Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕπτά οι τραυματίες από την πτώση βράχων στο Ναυάγιο Ζακύνθου
Προορισμός

Επτά οι τραυματίες από την πτώση βράχων στο Ναυάγιο Ζακύνθου

Μετά την κατολίσθηση έχει εκκενωθεί η παραλία του 'Ναυαγίου' και έχει απαγορευθεί μέχρι νεωτέρας, από τη λιμενική αρχή Ζακύνθου, η προσέγγιση των σκαφών στην παραλία.

Επτά συνολικά είναι οι τραυματίες που εισήχθησαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου (πλέον είναι μόνο τέσσερις), μετά την πτώση βράχων χθες το πρωί στη διάσημη παραλία του Ναυαγίου στη Ζάκυνθο.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση από την Πυροσβεστική, στο σημείο μετέβησαν οκτώ πυροσβέστες από την τοπική υπηρεσία προκειμένου να διενεργήσουν έρευνες στο σημείο, καθώς και άλλοι δέκα από την 6η ΕΜΑΚ μαζί με διασωστικό σκύλο. Στο νησί μεταφέρθηκαν επίσης με Super Puma και 9 διασώστες της 1ης ΕΜΑΚ.  

Όπως αναφέρει το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, λίγο μετά τη μία το μεσημέρι είχε ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των επιβαινόντων σε τουριστικά σκάφη που βρίσκονταν στην παραλία, χωρίς να αναφερθεί αγνοούμενος επιβάτης. Επίσης, όπως ανακοινώθηκε από το λιμενικό, μετά την κατολίσθηση έχει εκκενωθεί η παραλία του “Ναυαγίου” και έχει απαγορευθεί μέχρι νεωτέρας, από την λιμενική αρχή Ζακύνθου, η προσέγγιση των σκαφών στην παραλία.

Όσον αφορά τους τραυματίες, επτά συνολικά οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο Ζακύνθου, εκ των οποίων μια γυναίκα 34 ετών, τσεχικής υπηκοότητας, νοσηλεύεται με κάταγμα στον σπόνδυλο. Ο σύζυγός της και τα δύο της παιδιά, φέρουν ελαφρά τραύματα και νοσηλεύονται για προληπτικούς λόγους. Τα άλλα τρία άτομα που διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου με ελαφρά τραύματα, έλαβαν εξιτήριο.
Η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Ζακύνθου αναφέρει: “Απαγορεύεται η προσέγγισης-αγκυροβολίας κάθε πλωτού μηχανοκίνητου ή μη μηχανοκίνητου μέσου, καθώς και την απαγόρευση λήψης θαλάσσιου λουτρού από λουόμενους στον Όρμο Ναυαγίου Ζακύνθου. Την προσωρινή αναστολή ισχύος της Αριθ. Πρωτ: 2131.13/1189/16/18-05-2016 Απόφασης της Υπηρεσίας μας (ΦΕΚ Β΄ 1814/21-06/2016). Η παρούσα ισχύει από εκδόσεως μέχρι νεωτέρας”.
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024