσιου τουρισμού.

Η υπουργός είχε επίσης επαφές με εκπροσώπους της τουριστικής βιομηχανίας, διεθνών ξενοδοχειακών αλυσίδων και επενδυτικών ομίλων που συμμετείχαν στο φόρουμ και εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Τέλος, παραχώρησε συνεντεύξεις στην εφημερίδα της Πορτογαλίας “Diarode Noticias” και τη δημοφιλή ραδιοφωνική εκπομπή του καταξιωμένου δημοσιογράφου του αμερικανικού δικτύου CBS News, Peter Greenberg για την ανάδειξη της ελκυστικότητας της Ελλάδας ως κορυφαίου προορισμού για τουρισμό όλο το χρόνο.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024