Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΞεκινά τον Οκτώβριο η επενδυτική αξιοποίηση του Σκορπιού
Επενδύσεις

Ξεκινά τον Οκτώβριο η επενδυτική αξιοποίηση του Σκορπιού

Άμεση επενδυτική αξιοποίηση του Σκορπιού, ύψους 184 εκατ. ευρώ, σε έκταση περίπου 10.000 τ.μ. Το σχέδιο περιλαμβάνει την ανέγερση 12 ή και περισσότερων πολυτελών μονοκατοικιών, εμβαδού 500 έως 1.200 τ.μ. η καθεμία, με συνολική δυναμικότητα 48 κλινών, καθώς και άλλες συνοδευτικές εγκαταστάσεις.

Τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρο Γαλιατσάτο, επισκέφθηκε χθες το πρωί, στο γραφείο του στην Κέρκυρα, ο σύμβουλος και εκπρόσωπος του Ρώσου μεγιστάνα Dmitry Rybolovlev, ιδιοκτήτη του Σκορπιού, Sergey Chernitsyn.

Ο κ. Chernitsyn ενημέρωσε τον κ. Γαλιατσάτο για την άμεση επενδυτική αξιοποίηση του Σκορπιού, ύψους 184 εκατ. ευρώ, σε έκταση περίπου 10.000 τ.μ., που ξεκινά τον Οκτώβριο και τον ευχαρίστησε θερμά για την υποστήριξη της ΠΙΝ, ως προς την “προσπέλαση” της γραφειοκρατίας και τη θετική προσέγγιση του επενδυτικού σχεδίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της “Καθημερινής”, το σχέδιο περιλαμβάνει την ανέγερση 12 ή και περισσότερων πολυτελών μονοκατοικιών, εμβαδού 500 έως 1.200 τ.μ. η καθεμία, με συνολική δυναμικότητα 48 κλινών καθώς και άλλες συνοδευτικές εγκαταστάσεις, όπως spa, εστιατόρια και μαρίνα. Ακόμα έχει σχεδιαστεί η δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων, όπως γήπεδα γκολφ, τένις, μπάσκετ και ποδοσφαίρου.

Την ίδια ώρα, στη συζήτηση αναπτύχθηκε το κοινό ενδιαφέρον του Ρώσου μεγιστάνα και της ΠΙΝ, για την προστασία του περιβάλλοντος και την πρόθεση του Dmitry Rybolovlev, να υποστηρίξει την εκπόνηση περιβαλλοντικής μελέτης, από την Περιφέρεια, στο πλαίσιο NATURA 2000, στην περιοχή της Λευκάδας και του Μεγανησίου.

Το θέμα είχε συζητηθεί και με τον αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας κ. Θεόδωρο Χαλικιά, που είχε θέσει την συγκεκριμένη πρόταση, έχοντας υπ’όψη του το ενδιαφέρον του κ. Rybolovlev. Ο περιφερειάρχης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μπορεί να υπάρξει συνεργασία, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος. Παράλληλα ο κ. Γαλιατσάτος πρότεινε, βάση των αποτελεσμάτων της μελέτης που θα εκπονηθεί, η Περιφέρεια να εισηγηθεί τη δημιουργία γραφείου του ΕΛΚΕΘΕ, στο Ιόνιο, με έδρα την Λευκάδα.

“Θα έχει ενδιαφέρουν αυτά τα συμπεράσματα να επεκταθούν σε όλες τις θαλάσσιες περιοχές του Ιονίου. Μας ενδιαφέρει η συνεχής έρευνα και η παρακολούθηση για το πως εξελίσσεται η βιοποικιλότητα στο Ιόνιο και ιδιαίτερα στις συγκεκριμένες περιοχές και σκεφτόμαστε να δημιουργήσουμε ένα μόνιμο γραφείο του ΕΛΚΕΘΕ με έδρα την Λευκάδα” τόνισε στη συνάντηση ο κ. Γαλιατσάτος.

Όπως επεξήγησε στον περιφερειάρχη ο κ. Chernitsyn, η οικογένεια Rybolovlev, έχει τη διάθεση να αναλάβει πρωτοβουλίες στην ευρύτερη περιοχή, και μετά τις έρευνες που θα προκύψουν, να ακολουθήσει ένα πλάνο δράσεων για την προστασία του περιβάλλοντος, πάντα σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. “Μπορούμε να ενισχύσουμε πρωτοβουλίες στην ευρύτερη περιοχή της Λευκάδας και του Μεγανησίου. Ζητάμε να υπάρξει συνεργασία της οικογένειας Ριμπολόβλεφ και της Περιφέρειας και σε αυτό το επίπεδο” είπε ο κ. Chernitsyn.

Στην συζήτηση του περιφερειάρχη, με τον συνεργάτη του Ρώσου μεγιστάνα, συμμετείχε και ο αντιπεριφερειάρχης στον Τομέα Ενέργειας και Περιβάλλοντος (Φυσικοί Πόροι, Ενέργεια, Βιοτεχνία, Περιβάλλον, Χωροταξία, συγχρηματοδοτούμενα Δημόσια Έργα), κ. Διονύσιος Τσούκας. Ο κ. Τσούκας αναφέρθηκε παράλληλα και στα μελλοντικά σχέδια της ΠΙΝ για τη δημιουργία ενός θαλάσσιου ενυδρείου στη Λευκάδα, στα πρότυπα του Ενυδρείου της Κρήτης, που θα συντηρείται από το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), και θα παρουσιάζει τη μοναδική, όπως τη χαρακτήρισε, θαλάσσια βιοποικιλότητα του Ιονίου.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024