Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςRyanair: Κανένα 'χάος' από τις απεργίες των σωματείων
Αεροπορικές εταιρείες

Ryanair: Κανένα 'χάος' από τις απεργίες των σωματείων

Η Ryanair περιμένει ότι ακόμα και αν υπάρξει και άλλη μικρής έκτασης απεργία προσωπικού καμπίνας επιβατών στην 28η Σεπτεμβρίου, η πλειονότητα των πληρωμάτων καμπίνας επιβατών ανά την Ευρώπη θα εργαστεί φυσιολογικά.

Η Ryanair απέρριψε τους ψευδείς ισχυρισμούς της βελγικής ένωσης CNE ότι οι απεργία της μειοψηφίας προσωπικού καμπίνας επιβατών θα προκαλέσει “χάος” στις πτήσεις της 28ης Σεπτεμβρίου.

Αντιθέτως, η Ryanair τόνισε ότι από την εμπειρία των προηγουμένων απεργιών, οι οποίες περιλάμβαναν πενθήμερες απεργίες με συμμετοχή λιγότερη από το 25% των Ιρλανδών κυβερνητών αυτό το καλοκαίρι, κάθε μία ημέρα από αυτές η Ryanair εξυπηρέτησε 280 από τις 300 πτήσεις από/προς την Ιρλανδία, καθώς πάνω από το 75% των Ιρλανδών πιλότων συνέχισε να εργάζεται κανονικά.  Στο σύνολο η Ryanair προχθές εξυπηρέτησε πάνω από 2.300 πτήσεις και μετέφερε πάνω από 380.000 πελάτες χωρίς “χάος”.

Στη Γερμανία, παρά την απεργία των κυβερνητών και του προσωπικού της καμπίνας επιβατών, πάνω από το 70% των κυβερνητών και του πληρώματος καμπίνας επιβατών της Ryanair με βάση τη Γερμανία, εργάστηκαν φυσιολογικά και ολοκλήρωσαν πάνω από 250 από τις 400 προγραμματισμένες πτήσεις, καθώς 150 πτήσεις είχαν προ-ακυρωθεί την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου, με το μικρό ποσοστό των επιβατών που επηρεάστηκαν να μπορεί να αλλάξει την πτήση του ή να λάβει επιστροφή χρημάτων.

Η Ryanair περιμένει ότι ακόμα και αν υπάρξει και άλλη μικρής έκτασης απεργία προσωπικού καμπίνας επιβατών στην 28η Σεπτεμβρίου, η πλειονότητα των πληρωμάτων καμπίνας επιβατών ανά την Ευρώπη θα εργαστεί φυσιολογικά. Επιπλέον, περιμένει ότι η σημαντική πλειοψηφία του προσωπικού καμπίνας επιβατών στην Ισπανία, την Ιταλία, το Βέλγιο, την Ολλανδία και την Πορτογαλία θα συνεχίσουν να εργάζονται φυσιολογικά, όπως έκαναν κατά τη διάρκεια προηγούμενων απεργιών, και ως συνέπεια δε θα υπάρξει κανένα “χάος” ή εκτενή “προβλήματα”.

O Kenny Jacobs της Ryanair δήλωσε: “Επανειλημμένοι ψευδείς ισχυρισμοί από αυτές τις ενώσεις σχετικά με το ‘χάος’ που θα προκληθεί, έχουν αποδειχθεί ανυπόστατοι. Ενώ λυπούμαστε για τις περιορισμένες απεργίες αυτού του καλοκαιριού, σε κάθε περίπτωση προληπτικά ακυρώσαμε ένα μικρό αριθμό από τις 2.500 πτήσεις μας καθημερινώς, ώστε να μειώσουμε στο ελάχιστο την ταλαιπωρία των πελατών.

Διαφωνούμε με αυτούς τους πομπώδεις και ανακριβείς τίτλους στον Τύπο, οι οποίοι αναφέρουν εσφαλμένα ένα ‘ταξιδιωτικό χάος’, παρά το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια των επτά ημερών μερικών απεργιών από μια μικρή μειοψηφία των κυβερνητών μας και του πληρώματος καμπίνας επιβατών αυτό το καλοκαίρι, δεν προκλήθηκε απολύτως κανένα ‘χάος’.

Εάν υπάρξει περαιτέρω αποτυχημένη απεργία πληρώματος θαλάμου επιβατών την 28η Σεπτεμβρίου, τότε όπως έγινε και χθες στη Γερμανία, η Ryanair θα ενημερώσει τους πελάτες για έναν μικρό αριθμό ακυρώσεων και η συντριπτική πλειοψηφία των πτήσεων και των υπηρεσιών της Ryanair θα λειτουργήσει εκείνη την ημέρα ως συνήθως, και θα μεταφέρουμε τη συντριπτική πλειοψηφία των 400.000 επιβατών που θα προγραμματίσουν να πετάξουν μαζί μας εκείνη την ημέρα”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024