Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΣτη Ρόδο ο διάσημος Ιταλός φωτογράφος Giorgio Filippini
Προβολή προορισμού

Στη Ρόδο ο διάσημος Ιταλός φωτογράφος Giorgio Filippini

Μεγάλο αφιέρωμα για τη Ρόδο στο γνωστό ταξιδιωτικό περιοδικό 'Bell’ Europa', την άνοιξη του 2019.

Η πολιτιστική κληρονομιά της Ρόδου, ένα κεφάλαιο συνδεδεμένο με την ιστορική της διαδρομή και τις παραδόσεις της, το μεγαλείο της  Μεσαιωνικής Πόλης, τα αριστουργήματα τέχνης του Αρχαιολογικού Μουσείου της Ρόδου, όλα τα μνημεία και οι φυσικές ομορφιές του νησιού, αποτέλεσαν πόλο έλξης και έμπνευσης για τον διάσημο Ιταλό φωτογράφο Giorgio Filippini,  κατά την επίσκεψή του στο νησί, το διάστημα από 7 έως 13 Σεπτεμβρίου 2018, στο πλαίσιο ενός μεγάλου αφιερώματος για τη Ρόδο στο γνωστό ταξιδιωτικό περιοδικό “Bell’ Europa”, την άνοιξη του 2019.

Ο κ. Filippini είναι φημισμένος φωτογράφος σε Ιταλία και Ευρώπη, με τις φωτογραφίες του από τις ομορφιές της Ελλάδος να κοσμούν τα εξώφυλλα του περιοδικού “Bell’ Europa”, ενώ παράλληλα συνεργάζεται με τα περιοδικά “Bell’ Italia” και “In Viaggio”.

Ο κ. Filippini θαύμασε το μεγαλείο της Μεσαιωνικής Πόλης – Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, με τα γοτθικά και αναγεννησιακά στοιχεία, τα παλάτια, τους πύργους, τις εκκλησίες, τις αψίδες, τα λιθόστρωτα δρομάκια, το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου (Καστέλο), την οδό Ιπποτών, τον επιβλητικό δρόμο με τα καταλύματα των “γλωσσών” του Τάγματος των Ιπποτών. Καθηλώθηκε από τα αριστουργήματα της τέχνης της Ρόδου που φιλοξενεί το Αρχαιολογικό Μουσείο (το Νοσοκομείο των Ιπποτών) της Ρόδου, μαζί με τα ευρήματα από την αρχαία Ιαλυσό και την αρχαία Κάμειρο και τα ψηφιδωτά δάπεδα από την πόλη της Ρόδου.

Για τον Ιταλό φωτογράφο, “κάθε γωνιά της Ρόδου είναι και ένας περίπατος στους διάφορους πολιτισμούς”, όπως ο ίδιος δήλωσε και αυτή την πολιτιστική κληρονομιά μαζί με την ομορφιά του ροδίτικου τοπίου, επιχείρησε να αποτυπώσει με τον φωτογραφικό του φακό καθ’όλη τη διάρκεια του εξαήμερου ταξιδιού του στη Ρόδο.

Στην υπηρεσία της τέχνης του διάσημου κ. Filippini και η τεχνολογία, αποτυπώνοντας φωτογραφικά με πανοραμικές λήψεις από drone, τοπία, αξιοθέατα αλλά και την ανατολή του ήλιου και τα μοναδικά ηλιοβασιλέματα στις παραλίες του νησιού. Δε θα μπορούσε φυσικά να παραλείψει τα πολλά νεότερα κτίσματα, μνημεία ιταλικής αρχιτεκτονικής στην πόλη της Ρόδου και την Καλλιθέα.

Αλλά και τα μικρά παραδοσιακά καταστήματα χαρακτηριστικά της ροδίτικης τέχνης και κουλτούρας, οι ταβέρνες με τις τοπικές γεύσεις σε χωριά και στην πόλη, ενθουσίασαν τον Ιταλό φωτογράφο.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024