Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΝομοθεσίαΚ. Μητσοτάκης: Άμεση μείωση του ΦΠΑ στο 13% στην εστίαση
Τουρισμός και οικονομία

Κ. Μητσοτάκης: Άμεση μείωση του ΦΠΑ στο 13% στην εστίαση

Άμεση μείωση του ΦΠΑ σε όλο τον κλάδο της εστίασης στο 13% και στη συνέχεια στο 11% για όλο το τουριστικό πακέτο της εστίασης και των ξενοδοχείων.

Για ένα νέο συμβόλαιο εμπιστοσύνης μεταξύ κοινωνίας και κράτους κάλεσε στην ομιλία του από το Βελλίδειο στα πλαίσια της φετινής ΔΕΘ, ο πρόεδρος της ΝΔ, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως είπε, αυτό το συμβόλαιο το συνθέτουν το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, το κράτος δικαίου ως τελευταίο καταφύγιο των πιο αδύναμων και μια οικονομία που δημιουργεί δουλειές και ευκαιρίες προόδου για τους πολλούς.

Ο πρόεδρος της ΝΔ παρουσίασε προτάσεις άμεσα εφαρμόσιμες και κοστολογημένες, όπως είπε, που αφορούν το σύνολο των Ελλήνων, τονίζοντας ότι η πολιτική του κόμματός τους δεν είναι ταξική αλλά εθνική.

Επανέλαβε τη δέσμευσή του για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% και την καταβολή του πλέον στους Δήμους και όχι στο Κράτος.

Δεσμεύθηκε για την πλήρη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίας αλλά και των Capital Controls, προκειμένου να επιστρέψουν οι καταθέσεις των Ελλήνων στην χώρα.

Ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε ακόμη την αναστολή του ΦΠΑ στην οικοδομική δραστηριότητα για τρία χρόνια και έκπτωση φόρου ίση με το 40% της δαπάνης για λειτουργική, αισθητική και ενεργειακή αναβάθμιση, συντήρηση και αξιοποίηση των υφιστάμενων κατοικιών. Αναφέρθηκε επίσης στη δραστική μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή φυσικών προσώπων στο 9%, μείωση του εταιρικού φόρου στο 20%, μείωση εισφορών για κύρια σύνταξη στο 15%.

Άμεση μείωση του ΦΠΑ σε όλο τον κλάδο της εστίασης στο 13% και στη συνέχεια στο 11% για όλο το τουριστικό πακέτο της εστίασης και των ξενοδοχείων. “Στον εργοδότη και στον εργαζόμενο στον τομέα του τουρισμού, από το ξενοδοχείο μέχρι το καφέ και το εστιατόριο, θα δώσουμε άλλες προοπτικές τζίρου, ρευστότητας και κερδοφορίας με δραστική μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, στο 13% από 24%. Το έχουμε κάνει. Το κάναμε το ‘14 και θα το ξανακάνουμε. Και με μείωση τελικά στο 11% για όλο το τουριστικό πακέτο της εστίασης και των ξενοδοχείων”, δήλωσε.

“Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στην καρδιά και στο μυαλό των ανθρώπων του τουρισμού.
Σε αντίθεση με τον κ. Τσίπρα, είναι ο μόνος που έχει αντιληφθεί ότι η υπερφορολόγηση υπονομεύει την πορεία του τουρισμού τα επόμενα χρόνια, αλλά και της ίδιας της χώρας, αφού μια κακή χρονιά στον τουρισμό θα έχει καταστροφικές δημοσιονομικές επιπτώσεις”, δήλωσε ο τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας.

“Φτάνει να δει κανείς τη συνεισφορά του τουρισμού στο ΑΕΠ της χώρας, αφού τα άμεσα και έμμεσα έσοδα που προκύπτουν από τον τουρισμό αντιπροσωπεύουν το 25% του συνολικού ΑΕΠ της χώρας το 2017.

Η υπερφορολόγηση έχει δημιουργήσει πρόβλημα ανταγωνιστικότητας στον τουρισμό μας, ένα πρόβλημα που θα αρχίζουμε ήδη να το βλέπουμε μπροστά μας. Η Ελλάδα έχει ΦΠΑ στη διαμονή στο 13% ενώ Ισπανία , Γαλλία και Ιταλία έχουν 10%, η Κύπρος 9% και η Πορτογαλία 6%. Έχουμε ΦΠΑ στην εστίαση στο 24% ενώ η Πορτογαλία έχει 13%, Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία 10% και η Κύπρος 9%.

Η Ελλάδα έχει φορολογικό συντελεστή 29% για τις επιχειρήσεις, ενώ η Κύπρος 12,5%. Οι εργοδοτικές και ασφαλιστικές εισφορές στην Ελλάδα κινούνται σε ένα ποσοστό της τάξης του 24,6% , ενώ στις γειτονικές χώρες ο μέσος όρος είναι 15,2%”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024